Arra vagyok kíváncsi, hogy miért utálják az emberek a Rendőröket, miért van az hogy bárkitől véleményt kérek mindenki azt mondja hogy utálja őket, Pedig ők csak nekünk segítenek, vélemény?
Én csak még annyit fűznék hozzá inkább nem is keresném meg a rendőrséget ha valami problémám lenne...
Vagy ellopnák mondjuk a mobilom, odamennék a rendőrhöz: hát vagy van kedvem segíteni vagy nincs.
Ennyi!
Hát nézd, kérdező, nekem 3 sztorim van nem szakközepet, hanem minimum rendőrtisztit végzett rendőrökkel:
1. Keresték az exemet, aki a szüleim házába volt állandó lakcímre bejelentve. Egyszer eljöttek hozzánk, engem kerestek, bátyámat befenyítették, hogy ugye tudja, ha nem segít, mire számíthat. Ő megadta a telefonszámomat, engem felhívtak, mondták, kit keresnek, mondtam, ezen a számon őt biztos nem fogják elérni, nem tudom, hol van, nagyjából sejtem, hová költözött, de nem kötötte az orromra, akkor velem is fenyegetőzni kezdtek, hogy a fiatalembernek ugye 3 napra csüccs, ha ők viszik be (valami gyerektartás-ügyben keresték, szerencsétlen még csak egy szöget se lopott el), szóval vagy megmondom, vagy őt elzárják. De mindezt olyan stílusban, mintha legalábbis az alattvalója lettem volna. Kétszer kellett leráznom, mire felfogta, nem fogja rajtam megtalálni az exemet.
2. Rendőr-alezredes kúrt meg 5000-re, mert szerinte nem szabályszerűen közlekedtem (a járda meg az úttest közötti részen), én meg azt találtam kérdezni tőle, nincs-e jobb dolga, mint békés járókelőket vegzálni. Persze, tudom, a járdán kellett volna menni. De már ahogy odaintett magához, attól felment az agyvizem. Nem tudom, mit gondolt, kutyának nézett, vagy nem tudom..
3. Felnőtteket tanítottam, és az egyik hallgatóm állítólag egy tő rózsát ellopott a művelődési ház parkjából. Átjöttek a rendőrkapitányságról, már csak négyen voltunk a képzés után, kinyittatták a hallgatóim táskáját, és értetlenkedésünkre előadták, hogy egy tő törperózsát keresnek.. S megkérdezték, mit tudunk. Mondtuk, semmit. Felmérgeskedtek, és közölték, hogy mondjuk el, mit tudunk, mert ők látták a biztonsági kamerákon, hogy mi is ott voltunk a tett helyszínén, amikor történt (szünet volt), különben bevitetik az egész csoportot kihallgatásra. Annyit mondtam, uraim, én lekésem a vonatomat, oldják meg a törperózsájuk gondját, de engem ne fenyegessenek.
Szóval, Kérdező, a rendőrtisztit végzett nyomozók, alezredesek, osztályvezetők ugyanolyan arrogáns bunkók, mint a gyalogkakukk közrendőrök.
A rendőr mióta segíti az átlagembert? A mai rendőrség konkrétan államrendőrség, azért tartják őket, hogy vegzálják az embereket, és lekapcsolják azokat, akik elégedetlenek az országban uralkodó mocsokkal. Ha a rendőrség a lakosságért lenne, nem hallanánk annyi erőszakolásról, lopásról, rablásról, rablógyilkosságról.
Nagy ívben tesznek arra, ha valaki bajban van, de a traffizás nagyon megy nekik, meg a vélt valós atrocitás ér egy izlandi bálnavadászt, akkor is hirtelen elkezdik csinálni a dolgukat.
Sajnos a rendőrség úgy ahogy van, botrányosan van szervezve nálunk. Van pár nagyon lelkiismeretes, tisztességtudó rendőr, akit nagyon becsülök... de az alábbiakat látom:
- az a legfontosabb, hogy autópályán 5 km/h-val a megengedettnél gyorsabban menőket büntetgessenek, közben sok helyen sokkal durvább dolgok történnek, és legyintenek rá
- a cigányokkal a nagy részük nem mer ujjat húzni, így nem vagyunk megvédve (itt nem a normális romákra gondoltam, hanem a lopós-csalós-késelős jellegűekre)
- családi bántalmazásnál csak akkor mennek ki, ha vér folyik
- volt már dolgunk rendőrséggel lopás és csendháborítás miatt is, az esetek többségében majdhogynem SEMMIT nem csináltak... csak benyomtak vmi bullshitet, aztán egy fűszálat nem tettek keresztbe... csak felvették a bejelentést, se egy kérdés, se semmi, semmi tájékoztatás, semmi nyomozás. Vagy max. annyi hogy az őrülten-részegen-ordítva hajnali 3kor bulizó szomszédhoz most nem küldenek ki senkit. Ja kösz.
- plusz amikor pl. nálunk egy többszörösen körözött bűnözőt üldöztek autóval, és az egyik rendőr utánalőtt, azt a rendőrt KIRÚGTÁK a rendőrségtől... ha eszközük nincs arra, hogy megvédjenek minket, akkor hogy fognak megvédeni?
17.
Ja, a legjobb, amit hallottam... megerőszakolós esetnél kérdezgetik az áldozatot, hogy biztos nem ő volt-e túl kihívó ruhában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!