Fegyelmi-e az amit nem előz meg tárgyalás nincs jegyzőkönyv nincsenek tanúk stb? Vagy csak WC-papír?
A munkahelyi fegyelmik adásának vannak szabályai.
Meg kell előzze fegyelmi tárgyalás ahol MINDKÉT fél elmondja álláspontját, valamiféle bizonyítás is kell a munkáltató részéről (olyan nincs hogy loptál nem látta ugyan senki de loptál mert én a főnök azt mondtam …), kell jegyzőkönyv (ez még nem a fegyelmi maga! Ez a fegyelmi tárgyalás jegyzőkönyve), majd fegyelmi két tanúval írásban és aláíratva a dolgozóval.
Ez egy fegyelmi.
Ha én reggel jövök és „fegyelmi” az asztalomon, akkor az fegyelminek számít vagy egy szaros wc-papír?
Mert hol volt a tárgyalás? Hol a jegyzőkönyv? Hol vannak a tanúk? És hol az én aláírásom hogy tudomásul vettem? Egyik sincs csak le van cseszve egy papír hogy fegyelmi. (ok: késés. Senki se bizonyítja se azt hogy késtem se azt hogy nem mert tanú nincs beléptetőrendszer nincs… )
De ez mindegy mert ha késtem is: tanúk? Bizonyíték? Tárgyalás? Stb:
Szóval mi lenne ha én levélben visszaküldöm ezt a klozettpapírt a főnöknek és megkérem adjon már egy VALÓDI fegyelmit mert amit adott az csak egy szaros papírdarab?
Vajon mit reagálna?
Nem kell tárgyalás.
A munkavállalót általában először szóban, aztán írásban figyelmeztetik. Ez már alap lehet arra, hogy a későbbiekben elbocsássák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!