Melyik állást választanátok?
Úgy alakult, hogy 2 ajánlatot kaptam egyszerre és nem tudom melyiket válasszam. Mindkét munka ugyanannál a cégnél van, csak más osztályon. Igazából diákként mindkettőt próbáltam már és szerettem is. Nagyjából felsorolom a főbb tudnivalókat. Az egyszerűbbség kedvéért legyen A és B munkalehetőség.
Megegyezik:
fizetés
pozíció
feladatkör (nagyjából)
Különbségek:
A: Állandó délutános műszak 13:30-tól 22:00-ig. Fizikailag megterhelőbb, bár nem sokkal de egy kicsit. Monotonabb. Megvan az adott feladatod, amit zömében egyedül végzel, munka közben alig érintkezel a kollégákkal, olyan értelemben, hogy pl nincs idő 1-2 szót váltani egymással közben, vagy nincs olyan, hogy együtt csinálunk valamit és közben beszélgetünk. Viszont van egy adott munkarend, szigorú szabályok, amiket ha tudsz és alkalmazol, akkor nem hibázhatsz nagyot.
B: Főként délelőttös műszak, reggel 6-tól 16:30-ig. Néha köztes műszak 8-tól 15:30-ig, ami majdnem ugyanaz. Havi 1-2 délutános műszak, de az se biztos, csak előfordul. Fizikailag könnyebb, változatosabb is, inkább agyilag terheli le az embert. Van mikor jó problémamegoldó képesség és kreativitás kell hozzá. De úgy ahogy a másik helyen itt is van rengeteg szabály, amit be kell tartani, ezek irányt adnak, ugyanakkor nem veszik őket annyira szigorúan. Éppen ezért előfordul, hogy ha valami nem olyan ahogy kérik, akkor újra kell csinálni. Emberi kapcsolatok szempontjából sokkal pozitívabb. Gyakran kell egy-egy kollégával összeállni közös munkára, illetve az éppen bennt lévő kollégákkal is kapcsolatban vagy. Itt a másik állással ellentétben az egész cég dolgozóival kapcsolatban vagy, találkozol velük, váltotok néhány szót, míg a másik helyen gyakorlatilag elásod magad 8 órára és a kajaszünetet leszámítva senkivel se beszélsz szinte.
Családom nincs, se férj, se pasi, se gyerek éppen ezért a munkarend annyira nem számít. Mindegy hogy délelőtt vagy délután dolgozom. Mindkét helyen jóban vagyok mindenkivel, szeretnek, elégedettek a munkámmal.
Ti melyiket választanátok?
En a 2.-at, es nemcsak azert, mert partnered barmikor lehet. Nekem a kreativitas, problemamegoldas az erössegem es szeretem a valtozatossagot. Igazabol az lenne a legjobb, ha kicsit egyedül, kicsit masokkal is van lehetöseg együttdolgozni, tehat a 2 kombinaciojaban hol igy, hol ugy, de ha mar valasztani kell a 2-böl, inkabb a 2. Ezen kivül jobban be tudtam osztani a delelöttös vagy egesz napos (16 oraig) munkakörökben, pl. sportra, rendezvenyekre, utana el lehet menni uszni...stb.
De termeszetesen Te döntessz a Neked fontos szempontok alapjan! Munkarol - a helyedben munkara vonatkozo szempontokat tennek az elsö helyre (hogy melyiket szereted jobban csinalni), az idöbeosztas csak masodlagos, a fius dolgok pedig nagyon az utolso helyen lennenek nalam.
B
Nem bírnám, hogy egész nap nem szól hozzám senki.
Nem vagyok egy pletykafészek, csak az A túl monoton lenne nekem.
Én mindenféleképpen a "B"-t választanám. Én ki nem állhatom a monoton munkát és szerintem vagy legalábbis engem jobban lefáraszt meg az idő is lassabban megy.
A "B" lehetőség esetében mivel a munkád is változatos, van akivel tudsz váltani pár szót az idő is jobban megy és a munkatársaid is tudnak segíteni a munkában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!