Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik állást választanátok?

Melyik állást választanátok?

Figyelt kérdés

Kaptam egy ajánlatot 370.000 bruttó, 40 km-re a házamtól, de a benzint fizetik. A munka elég uncsi, a kollégák borzasztóak, karrier szempontjából nem éppen kielégítő.

Abban sem lennék biztos, hogy hosszú távú, vannak pletykák, hogy max. egy év, és bezárják, bár határozatlan szerződést kaptam.

A másik ajánlat 280.000, 15 km, érdekes a munka, és határozatlan idejű a szerződés. Igazából ez sokkal jobban érdekelne. És attól is félek, ha most visszautasítom, soha többet nem jöhetek ehhez a céghez, pedig a környéken nem sok lehetőség van. Ha a másiktól kitesznek, jövőre felvesznek, ha most elutasítom?

Na, még hab a tortán, hogy ma is voltam egy interjún, a fővárosban, még ajánlatot nem kaptam, de szerintem elég jó voltam, 4 jelöltből fognak dönteni. Ez a munka nagyon nagy előrelépés lenne a karrieremben, 450.000, viszont 80 km, napi 3-4 órát kéne ingázni (költözés egyelőre nem lehetséges). Kicsik még a gyerekeim, ez azért nem tetszene.

Hozzáteszem, hogy a férjem munkanélküli, tehát egyedül én keresek.

Az első kettő adott, hétfőn kéne választ adnom. Ti mit tennétek?

2014. márc. 7. 23:33
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Elvállalnám a másodikat
2014. márc. 7. 23:44
 2/12 anonim ***** válasza:
54%

nekem tök meglepő, hogy neked tesznek ilyen fizetés ajánlatot. általában fordítva szokott lenni.

amúgy ha elméletileg nézzük a hármast kell választani és költözni. a pénz különbözetből lehet bérelni egy lakást és a férjed is könnyebben talál valamit. persze ha imádod a helyet ahol laksz és az ottani embereket az ezt kilövi de maga a költözés az szerintem nem akadály.

2014. márc. 7. 23:59
 3/12 anonim ***** válasza:
Ezek mérnöki állások?
2014. márc. 8. 00:21
 4/12 anonim ***** válasza:
72%

A Kettes.

Az első bizonytalan.

Három fontos erőforrásunk van. A pénz az egyik, az idő a másik és az érzések a harmadik. Egyedül a második az ami mindhárom feltételnek megfelel.

A harmadik fenekestől forgatná fel az életeteket, ha költöztök azért, ha nem költöztök meg azért. Gondolom a nagyszülők a környéketeken laknak, a férjed nem mindig lesz munkanélküli és lehet, hogy a gyerekek is járnak most bölcseibe oviba, őket is megviselné a váltás.

Ha meg nem költöztök egyszerűen nem lenne időd a családodra. Anyagias világunkban nem nagyon gondolunk rá, de az idő sokkal fontosabb mint a pénz. Csak amíg van időnk és nincs pénzünk addig gondoljuk másként.

A kettes az a munka amit igazából szeretnél, azon aggódsz, hogy felvesznek-e, később ha a többi nem jön össze. Biztosabbak látod és szívesebben csinálnád.

Az időd az életed része az életed fizetőeszköze, ahogyan a családod is az életed része. Jól gondold meg, mire költesz a vagyonodból ;-) Szerintem a második munka az amire szívesen költenél az életedből.

-Ám neked kell átgondolni.

2014. márc. 8. 07:10
 5/12 anonim ***** válasza:

"370.000 bruttó, 40 km-re a házamtól, de a benzint fizetik. A munka elég uncsi, a kollégák borzasztóak, karrier szempontjából nem éppen kielégítő." Kérdésem, honnan tudod, hogy a kollégák borzasztóak? Külsőre nem jönnek be neked, mint férfiak? Ez talán nem is baj a férjed szempontjából!

Nem kielégítő karrier alatt mit értesz?

Mellesleg a kérdésed felesleges volt, már a leírásodat olvasva látszik, eldöntötted a 2-est vállalod el!

Milyen végzettséggel repkednek ezen fizetési összegek, ha szabad megkérdeznem?

2014. márc. 8. 08:13
 6/12 A kérdező kommentje:

Onnan tudom, hogy rosszak, hogy jelenleg is ott dolgozom, csak lejárt a szerződésem, és ajánlottak egy másik állást. A csapat totálisan ki van akadva, mert egy kismamát vártak vissza, így már fenik a kést ellenem.

Persze a másik helyen is lehetnek rossz kollégák, de általában várni szokták az új embert, hogy végre kevesebbet kelljen dolgozni, nem?

Az ajánlat szempontjából nem az a lényeg, hogy milyen állás, hanem a nyelvtudás, mert mind a kettő 2 felsőfokú nyelvtudást igényel, a második pl. egy ISO auditor. Soha nem csináltam még ilyet.

Igazából én is meg vagyok lepődve ezen a dömpingen, mert passzívan elég régóta keresek állást, és alig-alig hívtak interjúra. Viszont ritka nyelvet beszélek, kevés helyre kell, de ha kell, akkor elég jók az esélyeim. Mind a 3 állásra a nyelv miatt hívtak be interjúra.

Külkeres diplomám van egyébként, amiben az volt a jó, hogy a nyelv nagyon erős. 2 szakmai nyelvvizsgát is le kellett tenni. Ez ért a legtöbbet az egészből.

A pesti állással nekem is az bajom, hogy nagyon sok időm rámenne. Költözni hajlandó lennék, de el kéne adni a mostani házunkat, ami nagyon sok ideig tarthat. Az utazás nem olyan fárasztó egyébként, csak elég kevés szabadidőm maradna, mire hazaérek.

Köszönöm szépen a válaszokat, okulok belőlük.

Valójában én is a kettes felé hajlok, csak mivel egyedül én keresek a családban azért a pénz elég fontos, ezért is hezitálok.

2014. márc. 8. 14:36
 7/12 A kérdező kommentje:
Ja még annyit, hogy nem ők mondták, hogy ennyit fizetnek, nekem kellett mondani, hogy mennyit kérek, a második két esetben a fejvadász segített előzetesen. Az elsőnél meg tudtam a béreket, mivel ott dolgozom jelenleg is.
2014. márc. 8. 14:40
 8/12 anonim ***** válasza:
450e ből nem egyszerűbb venni egy autót, és akkor nem telik 3-4 órába az utazás.
2014. márc. 8. 20:23
 9/12 A kérdező kommentje:
Van autóm, de jártál már Pesten? Azzal sem lenne kevesebb az út, plusz a közelben sehol sem tudnék parkolni. A benzint pedig nem szokás téríteni, csak 9 ft-ig, az meg kb. az összköltség ötödét teszi ki.
2014. márc. 8. 22:54
 10/12 anonim ***** válasza:
Szerintem a pesti állás úgy lenne jó, ha bérelnétek egy lakást a munkahelyed közelében. Ekkor nem lenne az sem baj, ha lassan jön össze a házeladás. Mert 170 ezer különbség van a 280as álláshoz képest. Annyi, hogy ekkor egyedül lennétek elszakítva az ismerősöktől, családtól.
2014. márc. 8. 23:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!