Ha nem szívesen látja a háziállatokat, mi a teendő? Szerintetek?
Igazából tavalyi a sztori, de azért jutott ma eszembe, mert visszajutott a fülembe, hogy mekkora bunkó vagyok.
Szóval tavaly költözködtem, csináltam azoknak a kollégáknak akikkel jóban vagyunk egy lakásavató bulit. Egy kolléganőm nem jött el, mert ő nem szereti sem a kutyákat, sem a macskákat, egyébként is allergiás rájuk. A lényeg, hogy a lakásavató előtt kijelentette, hogy jön, de csak akkor, ha arra az időre a kutyát és a macskát bezárom valahova, vagy elpaterolom otthonról :O :O :O (Mi vaaaaaan?) Én meg mondtam, hogy én szívesen látom, de azzal a tudattal, hogy nálam kutya, macska van, és nem tudok és nem is akarok ez ellen mit tenni. Elvégre az én váram, az én házam, az én szabályaim. Végül nem jött persze. És most, több, mint egy év után hallom vissza, hogy mekkora bunkó és paraszt vagyok. Szerintetek?
" Akkor beszélgessünk egy kicsit az allergiáról. Aki kutyára, cicára allergiás, az nem az állatra magára allergiás, nem is a szőrére, hanem az állat által termelt bizonyos fehérjékre. Ezek a fehérjék a leggyakrabban az állat NYÁLÁBAN, KORPÁJÁBAN találhatóak meg. Egy olyan helyen, ahol 24/7 állatok mászkálnak, nem elég csak felporszívózni ahhoz, hogy a hely allergénmentes legyen - még akkor sem, ha amúgy is sűrűn takarítasz és patyolat tiszta a lakásod. A szomorú az, hogy ezt a legtöbb allergiás sem tudja. "
Nos ezt nem tudtam, de azért egy alapos takarítás mindenképp csökkenti a lakásban lévő ingerlő anyagok mennyiségét, mint ahogy az is, ha nincs a beteg közvetlen közelében az állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!