Melyik állást választanátok?
Kaptam egy ajánlatot 370.000 bruttó, 40 km-re a házamtól, de a benzint fizetik. A munka elég uncsi, a kollégák borzasztóak, karrier szempontjából nem éppen kielégítő.
Abban sem lennék biztos, hogy hosszú távú, vannak pletykák, hogy max. egy év, és bezárják, bár határozatlan szerződést kaptam.
A másik ajánlat 280.000, 15 km, érdekes a munka, és határozatlan idejű a szerződés. Igazából ez sokkal jobban érdekelne. És attól is félek, ha most visszautasítom, soha többet nem jöhetek ehhez a céghez, pedig a környéken nem sok lehetőség van. Ha a másiktól kitesznek, jövőre felvesznek, ha most elutasítom?
Na, még hab a tortán, hogy ma is voltam egy interjún, a fővárosban, még ajánlatot nem kaptam, de szerintem elég jó voltam, 4 jelöltből fognak dönteni. Ez a munka nagyon nagy előrelépés lenne a karrieremben, 450.000, viszont 80 km, napi 3-4 órát kéne ingázni (költözés egyelőre nem lehetséges). Kicsik még a gyerekeim, ez azért nem tetszene.
Hozzáteszem, hogy a férjem munkanélküli, tehát egyedül én keresek.
Az első kettő adott, hétfőn kéne választ adnom. Ti mit tennétek?
nekem tök meglepő, hogy neked tesznek ilyen fizetés ajánlatot. általában fordítva szokott lenni.
amúgy ha elméletileg nézzük a hármast kell választani és költözni. a pénz különbözetből lehet bérelni egy lakást és a férjed is könnyebben talál valamit. persze ha imádod a helyet ahol laksz és az ottani embereket az ezt kilövi de maga a költözés az szerintem nem akadály.
A Kettes.
Az első bizonytalan.
Három fontos erőforrásunk van. A pénz az egyik, az idő a másik és az érzések a harmadik. Egyedül a második az ami mindhárom feltételnek megfelel.
A harmadik fenekestől forgatná fel az életeteket, ha költöztök azért, ha nem költöztök meg azért. Gondolom a nagyszülők a környéketeken laknak, a férjed nem mindig lesz munkanélküli és lehet, hogy a gyerekek is járnak most bölcseibe oviba, őket is megviselné a váltás.
Ha meg nem költöztök egyszerűen nem lenne időd a családodra. Anyagias világunkban nem nagyon gondolunk rá, de az idő sokkal fontosabb mint a pénz. Csak amíg van időnk és nincs pénzünk addig gondoljuk másként.
A kettes az a munka amit igazából szeretnél, azon aggódsz, hogy felvesznek-e, később ha a többi nem jön össze. Biztosabbak látod és szívesebben csinálnád.
Az időd az életed része az életed fizetőeszköze, ahogyan a családod is az életed része. Jól gondold meg, mire költesz a vagyonodból ;-) Szerintem a második munka az amire szívesen költenél az életedből.
-Ám neked kell átgondolni.
"370.000 bruttó, 40 km-re a házamtól, de a benzint fizetik. A munka elég uncsi, a kollégák borzasztóak, karrier szempontjából nem éppen kielégítő." Kérdésem, honnan tudod, hogy a kollégák borzasztóak? Külsőre nem jönnek be neked, mint férfiak? Ez talán nem is baj a férjed szempontjából!
Nem kielégítő karrier alatt mit értesz?
Mellesleg a kérdésed felesleges volt, már a leírásodat olvasva látszik, eldöntötted a 2-est vállalod el!
Milyen végzettséggel repkednek ezen fizetési összegek, ha szabad megkérdeznem?
Onnan tudom, hogy rosszak, hogy jelenleg is ott dolgozom, csak lejárt a szerződésem, és ajánlottak egy másik állást. A csapat totálisan ki van akadva, mert egy kismamát vártak vissza, így már fenik a kést ellenem.
Persze a másik helyen is lehetnek rossz kollégák, de általában várni szokták az új embert, hogy végre kevesebbet kelljen dolgozni, nem?
Az ajánlat szempontjából nem az a lényeg, hogy milyen állás, hanem a nyelvtudás, mert mind a kettő 2 felsőfokú nyelvtudást igényel, a második pl. egy ISO auditor. Soha nem csináltam még ilyet.
Igazából én is meg vagyok lepődve ezen a dömpingen, mert passzívan elég régóta keresek állást, és alig-alig hívtak interjúra. Viszont ritka nyelvet beszélek, kevés helyre kell, de ha kell, akkor elég jók az esélyeim. Mind a 3 állásra a nyelv miatt hívtak be interjúra.
Külkeres diplomám van egyébként, amiben az volt a jó, hogy a nyelv nagyon erős. 2 szakmai nyelvvizsgát is le kellett tenni. Ez ért a legtöbbet az egészből.
A pesti állással nekem is az bajom, hogy nagyon sok időm rámenne. Költözni hajlandó lennék, de el kéne adni a mostani házunkat, ami nagyon sok ideig tarthat. Az utazás nem olyan fárasztó egyébként, csak elég kevés szabadidőm maradna, mire hazaérek.
Köszönöm szépen a válaszokat, okulok belőlük.
Valójában én is a kettes felé hajlok, csak mivel egyedül én keresek a családban azért a pénz elég fontos, ezért is hezitálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!