Az törvényes / etikus hogy egy munkahelyen a betegállományban levő dolgozó orvosi papírját nem fogadják el, hanem kiírják helyette szabira?
A sztori a szokásos: betegség, telefon a mhelyre, orvoshoz, ott felvesznek betegállományba. Majd betegség után vissza mhelyre ott az orvosi papír, ahol közlik, nem kell a papír, mert kiírtak szabira.
És örüljek neki, ez nekem csak jó, mert betegállományban csak töredék pénz járt volna, így meg teljes.
Ja igen, csak épp elúszott 5 nap szabim.
Ez törvényes / etikus?
Ó volt itt már olyan is, hogy dolgoztam és mentem volna szabira. De szóltak nem mehetek mert elfogyott a szabim!
Mondom az hogy lehet, elő a szabadságos ívet! Kiderült, egyszerűen kiírtak szabira a tudtom nélkül, miközben bejártam dolgozni és így fogyott el.
Majd közölték, hogy persze ha nagyon el akarok menni mehetek szabira-csak nem kell már visszajönni.
na ez az, az elején is ez jutott eszembe, hogy nem szabályos, de mersz pattogni? mert akkor repülsz.
persze, hogy törvénytelen, de ha elkezdesz balhézni, esélyed sem lesz a jövőben táppénzre menni, mert NEM LESZ HONNAN.
egy ilyen munkáltató, aki a szabival/táppénzzel trükközik, nem szívbajos, ha valaki megfenyegeti, hogy feljelenti, annak rövid úton talál mást a helyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!