Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mihez van joga egy főnöknek a...

Mihez van joga egy főnöknek a dolgozóival szemben? Igaz a bölcsesség? Amit azok hagynak ahhoz van joga?

Figyelt kérdés

Ha adott egy magát kiskirálynak képzelő főnök aki úgy beszél a dolgozóival mint a kutyával ordít 0-24h, nem adja ki a szabit nem fizet túlórát nem jelent be csak töredékre stb. (szóval a szokásos stiklik) akkor kérdés

Nekik ehhez joga van?

És erre igaz lenne a válasz: hát ha a dolgozói hagyják akkor joga van.

Ha még nem verte szét senki a pofáját még senki nem ráncigálta bíróságra nem borítják rá az asztalt nem hagyja ott őt az összes dolgozója… akkor igen joga van.

Tehát voltaképp a dolgozók a hibásak hogy még nem himbálódzik az ilyen alak egy faágon.

Ennyi lenne? Igaz lenne?

2016. máj. 3. 17:39
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
És ezt a kérdést fel lehetne tenni a jelenleg regnáló politikai rezsim és a birka nép viszonylatában is.
2016. máj. 3. 17:41
 2/21 anonim ***** válasza:

"ha a dolgozói hagyják akkor joga van"

Nem, nincs attól még joga. Csak lehetősége, mert senki nem állítja meg.

Nálunk ugyanez a sunyi, besz.ri magatartás ment dolgozói részről, egy ideig - a legtöbb esetben egyedül, mások helyett is - álltam a sarat, majd meguntam és leléptem.

Úgy fogalmaznék, a dolgozók IS hibásak ebben. Ettől még nem adnak felhatalmazást az ilyen főnöknek a visszaélésre, csak területet.

2016. máj. 3. 17:47
 3/21 anonim ***** válasza:
Ha ennyire szuperszar ez a munkahely akkor miért nem mondasz fel már holnap?
2016. máj. 3. 17:55
 4/21 A kérdező kommentje:

Miért nem? mert ninc shova menni.

És nem, ezt nem úgy értem hogy nem vennének fel máshova. Csak az a más hely éppolyan pöcegödör lenne mint ez.

Ezer helyen voltam már egyik kuyta másik eb volt.

Pöcegödör és pöcegödör mást én még nem láttam.

Menjek el innen? Minek? Egyik vödör szarból a másikba lépjek?

2016. máj. 3. 19:57
 5/21 anonim ***** válasza:
Jó reggel, ez a mi csodás országunk. Nem véletlenül nincs már egy barátom sem. Mind elhúztak.
2016. máj. 3. 20:17
 6/21 anonim ***** válasza:

(Csak nem Balázshoz - vagy reinkarnációjához - van szerencsénk?)

Nos nem minden munkahely ugyanolyan pöcegödör. Nekem volt nagyon jó és nagyon rossz munkahelyem is. A nagyon jónál például értelmetlen volt lázadni, mert nem volt mi ellen.

A tanult tehetetlenség viszont nagy úr: ne változtass, mert úgysem lesz jobb. Nem változtatsz, nem is lesz.

2016. máj. 3. 20:28
 7/21 A kérdező kommentje:

"A tanult tehetetlenség viszont nagy úr:"

nekem ilyet ne merj mondani mert kb 30 helyem volt már életem során, szóval azt épp nem lehet mondani hogy ha szar volt a hely nem váltottam. Mindig váltottam.

De most telt be a pohár (nem ebben a percben hanem az utóbbi 1 évben) mert rájöttem: totál felesleges bárhova is menni. Mert jó hely az nincs csak szar vagy szarabb.

Innen is menjek el és rohangáljak hónapokat állás után hogy aztán találjak egy még ennél is szarabb helyet?

Mert hogy jó hely az nem létezik azt már megtanultam.

NINCS. NEM LÉTEZIK.

Én még sose láttam.

2016. máj. 4. 08:37
 8/21 anonim ***** válasza:
Ha 30 helyen voltál már és egyik sem volt megfelelő Őkegyelmének akkor lehet hogy veled van a baj.
2016. máj. 4. 12:33
 9/21 A kérdező kommentje:

Leírnám akkor hogy "őkegyelmének" nekem mi bajaim voltak.

- töredék bejelentés (12 meg 10 órákra 4 -6 óra)

- feketén fizetett pénzek

- túlórák soha ki nem fizetése

- szabik ki nem adása

- szabik csak papíron kiadás és ledolgoztatása

- totál fekete foglalkoztatás

- tb stb levonása de állam felé be nem fizetése

- stb

Ezek ugye konkrétan bűncselekmények munkajogi kategóriák

Ami meg más lapra tatrtozik de épp olyan dühítő: úgy bezsélnek bánnak velem (is meg mindenkivel) mint egy darab szarral, mint egy kutyával, nekik én csak csicska jobbágy szolga vagyok és pofámat befogjam vagy kirúgnak.

Na akkor: szerinted őkegyelme (én) kényes lenne?

És még 1x: ez nem 1 helyen volt, ezek úgy az összesen. Hol ez hol az volt.

Tisztességes helyne én még soha az életbennem voltam ilyest még nem is láttam. Én nyilván már soha nem is leszek.

2016. máj. 4. 12:51
 10/21 A kérdező kommentje:

És ne kérdezzük meg hogy "és ezt te hagytad"?

nem, nem hagytam. Eljöttem. De befejeztem. Harcot feladtam, fegyvert letettem. Nincs értelme.

Mindenhonnan a mocsok dől, nem tudok hova menni.

2016. máj. 4. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!