Ha kb egyszerre két helyre is felvennének dolgozni, és az elsőnél már aláírtunk szerződést, de a második jobban tetszene?
Tegyük fel, két egymást követő napon van állásinterjúnk, két különböző cégnél. Mondjuk az egyiknél aláírjuk a szerződést, de másnap a másik cég ajánlata jobban tetszik, akkor mi van? Alá lehet írni azt is?
Az első hogy lesz bontva?
Vagy mi van ilyenkor???
És ha ez tényleg másnap van, akkor ott helyben aláírhatom a második szerződést is?
Utána meg felmondok az elsőnél. Ezt telefonon nem lehet,csak személyesen, ugye?
de, amennyiben a második lenne a jobb ajánlat. Viszont az első lehetőséget sem akarom elveszteni, mert mi van ha a második nem jön össze?
Akkor egy állásom sincs.
Jaaa, most értettelek meg.
OKé, köszi!!
Akkor aláírhatok bármit, csak adnák már azt a lapot :D :D
Azért szerintem az több mint gyanús, ha valaki rögtön az interjún alá akar íratni veled bármit is. Szerintem ez nagyon ritka. A munkáltató is szokott hagyni magának egy-két napot átgondolni a dolgot, akkor is ha egyértelmű és a munkavállalónak sem árt aludni rá egyet. Ha értesítenek, hogy felvettek, akkor szóban megköszönheted és megkérdezheted a továbbiakat. Szerintem onnantól kezdve, hogy szerződést írtatok alá, már nem "illik" változtatni a véleményeden éppen azért, mert elvileg volt időd végig gondolni, hogy akarod-e ezt. Megbízhatatlan személyiséget sugall akkor is, ha emberi oldalról érthető, ha valaki a jobb ajánlatot választja.
Ha máshonnan is vársz visszajelzést, akkor érdemes a szerződésírást a lehető legtovább húzni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!