Jár-e fizetés azokra a napokra amikor a munkáltató hibájából nem történt munkavégzés? A dolgozók ott lettek volna és dolgoztak volna de nem tehették.
A cég nem fizette be a villanyszámlát. Egyik felszólítás majd jön az elmű-és kikapcsolta az áramot. Áram nélkül meg semmi sincs így dolgozni se tudtunk. Minden géppel menne áram nélkül meg semmi sincs.
4 napig nem volt áram négy napra nem kaptunk fizut.
Mi a melósok megjelentünk a munkahelyen dolgoztuk volna de nem tehettük.
nem értem.
Jogi fórumok a munkaköri leírás és az MT tanulmányozása után erre jutottam:
- a munkavállaló köteles a munkáltató által megjelölt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenni. Ez meg is történt. Ott voltunk dolgoztunk volna.
- a munkavégzés a munkáltatóra visszavezethető okból történő meghiúsulása esetén-amennyiben az előző pont teljesült- a keletkezett kár, kieső haszon a munkavállalóra ÁT NEM HÁRÍTHATÓ, a munkavállalót semmiféle kár, hátrányosság nem érheti.
Vagyis summázva! A cég nem fizet áram kikapcs. Ez a cég hibája ehhez nekem a melósnak köze nincs. Én ott vagyok dolgoznék de nem tudok a cég hibájából, tiszta sor, pénz erre a napokra is jár, mert nem az én hibám hogy nem tudok dolgozni és semmiféle kár nem érhet engem,
Márpedig ért 4 napig fizum ugrott a cég agyatlan dilettantizmusa miatt! Uis kiderül: nem ám anyagi okból nem fizették ki a villanyszámlát. Dehogy. Hanem szartak rá. Á, ráérünk még, majd holnap. Nesze neked kikapcsolták. És ezért én a vétlen melós szívok????
Úgy hogy még a jogszabály is rendelkezik róla mi az eljárás ilyenkor?
Nem írják ki szabadságnak és nem fizet állásidőt se.
Szabadságnak nem írhatja ki mert van két leállás/év a cégnél mely fix és amely az utolsó napig elviszi a szabikat.
Nincs több szabis nap nem írhatja ki.
A leállás meg nem lehet rövidebb egy nappal se egyéb okból.
És nem fizet állásidőt se.
egyszerűen kiszámolja a havi bérből a napi bért levesz 4x napibért és ennyivel kevesebb lesz a köv hónapban.
Ami totál etikátlan és kőkeményen jogtalan.
(persze és akkor mi van? Semmi)
Miért kellett volna fizetést kapni mikor nem dolgoztatok?
Akkor az ácsok pereljék be főnöküket, hogyha esik az eső és nem tudnak dolgozni?
Vagy a fagyis lányok télen pereljenek?
"A fagyis lányokra és az ácsokra más törvények vonatkoznak, mint a multikra."
???
"Mit értetlenkedsz? Mindkettő szezonális munka."
Az ácsmunka mióta szezonális munka?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!