Feladnád a biztos munkádat ezért?
Az állásom biztos (amennyire csak manapság lehet), nyugodt, kényelmes, már majdnem az unalmas kategória. Itt van a szülővárosomban, közel hozzám, gyalog is 15 perc alatt ott vagyok. Kapcsolódik a végzettségemhez, de szakmai előrelépésre nincs lehetőség. A fizetés sem túl jó, de meg lehet élni belőle szűkösen. Egy pár barátom most összefogott, és eldöntötték Pestre költöznek, kivesznek egy albit, és ott keresnek munkát. Engem is hívtak magukkal, és nem tudom hogy belevágjak-e a dologba. Szívem szerint mennék, de az eszem azt mondja a mai világban butaság felmondani, és csak úgy belevágni a nagyvilágba. Mi lesz ha csak még rosszabb munkát találok? Vagy esetleg semmilyet? Ráadásul már 25 éves vagyok, nem ilyenkor kellene már elkezdenem "kalandozni".
Mit csinálnátok a helyemben? Szerintetek butaság lenne belevágni?
Még csak 25 éves vagy, az fiatal. Nem tudom hova rohan a világ...
Tedd azt amit a szíved diktál.
Én simán. Adtam már fel biztos, jól fizető állást is egy akkor még teljesen bizonytalanért, de még jobbért, ami közelebb volt a szívemhez, egy percig nem bántam meg. 25 voltam akkor én is, dehogy késő bármibe belevágni :)
Úgy vagyok vele, hogy ha már valahol ott töltöm a napom 1/3-át, szeretném élvezni azt, amit csinálok, illetve szakmailag fejlődni.. Nincs az a biztos "langyos víz", amiben sokáig benne maradnék, ha már nem elégít ki szellemileg.
Addig ne hagyd ott a munkádat amíg nem találsz hasonlót,netán jobbat. Tényleg felesleges addig felmondani.
Nem tudom merre laksz,de a helyedben ezt tenném:
Barátaid kivesznek egy albit,aztán szabadnapodon felutazol munkát nézel,önéletrajzot adsz be,küldesz neten. Ha meg interjúra vagy ilyesmire hívnak felutazol Pestre,még ott is alhatsz gondolom a barátaidnál. Aztán ha a munkahelyen kérdezik a lakhelyed meg mondod,hogy amint biztos a munka te feltudsz költözni,illetve felmondasz a jelenlegi melóhelyeden.
Kérdező, ne aggódj a 2 hónapos felmondási idő miatt, ez elég bevett dolog mostanában, a pesti multik (nekem az az ismerős terep, ezért hoztam fel példaként) túlnyomó részében is annyi, szóval nem az van, hogy ennyit nem várnak :)
Simán belevágnék, azzal a különbséggel, hogy már most összeraknék egy pofás CV-t és elkezdenék pályázni, ill. munkaközvetítőkhöz is beküldeném, mint pl. a Grafton vagy a Hays.
Szerintem ne ragadj benne a langyos kaksiban, csak azért, mert biztos :)
"Szívem szerint mennék, de az eszem azt mondja a mai világban butaság felmondani, és csak úgy belevágni a nagyvilágba."
Inkább azt bánd meg, amit tettél, mint később azt, amit nem tettél meg.
Hát... A jövő útjai már csak ilyenek!
Vagy kockáztatsz ,vagy maradsz a régi sablonnál! Ezt hívják úgy ,hogy kizökkentenek a komfortzónádból és szerintem ez egy nagyon jó dolog! (Új dolgok, új lehetőségek ,új kapcsolatok...)
Aki biztos munkát ad fel a semmiért, az hülye. Biztos munkát csak akkor adhatsz fel, ha van szerződésed az új helyre! Lehet azt előre is szerződésben kötni, hogy 2-3 hónap múlva fogsz ott dolgozni. Ha tényleg kellesz nekik, így is felvesznek. Ha meg nem, akkor jobb is, ha nem hagyod ott a régi munkahelyed miattuk!
A barátaid meg keressenek olyan albit, olyan feltételekkel, amit szintén bármikor fel tudnak mondani.
Ha te találsz melót és oda tudsz költözni, akkor ők is fel tudják mondani a jelenlegi albit és keresni egy másikat, ahol többen is elfértek.
Nem megoldhatatlan ez, csak nagyon oda kell figyelni a szerződések aláírásánál, nehogy valamibe belebukjatok!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!