Felmondás így lehetséges?
Rendkívüli felmondáshoz nagyon alapos indok kell, munkáltató általi lényeges kötelezettségszegés, stb, ennek utána nézhetsz a neten.
Közös megegyezéssel kérd megszüntetni a munkaviszonyod egy bizonyos nappal, vagy a felmondásodba írd bele, hogy kéred a felmondási idő letöltésétől tekintsenek el. Nem árt ezt előzőleg megbeszélni a főnököddel. Ha nem egyezik bele, akkor sajna le kell dolgoznod a 15 napot, mert következményei vannak, ha nem teszed.
Legjobb tudomásom szerint rendkívüli felmondás csak akkor lehetséges (mindkét fél részéről), ha nyomós, valós indok van rá és ez bizonyítható. A munkáltató részéről: valamilyen súlyos vétséget követtél el munkavégzés közben (pl. ittasan mentél dolgozni, vagy loptál). Munkavállaló részéről, ha olyan helyzetbe kerül a munkáltató részéről, ami hátrányosan érinti, ilyen pl. ha a munkáltató nem utalja időben a fizetést (pl. szerződésben meg van határozva, hogy hónap 10-ig kifizetésre kerül, de csak 15-én utal), vagy (bár ebben nem vagyok biztos) ha a cég egy másik telephelyen akar dolgoztatni, ami a lakóhelyedtől 100 km-nél messzebb található, illetve az oda utazás több, mint napi 3 órát vesz igénybe. De mondom, ebben nem vagyok teljesen biztos, a számokban pedig végképp nem.
A rendkívüli felmondás nagyon bonyolult dolog és nem megy könnyen egyik részről sem. Valóban nyomós, minden kétséget kizáró indoknak kell mögötte állni.
A felmondási időtől eltekinthet a munkáltató, de ez munkáltató függő. Ha normális a főnököd és gyorsan talál a helyedre más embert, akkor megegyezhettek abban, hogy ne kelljen ledolgozni a felmondási időd, illetve egy közös megegyezéses felmondással megszüntethető a munkaviszony.
Ez cég függő. Pl van aki elmegy táppénzre, de ha nagyon el akarsz menni, akkor kérheted, hogy ne ragaszkodjanak a felmondási időhöz, viszont te se a pénzhez, amit az idő alatt kerestél volna. Ráadásul, ha könnyen pótolható vagy, akkor nem hinném,hogy rugóznának rajta.
Amúgy miért szeretnél ilyen hirtelen elmenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!