Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti melyik állást választanátok?

Ti melyik állást választanátok?

Figyelt kérdés
Adott A és B állás.Mindkettőnél ugyanannyi a fizu.Különbségek:"A"munkahely 10 percre van a lakásomtól,viszont ott havonta egy max 2 szombati napot be kell vállalni."B"munkahely az elvileg fix 5napos viszont több mint egy óra út a lakásomtól,1 óra 15 perc körül
2016. jan. 7. 13:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

az utazás nem gond, én 1.5-2 órát utazok reggelente és este is haza...inkább a munkahely és a hangulat a fontosabb!

tehát milyen környezet, milyen emberek...

mondjuk itt még a szombatok is közrejátszanak, ha úgy nézed több munka ugyanazért a pénzért! míg az utazás teljesen a te időd! szóval utazás közben tudsz több dolgot csinálni, főleg ha tömegközlekedéssel mész, vagy csak más vezet...

22F

2016. jan. 7. 13:12
 2/15 anonim ***** válasza:
Ha kifizetik a plusz munkanapot (szombat), akkor azt választanám. Havonta 1-2 alkalom nekem beleférne.
2016. jan. 7. 13:14
 3/15 A kérdező kommentje:
ja persze az rájön plusszba bocsi azt nem írtam
2016. jan. 7. 13:15
 4/15 anonim ***** válasza:

ja akkor már kicsit más a helyzet...

A: közel, több munka, több pénz

B: távolabb, fix 5 napos munka

az utat miben mérted? gyalog, kocsival, tömegközlekedéssel?

mert ha mondjuk kocsival akkor A munkahely anyagilag jobban megéri!

közelebb van = kevesebb út idő és üzemanyag fogyasztás

tehát több pénzt kapsz és többet spórolsz, többet tudsz aludni, így több téren nyersz...

viszont ha a szombatok kellenek és bőven elég amennyit keresel, simán fedez minden költséget, tehát nem gond az utazás költsége és, hogy korábban kell kelned akkor a távolabbi a jobb választás...

mindkettővel nyersz időt, vagy így vagy úgy, viszont neked kell tudnod melyik beosztás a jobb...

most kerekítsük le 1 órára az utat a távolabbi munkahelyre:

5x2 óra ugye az oda vissza út

míg a közelebbihez 5x20 perc VISZONT + 2 szombat ami 8 órás munkával mérve heti 4 óra pluszban...

10 óra vagy 5.75 óra hetente...

viszont itt a 10 óra út és a másikból 1.75 óra nem kidobott idő, mert pl tudsz hangos könyvet hallgatni, vagy csak zenét hallgatni, esetleg olvasni, ha tömegközlekedésről van szó...

22F

2016. jan. 7. 13:28
 5/15 A kérdező kommentje:
tömegközlekedés sajnos és reggeli csúcsidőben azért ez is fontos...:D
2016. jan. 7. 13:33
 6/15 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen a munka jellege, melyik áll közelebb hozzám, milyenek a kollégák, melyik tűnik hosszabb távúnak, biztosnak. Elsősorban ez lenne a mérvadó. De ha ezek a dolgok hasonlónak tűnnek, akkor én nem szívesen utaznék feleslegesen napi 2-2,5 órát. Az rengeteg idő, amit akár a családra, magadra, hobbidra, vagy bármi egyébre fordíthatsz.
2016. jan. 7. 13:35
 7/15 anonim ***** válasza:

B, dolgozzon szombaton, akinek hat anyja van... Az út nem gond, de azért számít, mivel kell menni. Ha gyalog és szép a környék, akkor az pont hogy vonzerő :D Leszámítva, hogy sosem tudtam reggel felkelni...

Igazából ez erősen emberfüggő. S csak van valami különbség a munkák közt... Ami messze a legfontosabb.

2016. jan. 7. 14:21
 8/15 anonim ***** válasza:
és az utazás költsége között van különbség?
2016. jan. 7. 14:21
 9/15 A kérdező kommentje:
Soha eletembe nem volt jegyem se berletem vegyen akinek hat anyja van:D penzbe nem kerul teha
2016. jan. 7. 14:48
 10/15 anonim ***** válasza:
akkor 10 perces :D kisebb a rizikó :D több a pénz :D kényelmesebb, viszont pár szombatot be kell áldozni :)
2016. jan. 7. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!