Adható fegyelmi olyan napra amikor benn se vagyok? Csináltam valamit ezért fegyelmi miközben igazoltan benn se vagyok?
A műszakvezető az egész műszaknak A-Z-ig fegyelmit adott, mert hibás gépbeállítás miatt több termék hibásan került le a sorról.
Ez még eddig talán oké, bár a gépbeállítást nem az összes ember végzi csak kettő.
Én is fegyelmit kaptam.
Esetemben van egy csöpp probléma: jelentett betegállománnyal otthon voltam aznap. Bármi is történt részese annak nem lehetek nem csinálhattam semmit mert ott se voltam.
Tévedés mint ok a fegyelmire kizárva, mert szóltam és elmondtam hogy visszautasítom a fegyelmit mert ott se voltam.
Megkaptam hogy ne ugráljak örüljek hogy aznap nem vágták ki az egész műszakot ahogy van.
Most ilyenkor mi van? Csinálok valamit úgy hogy igazolhatóan ott se vagyok és fegyelmi?
Nem kéne ezt a fegyelmit visszavonniuk és bocsánatot kérniük? Mert mindenki tévedhet, de ah én felhívom a figyelmet a tévedésre arra az a válasz hogy kuss és örülj hogy állásod van?
És nem egy bocsánatkérés?
És ha mégsem vonják vissza írásban!!! akkor nyugodtan feljelentheted őket a Munkaügyi Bíróságon!
De ezzel előre ne fenyegesd őket, kár lenne elmérgesíteni a helyzetet. A közvetlen főnököd így is "kakiba marad", hogy figyelmetlen volt, amikor mindenkinek zsinórban kiosztotta a fegyelmit.
Mindezt már megtettem egyelőre csak szóban.
Erre kaptam azt a választ hogy ne ugráljak és örüljek hogy az egész műszakot nem vágták ki.
Na most ha én még írásban is "ugrálok" annak vajon lehet jó vége?
"feljelentheted őket a Munkaügyi Bíróságon"
Némi fogalmi zavar. A bíródágon nem jelentünk fel senkit, azt a rendőrségen tesszük.
Másik dolog: ezt a dolgot épeszű ember nem vinné bíróságra mert az történne hogy engem kirúgnának valami indokkal a bíróság meg kötelezné a céget a fegyelmi visszavonására.
Amivel én sokra nem megyek ha állásom meg elbuktam.
Nem jól tudod. A Munkaügyi Bíróság éppen az ilyen munkáltatók által elkövetett sérelmek helyre pakolására valók, az ilyen ügyekkel a rendőrség nem foglalkozik.
Mint ahogy pl. az üzletekben és egyéb szolgáltatók esetén a Fogyasztóvédelemnél indítod a feljelentést, és van még egy pár hely jogsértések orvoslására, amikkel a rendőrség nem foglalkozik.
"Amivel én sokra nem megyek ha állásom meg elbuktam."
Akkor meg miről beszélünk? Megmondták, ha ugrálsz, repülsz. Ha nem akarsz repülni akkor ne ugrálj. Itt most nem az lesz, hogy a kecske is jól lakik, és a káposzta is megmarad.
én a 200km-rel arrébb lévő telephelyre hivatkozva kaptam fegyelmit, mivel nem jól kezeltem az árut. Nem érdekelte őket, hogy 200km-re van, soha nem jártam ott, és az ott lévő áru nem alám tartozik!
Utolsó munkanapom volt az ilyen sz@rrágó cégnél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!