Miért szólítja valaki főnöknek a főnökét?
Ha nincs köztük szorosabb kapcsolat, értsd, barátok, akkor minek szólítsa a nevén?
Mi a baj, ha főnöknek hívja?
15/L
Én is főnöknek hívom néha a főnőkeimet...de ha laza napom van akkor csak a hallod more megszólítást használom. :D
Az egyik főnököm azt mondja hogy főnök az az indiánoknál és a vasútállomáson van.
Távolságtartás és tisztelet tartás egyszerre. Én néha még magázom is. Lássa, hogy távol áll tőlem a vele való beszélgetés :) amúgy meg sokkal könnyebb higgadtnak maradni, ha megvan a távolság. Kényes témákban nekem ez egy eszköz, hogy ne vágtam el a torkát. Pl múltkor heti 60 óra munka után, amikor enni és aludni nem volt rendesen időm, annyira hajtottam, 2 hónap után beteg lettem a kimerültségtől, megszólt, hogy rám nem lehet számítani. Ott erősen szorítottam a kezemet hátra, hogy ne keverjek le neki egyet. Olyan szívélyesen, nyájasan szóltam hozzá, meg is lepődött. Kopni-nyelni nem tudott. 2 hétig nem adott új feladatot és 8 óra munka után haza mehettem, mint mindenki más. Nem kellett egyedül dolgoznom olyan projektben, ami papíron amúgy is 3 ember feladata volt.
Szóval néha birka vagyok, és túl vállalom magam, de ha elegem lesz, elkezdek akkor átváltok ilyen passzív-aggresszív távolságtartásra.
Nos én ezért használom.
Lehet másnak más indokai vannak.
Szimpla szakmai Távolságtartásra is alkalmas. A tanárokat, oktatókat sem tegezem, mert nekem nem haverom. Ő is csak egy eszköz és én is csak azért vagyok ott, hogy ő pénzt kapjon, nem azért hogy haverkodjon.
Az alvilágban hívjuk főnöknek a főnököt. Pl. Szicíliában.
Ez egy megszólítás, olyan mint a doktor úr,úriember,biztosur.
Ha pl. a főnöködet Vadszamár Ignácnak hívják, és te a nevén akarod szólítani, két lehetőséged van:
- Vadszamár Úr! mert a rendszerváltás előtt az Úr helyett az Elvtárs szót mondtuk, de az ma már nem megy. Márpedig egy vadszamarat sem fogunk urazni!! :))
- az Ignácot becézve: Nácikám! ha közelebbi kapcsolatban vagy vele, de ha a mai világban valakit lenácizol, visszakézből kapsz tőle akkorát, hogy a másikat a fal adja.
Hívd csak nyugodtan főnöknek, abból nem lesz baj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!