Hogy lehet az hogy egy betegállományban levő dolgozó bejár a céges menzára ebédelni aztán hazamegy, mondván betegállományban van?
A sztori maga nem igényel bővebbet, hetek óta nem jár dolgozni, de minden nap bejön a céges menzára ebédelni. Aztán hazamegy, de még előtte odaböki: mert én beteg vagyok.
Hát marhára nem látszik, ha jönni menni tud, tán dolgozni is tudna nem?
Főleg hogy admin a melója.
Múltkor bevásárlásból jött két dögnagy szatyorral. Érdekes azt bírja de a munkát azt nem?
Hogy van ez?
Ez valóban súrolja a pofátlanság határát, de:
"ha jönni menni tud, tán dolgozni is tudna nem?"
Nem feltétlenül. Ha valaki beteg, keresőképtelen, az nem jelenti azt, hogy a halálán van, magatehetetlen, ágyban fekvő beteg.
Továbbá a kaja úgy vélem, nem tart 8 órán át.
A beteget pedig - amennyiben fertőző beteg - nem csak önmaga miatt írják ki táppénzre, hanem azért is, hogy ne adja tovább a kórokozókat. Bár erre ebéd közben is lehetősége van, de nem kell nagy matektudás belátni, hogy egy teljes munkanap alatt ennek jóval nagyobb a valószínűsége.
A betegség jellegéről sem tudunk semmit. A kéztörés is ugyanúgy okozhat keresőképtelenséget, mint az influenza, vagy mint egy krónikus idegi kimerültség, mégis a három közül csak az influenza esetén szükséges a gyógyuláshoz az ágynyugalom. A kéztörés esetében fizikai okai vannak, hogy nem tud dolgozni, az idegi kimerültség esetében pedig az aktív pihenés még jobban is segíti a gyógyulást, mint az ágynyugalom.
"az idegi kimerültség "
Az idegi kimerültség egy szar kamu duma. Ez a kétoldali munkaundor más néven.
De oké. legyen idegi kimerültsége. És akkor nekem meg az összes dolgozónak holnaptól hawaii van? Mert mind idegroncsok vagyunk.
Főleg azért is mert ugye a kieső nagybetegek helyett is nekünk kell túlórázni, zéró pénzért mert túlórát azt nem fizetnek.
És ugye azt látjuk hogy míg mi munkaidő után is ott szopunk hogy dologzzunk a nagybeteg helyett addig a nagybeteg kényelmesen beslattyog ebédelget még egy két telefon a cégesen hogy ne az ő pénze fogyjon aztán elslattyog.
Én ne legyek idegkimerült?
Mert ha én holnap betelefonálnék hoyg idegkimerült vagyok és nem megyek mert betegállományba vettek hát úgy rúgnának ki még aznap mint a szél.
Az én logikám szerint aki beteg az NE PARÁDÁZZON a betegállomány alatt a munkahelyén mert felvetődik egyből a kérdés: mi is ennek a baja?
Dolgozni nem tudna? Hát ha itt vonaglani tud naponta, meg szatyrokat cipelni meg kocogóruhában jönni kocogásból hát tán dolgozni is tudna nem?
Mert per pillanat mi dolgozunk heylette is ingyen.
Hát hogy van ez?
Tehát beteg az illető, de kifogásolod, hogy elment bevásárolni. Kifogásolod, hogy elment ebédelni a munkahelyére. Februárban két hétig valami vírusos sz-rsággal dekkoltam itthon, szóval szerinted a megfelelő dolog az lett volna, ha naponta legalább egyszer házhoz szállítatom a kaját, vagy áthívom anyukámat és kiszolgáltatom magam?
Nem mindenkin látszik meg a betegség. Rajtam igen, de pl anyukámon abszolút nem látszik meg, hogy beteg, ettől függetlenl rosszul érzi magát ő is.
És ez csak olyasmi, hogy megfázás, vírusos megbetegedés, pl egy nemi betegség vagy egy rákos megbetegedés se látszik az emberen, a komolysága nem attól függ, hogy mit látsz kívülről. Arról nem is beszélve, hogy ha az illető esetleg gyógyszert szed, sok esetben egy erősebb gyógyszer nagyon le tudja ám csökkenteni a koncentrációt vagy elgyengíteni az embert, engem sokszor egy erősebb fájdalomcsillapító is úgy kiüt, hogy csak aludni tudok egész nap, nem biztos, hogy begyógyszerezve betegen valaki normálisan munkát tud végezni. Állandó fájdalom is baromi kellemetlen, főleg, ha kellőképp erős, és eltereli az ember figyelmét.
Ezen kívül az idegi kimerülés vagy egyéb mentális panaszok egyáltalán nem a munkaundort jelentik, legalább olyan komolyak, mint bármilyen fizikai jellegű dolog, és örülj neki, hogy élvezheted a tudatlanok luxusát és nem kellett még átélned.
Szerintem a kérdező nincs olyan mentális állapotban, hogy a magyarázatokat, érveket megértse. Ő egyszerű, mint a faék, és sajnos elöntötte a kaka az agyát, mert beteg lett valaki, aki nála magasabb pozícióban dolgozik, és most így próbálja a frusztrációját levezetni.
Az ilyen tipikusan az, aki szerint csak az beteg, akinek legalább 4 végtagja hiányzik, vagy minimum magatehetetlen, ágyhoz kötött beteg.
Meddő vita, mert ő képtelen a saját agymenésén túl bármit felfogni.
Mi a betegsége?
Amúgy én megértem a kérdezőt, hogy zavarja, szerintem sem megszokott, hogy valaki bejár a munkahelyére ebédelni, ha betegállományban van. Bár, ha előre befizette, akkor lehet, hogy elveszne az a pénz...
"Bár, ha előre befizette, akkor lehet, hogy elveszne az a pénz..."
Senki se érti meg amit kérdezni akarok.
Hagyjuk a szar fal dumákat.
Erre tessék válaszolni: ha ott lejt naponta tán le tudan ülni a seggére egy irodában és tudná csinálni a könyvelést is nem?
papír toll számololgép excel tábla számviteli program... stb
Nem 50 kilós cementeszsákot kell emelgetni.
Másik kérdés: vajon ha én ezt megtenném hogy beteg vagyok és közben bejárkálok hány nap alatt vágnának ki mint a taknyot?
"Ezen kívül az idegi kimerülés vagy egyéb mentális panaszok"
Ezzel a szar dumával is álljunk le. Mentális panasz hagyjuk már. Hát ha én holnap betelefonálnék hoggy "mentális panaszom" van és nem megyek---- folytassam? Kiröhögnének még ki is vágnának.
Anyja 3,14csája mentális panasz.
nekem is van mentális panaszom igen. És akkor mi van? KI a szart érdekel? Senkit. Csinálom amíg tudom ha nem kirúgnak, aztán akkor TÉNYLEG lezs panaszom ha a lakbért se tudom majd fizetni munka nélkül és mehetek a híd alá.
Na akkor aztán lesz valódi panasz nem csak mese habbal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!