Nem írom alá a fegyelmit a munkahelyen –akkor mi van? Mert a fegyelmi megkapását és tudomásul vételét az aláírásommal igazolom-és ha nem írom alá?
Ha fegyelmit kapok egy munkahelyen olyan okból amivel nagyon nem értek egyet akkor mi van?
Mert ugye az aláírás arra szolgál hogy
- igazolja hogy a dolgozó számára átadásra került a fegyelmi (kettő pld egy a cégnél egy a dolgozónál)
- - a dolgozó tudomásul veszi a tartalmát
- Amennyiben a fegyelmi szankciót is tartalmaz (pl levonás) az csak akkor foganatosítható ha a dolgozóval közlésre került igazolhatóan írásban miért is kap levonást szankciót
Na és mi van ha én nem írom alá?
Akkor
- mivel hogyan igazolja a cég hogy átadta a fegyelmit?
- Mivel igazolja a cég hogy a dolgozó tudomásul vette?
- És a fő kérdés: szankció. Az csak akkor jogos ha a dolgozó elismerte hogy ezt meg azt csinált. De én nem írtam alá = nem ismertem el = csak úgy levonni büntetni meg nem lehet.
Szóval a kérdés: ott a fegyelmi. Közlöm hogy nem írom alá. Akkor mi van?
Mert ha erre az a válasz hogy akkor ki vagyok rúgva akkor meg a következő kérdésem: akkor mire a fegyelmi? Mire fel rúg ki? Hogy nem értek vele egyet és nem vagyok hajlandó aláírni azt amivel nem értek egyet?
Tehát a kirúgás oka ez esetben hogy azt mondja a főnök az alma kék és nem piros írd alá, én meg nem írom alá mert szerintem az alma nem kék-és erre kirúgnak? Mire fel? Hogy nem értek vele egyet? Csak egyetérteni szabad ellentmondani nem?
"És ha mindent jól csinálok semmit se vétettem csak épp kell a helyem haverjózsinak, csak előbb engem valami mondvacsinált indokkal ki kell rúgni? "
Ez van, a cégvezető had döntse már el hogy kit alkalmaz és kit nem.
" a cégvezető had döntse már el hogy kit alkalmaz és kit nem."
Döntse el de ne hazudjon a pofámba mert lehet hogy én meg öklömet küldöm a pofájába viszonthazugság helyett.
És akkor meg lehet mondani hogy "ez van".
Mondja azt hogy dologzókám menned kell nopha teljesen hibátlanul és jól dolgozol, de jönne ide a haverjózsi és mivel létszámstop van valakit el kell küldeni hoyg haverjózsinak helye legyen.
Ez korrekt lenne. Vgay legalábbis nem hazugság.
De mondvacsinált indokokkal mocskoskodni, nemlétező dolgokat rámfogni. Azért álljon már meg a menet.
"Ha olyan nagyszerű munkaerőnek"
Nem mondtam hogy "nagyszerű" vagyok. Tisztességesnek neveztem magam. Átlagjózsi vagyok, aki betartja amit ígér és utálja ha okádék módon a pofájába hazudnak.
Voltam én már két havi elzáráson testi sértésért, amikor egy volt műszakvezetőm ellő tehénnek nevezte a terhes feleségem felszólítottam hogy azonnal vonja vissza csak röhögött. Olyat beb***sztam neki hogy mentő vitte el.
Persze én kerültem elzárásra és nem ő de hidd el: soha többet nem mer rám se nézni az a mocsok.
Szóval eljárhat a kezem még itt is.
nem mai kérdés, de nekem már 8 fegyelmim van, és nem rúgnak ki, mert több dolgot is hatékonyan megoldok amihez más tanulva sem értene...
aki dolgozik amúgy is hibázik, mivel az emberek nem robotok...
Bár manapság robotmunkára képezik őket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!