Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha nem szívesen látja a...

Ha nem szívesen látja a háziállatokat, mi a teendő? Szerintetek?

Figyelt kérdés

Igazából tavalyi a sztori, de azért jutott ma eszembe, mert visszajutott a fülembe, hogy mekkora bunkó vagyok.

Szóval tavaly költözködtem, csináltam azoknak a kollégáknak akikkel jóban vagyunk egy lakásavató bulit. Egy kolléganőm nem jött el, mert ő nem szereti sem a kutyákat, sem a macskákat, egyébként is allergiás rájuk. A lényeg, hogy a lakásavató előtt kijelentette, hogy jön, de csak akkor, ha arra az időre a kutyát és a macskát bezárom valahova, vagy elpaterolom otthonról :O :O :O (Mi vaaaaaan?) Én meg mondtam, hogy én szívesen látom, de azzal a tudattal, hogy nálam kutya, macska van, és nem tudok és nem is akarok ez ellen mit tenni. Elvégre az én váram, az én házam, az én szabályaim. Végül nem jött persze. És most, több, mint egy év után hallom vissza, hogy mekkora bunkó és paraszt vagyok. Szerintetek?

2016. okt. 7. 17:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
A kolléganőd egy tapló, ne foglalkozz vele.
2016. okt. 7. 17:20
 2/11 anonim ***** válasza:
31%

Mivel allergiás, így természetes, hogy nem ment el. Mivel te ezt tudtad, mégsem vitted el az állataidat aznap estére otthonról dafke, így igen, nem volt elegáns megoldás.

A vendégeid jólétéért te vagy a felelős, amíg a fedeled alatt tartózkodnak. Ha meghívsz egy allergiás embert, akkor tégy az ellen, hogy ne legyen rosszul. Vagy meg se hívd.

De azon kiakadni, hogy ő a hülye, mert nem megy el az allergiája miatt meg a te szabályaid, az igen, bunkó reakció valaki betegségére.

2016. okt. 7. 17:21
 3/11 anonim ***** válasza:
61%
Szard le.
2016. okt. 7. 17:21
 4/11 A kérdező kommentje:
Hiába vittem volna el az állatokat, attól még marad annyi kutya- és macskaszőr a lakásban, amitől beallergizál. Hiába porszívózok és takarítok fel minden nap, a kutyaszőr és macskaszőr azért csak jelen van a lakásban.
2016. okt. 7. 17:36
 5/11 anonim ***** válasza:
76%
Maradjunk annyiban, hogy nem szereti. Mindenre csak nem allergiás. Olyan meg nincs, hogy én más lakásában rendezkedek, utasítgatok. Ha valami nem tetszik, akkor nem megyek oda, de ez az én problémám. Ne keress visszaigazolást, mert igazad van, a kolléganőd meg egy pletykás, megkeseredett, gonoszkodó liba.
2016. okt. 7. 17:37
 6/11 anonim ***** válasza:
56%
Részben mindkettőtöknek igaza van. Te vagy a házigazda, tehát a te szabályaid szerint játszotok. Viszont, ha tudtad, hogy ő allergiás és ő még meg is kért, hogy ne legyen ott a kutya, akkor annyit igazán megtehettél volna, hogy berakod az egyik szobába a kutyust. Innentől fogva te megtetted amit lehetett és nem a te felelősséged, ha ő allergiás lesz az ottmaradt szőrtől.
2016. okt. 7. 18:06
 7/11 anonim ***** válasza:
71%
Nem, nincs az az isten, hogy elrekkentem a háziállatot egy kényeskedő liba miatt. Ha nem tetszik, de egyrészt ne rendezkeedjen, másrészt ne tetézze utólagos hőbörgéssel.
2016. okt. 7. 18:11
 8/11 anonim ***** válasza:
67%
Na, lemaradt: ha nem tetszik, ne menjen.
2016. okt. 7. 18:12
 9/11 anonim ***** válasza:
30%

Mindkettőtöknek valamilyen szinten igaza van.

Viszont szerintem egy elég fontos momentumról nem esett szó. Meghívtad az allergiás kollégát a bulira és tudtad-e, hogy allergiás?

Ha én lennék a meghívott és olyan helyre hívnának, ami számomra egyértelműen előnytelen és nem is tennének ez ellen semmit, akkor úgy érezném, hogy csak muszájból lettem meghívva. És mivel direkt nem teszel meg semmit azért, hogy én is el tudjak menni és jól érezzem magam, de még ráadásul meg is hívsz, teljes magabiztossággal hinnélek egy bunkó alaknak aki direkt ki akar tolni velem.

Amit ő kért, az annyiból állt volna, hogy porszívózz ki és egy éjszakára vidd át egy ismerősödhöz a kutyádat és a macskádat, vagy zárd be őket pár órára egy szobába. Egyáltalán nem nagy kérés. Kb olyan szinten van a viselkedésed, mintha én meghívnék vacsorára egy vegetáriánust és csak húsos étel lenne. Vagy egy hithű zsidót és disznótoros lenne a vacsora. Vagy sikettel mennék közösen koncertre. Stb.

"Nem, nincs az az isten, hogy elrekkentem a háziállatot egy kényeskedő liba miatt."

Az allergia nem kényesség kérdése, hanem egy betegség.

2016. okt. 8. 00:18
 10/11 anonim ***** válasza:
92%

Akkor beszélgessünk egy kicsit az allergiáról. Aki kutyára, cicára allergiás, az nem az állatra magára allergiás, nem is a szőrére, hanem az állat által termelt bizonyos fehérjékre. Ezek a fehérjék a leggyakrabban az állat NYÁLÁBAN, KORPÁJÁBAN találhatóak meg. Egy olyan helyen, ahol 24/7 állatok mászkálnak, nem elég csak felporszívózni ahhoz, hogy a hely allergénmentes legyen - még akkor sem, ha amúgy is sűrűn takarítasz és patyolat tiszta a lakásod. A szomorú az, hogy ezt a legtöbb allergiás sem tudja.

"A lényeg, hogy a lakásavató előtt kijelentette, hogy jön, de csak akkor, ha arra az időre a kutyát és a macskát bezárom valahova, vagy elpaterolom otthonról :O :O :O (Mi vaaaaaan?) Én meg mondtam, hogy én szívesen látom, de azzal a tudattal, hogy nálam kutya, macska van, és nem tudok és nem is akarok ez ellen mit tenni. Elvégre az én váram, az én házam, az én szabályaim"

Ez a párbeszéd, amennyiben tényleg így zajlott le, nem a diplomácia csúcsa. Magyarul taplók vagytok mindketten.

1. Allergiásként, ha tudom, hogy allergénem van azon a helyen, ahová hívtak megkérdezem kedvesen, udvariasan, hogy van-e olyan hely, ahová az állat nem jár be esetleg van-e lehetőség elszeparálni tőlem az állatot. De akkor sem sértődök meg, ha ez nem megoldható. (Pl. a mi kutyánk a nappaliba nem jár be, mert ott még szőnyeg van. A rokonaim a tengerimalacaikat áttolják a kedvemért a másik szobába stb.)

Másrészt viszont, Kérdező, a te hozzáállásod is bicskanyitogató. Ha vendéget hívsz, akkor egy minimális rugalmasság elvárható a részedről, hogy a vendégeid kedvére tegyél. Vagy, ha valami végképp nem megoldható, akkor legalább kérj bocsánatot érte. Nem esik le az aranygyűrű a kezedről tőle. (Ráadásul nem viccből allergiás az ember, szóval ez nem az a kategória, hogy ne főzzünk már pacalpörköltet, mert Kittyke nem szereti.)

#9 Azt kihagytad, hogy a gluténérzékenynek búzakenyeret :D

2016. okt. 8. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!