Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Adható fegyelmi olyan napra...

Adható fegyelmi olyan napra amikor benn se vagyok? Csináltam valamit ezért fegyelmi miközben igazoltan benn se vagyok?

Figyelt kérdés

A műszakvezető az egész műszaknak A-Z-ig fegyelmit adott, mert hibás gépbeállítás miatt több termék hibásan került le a sorról.

Ez még eddig talán oké, bár a gépbeállítást nem az összes ember végzi csak kettő.

Én is fegyelmit kaptam.

Esetemben van egy csöpp probléma: jelentett betegállománnyal otthon voltam aznap. Bármi is történt részese annak nem lehetek nem csinálhattam semmit mert ott se voltam.

Tévedés mint ok a fegyelmire kizárva, mert szóltam és elmondtam hogy visszautasítom a fegyelmit mert ott se voltam.

Megkaptam hogy ne ugráljak örüljek hogy aznap nem vágták ki az egész műszakot ahogy van.

Most ilyenkor mi van? Csinálok valamit úgy hogy igazolhatóan ott se vagyok és fegyelmi?

Nem kéne ezt a fegyelmit visszavonniuk és bocsánatot kérniük? Mert mindenki tévedhet, de ah én felhívom a figyelmet a tévedésre arra az a válasz hogy kuss és örülj hogy állásod van?

És nem egy bocsánatkérés?

2016. okt. 28. 10:24
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

"Utolsó munkanapom volt"

Szerencsés vagy hogy megtehetted. Én nem tehetem meg mert ha nem találok állást akkor mi lesz?

Hitelem van 1-2 hónap meló nélkül = fedél nélküli vagyok.

2016. okt. 28. 13:18
 12/21 anonim ***** válasza:

Előfordulhat ilyen, én legalábbis osztottam már fegyelmet így pár embernek. Az esemény egyszerű. Nagy értékű gépünk égett le gondatlanság miatt, a karbantartás aláírása, de el nem végzése okán, ami ráadásul egyébként még vadi új volt és garanciális lett volna megfelelő kezelés esetén. Közvetlen felelős az alám tartozó fizikai dolgozók mellett én vagyok, az én fejemet keményen ütötték, ahogy a közvetlen felettesemét is. Fentről szorítják a nyakamat, hogy kerítsem elő azt, aki a hibát okozta, lentről hülyének néznek...

A hiba oka egyértelmű, de az nem volt visszakövethető, hogy mikor, melyik műszak hibázott pontosan és többszöri felszólításra sem lépett elő senki a tömegből, hogy ő tett volna olyat, amit nem kellett volna.

Én azt szoktam mondani az embereimnek, hogyha hibáznak, mondják el, akkor tudok segíteni. Ha nem szólnak, csak egymást szívatjuk.

Amikor másnap sem jelentkezett senki felelősként, akkor mérgemben mindenki fegyelmit kapott, aki az elmúlt hetekben a gép közelébe kerülhetett. Nem érdekelt, hogy a fegyelmi adás, avagy a gép lefüstölése napján dolgozott-e az illető, vagy sem. Később kiderült az is ki volt a közvetlen felelőse, tőle megváltunk. Ha akkor elsőre beismeri, csak ő kapott volna fegyelmit és egy komoly elbeszélgetést. A sunnyogás után viszont én ezt láttam jó döntésnek.

A többiektől elnézést kértem ugyan, de a fegyelmi nem került visszavonásra éspedig azért nem, mert a másik 6 embernek is észre kellett volna vennie, hogy baj van és a nyakamat rá, hogy az összes tudta ki hibázott, mégsem szóltak egy kukkot sem. Azóta az arcokból kicsit visszavettek, megszeppentek, úgy érzem sokkal komolyabban vesznek, mint az eset előtt és úgy jelentenek mindennap, mint a kisangyalok.

Ezzel csak azt akarnám mondani, hogy abban az esetben jogosnak tartom, ha nem lehet egyértelműen felelőst előállítani és időpontra visszavezetni honnan is ered a hiba.

2016. okt. 28. 15:08
 13/21 anonim ***** válasza:
Én nem maradnék sokáig egy ilyen munkahelyen. A fegyelmiért meg mennék a munkaügyi bíróságra.
2016. okt. 28. 16:57
 14/21 A kérdező kommentje:

"ha nem lehet egyértelműen felelőst előállítani "

Többek között ezzel kezdtem. Hogy hibás gépbeállítás volt amely gépbeállításhoz eleve az átlagmelósnak a világon köze nincs. Azt két ember végzi. Ha már fegyelmi emiatt az csakis ennek a kettőnek és senki másnak.

Ez oylan mintha a taxis karambolozna és büntetnéd az utasát is. Hát mi köze az utasnak a kocsihoz?

2016. okt. 28. 17:17
 15/21 anonim ***** válasza:
De az utas szólhat, ha észreveszi, hogy baleset közeleg és ha nem szól, bizony neki is lehet lelkifurkája később, amiért hallgatott.
2016. okt. 28. 18:53
 16/21 A kérdező kommentje:

Hagyjuk már a szar mentegetést. A műszavezető egy f***sz volt ezt eddig is tudtuk és meg akarta mutatnij hogy ő mostan itten nem egy nagy f **-sz hanem egy valaki és megcsördítette az ostort... ennyi történt.

Egy dilettáns barom aki oltárit hibázott (mert ám kinek a dolga elsődlegesen a gépet ellenőrizni? hát épp neki!!!!) és undorító gerinctelen módon másra keni és sikerül is neki sajna.

2016. okt. 28. 19:17
 17/21 anonim ***** válasza:

"a nyakamat rá, hogy az összes tudta ki hibázott, mégsem szóltak egy kukkot sem"

Mert bennük még van annyi becsület, hogy nem lökik a szarba a véletlenül hibázó kollégájukat. Nekem volt olyan főnököm, akinek sikerült egész spiclisereget kiépítenie maga köré, nem véletlenül csak volt a főnököm...

2016. okt. 29. 01:11
 18/21 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy a műszakvezető sz@r ember, azért kellene írásban tiltakoznod a fegyelmi ellen, mert akkor a nagyfőnök, a diri, vagy tulaj, vagy nevezzük akárkinek, de abban az esetben ő is tudomást szerez arról, hogy a műszakvezetője olyan intézkedéseket hoz, amelynek nyomán az ő vállalkozását, cégét, bármelyik alkalmazott meghurcolhatja a Munkaügyi Bíróságon. És ezt egyetlen épeszű vállalkozó sem fogja megengedni, hogy valamelyik dolgozója olyan jogsértést kövessen el, inkább a műszakvezetőt cseréli le, vagy annak osztja ki a fegyelmit.

Ne szóban reklamálj, írásban, mert minden levelet legelőször a nagyfőnök olvas el.

2016. okt. 29. 10:58
 19/21 anonim ***** válasza:
Látom, anno ezt a kamukérdést is beszoptátok.
2019. febr. 14. 21:31
 20/21 anonim ***** válasza:
Honnan veszed, hogy az? Simán vannak ilyen munkahelyek.
2019. febr. 15. 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!