Mihez van joga egy főnöknek a dolgozóival szemben? Igaz a bölcsesség? Amit azok hagynak ahhoz van joga?
Ha adott egy magát kiskirálynak képzelő főnök aki úgy beszél a dolgozóival mint a kutyával ordít 0-24h, nem adja ki a szabit nem fizet túlórát nem jelent be csak töredékre stb. (szóval a szokásos stiklik) akkor kérdés
Nekik ehhez joga van?
És erre igaz lenne a válasz: hát ha a dolgozói hagyják akkor joga van.
Ha még nem verte szét senki a pofáját még senki nem ráncigálta bíróságra nem borítják rá az asztalt nem hagyja ott őt az összes dolgozója… akkor igen joga van.
Tehát voltaképp a dolgozók a hibásak hogy még nem himbálódzik az ilyen alak egy faágon.
Ennyi lenne? Igaz lenne?
"Mert hogy jó hely az nem létezik azt már megtanultam.
NINCS. NEM LÉTEZIK.
Én még sose láttam."
DE VAN, LÉTEZIK.
Én magam töltöttem ilyenben négy évet.
"Csak" a fizetés volt szűkös, meg szakmailag volt zsákutca, nem lehetett előrelépni onnan. De körülményileg, főnökileg, munkaideileg - szóval az összes fontos szempont szerint rendben volt.
Egyébként ha ennyire nem felelnek meg neked a munkahelyek, miért nem létesítesz valamilyen vállalkozást? Én is ezt tettem.
Érdekes módon én 3 cégnél dolgoztam és mindenhol be voltam jelentve, túlórákat órapontosan kifizették, még juttatásokat is kaptam.
Mellesleg az miért fáj neked hogy a cégek az államot lehúzzák hogy nem fizetnek járulékot? Ha úgy is be vagy jelentve 4 órára akkor tb-t kapsz, nyugdíjad meg sosem lesz, az tökmindegy. Ha ez a bajod csak akkor veled van a gond.
"Ha ez a bajod csak akkor veled van a gond."
Ha írásomból annyit fogtál fel hogy ennyi csak a bajom akkor akaszd fel magad.
" Ha ez a bajod csak akkor veled van a gond."
Monjuk ehhez mit szólsz? Egyik régi mocsokhalom munkahelyen történt: mennék szabira. Nyár van egy napot nem voltam még addig. Szólnak nem mehetek elfogyott a szabi.
Elfogyott? Egy napot ki nem vettem még? nagy hirtelen előkerült a szabis így és kiderült kamura kiírtak szabira úgy hogy nem is szóltak mellette meg persze dolgoztam egy fillérrel többet nem kaptam. És megfenyegettek: ha ez így nem jó kirúgnak.
Ja nem én voltam ilyen kitüntetett: az összes dolgozóval ezt csinálták.
Mi volt ez? Ez étterem.
"kiderült kamura kiírtak szabira "
Tehát mégiscsak be voltál jelentve valahogy...
És feljelentetted az éttermet?
(Amúgy ha mindenkit azonnal kirúgnak, azt egy étterem nagyon megérzi.)
"És feljelentetted az éttermet? "
Én nem de megtették heylettem mások. Van aki még azóta is a bíróságra járkál. És még mindig egy fillért se látott. Marhára megérte.
"Tehát mégiscsak be voltál jelentve valahogy..."
Barom. Olvass vissza és ÉRTELMEZZ.
"akaszd fel magad."
Nagyon pótolhatatlan dolgozó lehetsz ilyen stílussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!