Nem írom alá a fegyelmit a munkahelyen –akkor mi van? Mert a fegyelmi megkapását és tudomásul vételét az aláírásommal igazolom-és ha nem írom alá?
Ha fegyelmit kapok egy munkahelyen olyan okból amivel nagyon nem értek egyet akkor mi van?
Mert ugye az aláírás arra szolgál hogy
- igazolja hogy a dolgozó számára átadásra került a fegyelmi (kettő pld egy a cégnél egy a dolgozónál)
- - a dolgozó tudomásul veszi a tartalmát
- Amennyiben a fegyelmi szankciót is tartalmaz (pl levonás) az csak akkor foganatosítható ha a dolgozóval közlésre került igazolhatóan írásban miért is kap levonást szankciót
Na és mi van ha én nem írom alá?
Akkor
- mivel hogyan igazolja a cég hogy átadta a fegyelmit?
- Mivel igazolja a cég hogy a dolgozó tudomásul vette?
- És a fő kérdés: szankció. Az csak akkor jogos ha a dolgozó elismerte hogy ezt meg azt csinált. De én nem írtam alá = nem ismertem el = csak úgy levonni büntetni meg nem lehet.
Szóval a kérdés: ott a fegyelmi. Közlöm hogy nem írom alá. Akkor mi van?
Mert ha erre az a válasz hogy akkor ki vagyok rúgva akkor meg a következő kérdésem: akkor mire a fegyelmi? Mire fel rúg ki? Hogy nem értek vele egyet és nem vagyok hajlandó aláírni azt amivel nem értek egyet?
Tehát a kirúgás oka ez esetben hogy azt mondja a főnök az alma kék és nem piros írd alá, én meg nem írom alá mert szerintem az alma nem kék-és erre kirúgnak? Mire fel? Hogy nem értek vele egyet? Csak egyetérteni szabad ellentmondani nem?
" Megfelelő indokkal bárkit ki lehet rúgni. Szar világot élünk, az ember pótolható."
Akkor lenne csak igazán sz..r világ, ha megfelelő indokkal sem lehetne bárkit kirúgni.
" Megfelelő indokkal bárkit ki lehet rúgni. Szar világot élünk, az ember pótolható."
Az lenne a szép ha nem lehetne kirúgni senkit sem. Így senki sem dolgozna mert úgysem rúgnák ki soha, de a fizetést megkapná. Világvége rulez.
"Egyetertek az elottem szoloval. A kolleganomet 10 ev utan rugtak ki egyik naprol a masikra,mindenfele extra indok nelkul..."
Csak eldöntheti egy vállalkozó/vállalat/főnök, hogy kire van szüksége és kire nincs. Ez nem szociális szervezet volt, hanem gondolom egy piaci alapon működő vállalkozás.
"Kirúgni \ fegyelmezni a jó munkaerőt, egyáltalán nem jellemző"
És ha mindent jól csinálok semmit se vétettem csak épp kell a helyem haverjózsinak, csak előbb engem valami mondvacsinált indokkal ki kell rúgni?
És itt jön a képbe a kamu fegyelmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!