Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért kérdezték meg állásinter...

Miért kérdezték meg állásinterjún tőlem a vércsoportomat?

Figyelt kérdés

Nem fejtették ki,hogy miért kérdezik,én pedig nem akartam rá kérdezni.

Tippek?

2015. szept. 3. 08:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
15%

Én szoktam állás-interjúzom néha haverommal és mi azért szoktuk kérdezni hogy tudja-e az emberünk. Kicsit kötekedős a dolog de szerintem mindenkinek tudnia kéne mert bármi történik gyorsabb megmondani mint kideríteni a mentősnek...

De lehet hogy a munkád miatt kell. Hol voltál? Milyen munkára jelentkeztél?

2015. szept. 3. 08:42
 2/14 A kérdező kommentje:

Csak egy közértben bolti eladónak.

Különben tudtam csak meglepett kissé.

2015. szept. 3. 08:44
 3/14 anonim ***** válasza:
51%

Mert kiakarják operálni a raktárban a vesédet. :-)

Viccen kívül meg szerintem is amolyan tesztkérdés.

2015. szept. 3. 08:59
 4/14 anonim ***** válasza:
53%

Én tuti nem mondtam volna meg.

Vagy csak azután, hogy elmondják, hogy miért kell.

Semmi közük hozzá.

Ha biztonság miatt kell, akkor is elég megkérdezni, ha már felvettek.

Lehet, hogy tesztelni akartak, hogy rá mersz-e kérdezni, hogy minek kérdeznek ilyet.

2015. szept. 3. 09:00
 5/14 anonim ***** válasza:
40%
1.! Ne is haragudj, de ilyen pozícióban vagy és annyit sem tudsz, hogy ha "bármi történik" akkor az emberek általában vagy tudják, vagy nem tudják a vércsoportukat? Van aki veszélyhelyzetben élesebben gondolkodik és van aki lefagy. És ez csak az egyik fele. A másik, hogy bemondásra az orvosok sok mindent elhisznek, a vércsoportot viszont biztos, hogy ellenőrzik. Elképzelem a helyzetet, hogy pl. összeégetted magad, fáj mindened, gondolkodni alig tudsz és vagy rosszul mondod be vagy rosszul hallja a mentős a vércsoportodat. Beadja a vért és mivel a szervezeted amúgy is legyengült ezért nem tudja, hogy a tüneteid mitől vannak. Mire rájön, hogy a rossz vértől és nem az egyéb sérüléseidtől.... hát... lehet, hogy a rokonaid egy hét múlva feketében állnak egy gödör fölött. Megintcsak bocs, hogy így szeretném érzékeltetni, hogy mennyire lehetetlen amit mondasz, de talán "saját példán" érzékelhetőbb az, hogy a vércsoport ellenőrzés ma már igen gyorsan megvan és jóval megbízhatóbb, mint egy, esetleg zavarodott ember elmondására hagyatkozni.
2015. szept. 3. 09:08
 6/14 anonim ***** válasza:
23%

#5: Nem emlékszem hogy megszólítottalak volna, így nem értem a személyeskedő, kötekedő válaszod.

Az meg a másik hogy az állás interjún teszt kérdés, a válasz miatt. Hogy tudja-e, tisztába van-e azzal hogy milyen vércsoportú! Egész életen át elkíséri ez az információ.

A másik hogy életmentő lehet ha tudják előre. Van akinek fel van írva az igazolványába. És tudom hogy gyorsan kiderítik de mikor egy mentőben van egyetlen egy ápoló, vagy még egy orvos és sok dolga, dolguk van, minden perc, másodperc számít az ember életében!

2015. szept. 3. 09:15
 7/14 anonim ***** válasza:
35%

Ha minden perc számít akkor értsd meg, hogy nem vesztegethetik arra az idejüket, hogy egy bemondott információra támaszkodjanak, ami esetleg fals és rosszabbít az amúgy is beteg/ ember állapotán.

Tudom, hogy nem szólítottál meg. Mint szakmabeli úgy gondolom, hogy örökké tanulnunk kell(ene). Ha egy új információra az a válaszod, hogy "DE" és Neked van igazad a helyett, hogy utánanézz az már a Te dolgod....

Üdv:

Egy általános asszisztens és egyben személyügyi szervező végzettségű.

2015. szept. 3. 09:31
 8/14 anonim ***** válasza:
Mert vámpírok a munkaadóid és ki akarják színi a véred.
2015. szept. 3. 13:17
 9/14 anonim ***** válasza:

Emberek, most lehet hülyeség lesz amit írok és meglehet cáfolni, de abból kifolyólag, hogy az állásinterjún lévő kérdések eléggé rafkósak, arra tudok következtetni, hogy okosak tudják mennyi mindent kilehet szűrni abból ,hogy egy ember tudja -e a vércsoportját vagy sem.

Talán ilyesmik: Alapos és gondol a jövőjére, számít minden eshetőségre, precíz, elolvassa az apró betűs részt is, volt -e már komolyabb bajjal kórházban.

Miért következtetek erre? Mert alapból nem szokták közölni, hogy Uram/asszonyom az ön vércsoportja A RH+

hacsak nem érdekel téged és meg nem kérdezed.

Alapból a vércsoportot nem nagyon tüntetik fel még laboreredményen sem, Leginkább zárójelentésen szokott szerepelni. Én pl. arról tudom, mert elolvastam.

2015. szept. 3. 13:51
 10/14 anonim ***** válasza:
65%
Akinek meg van egy kicsi esze az bemond valami vércsoportot hirtelen egy ilyen kérdésre. Jobb ez mind a nemtudom miközödhozzá válasz.. Interjún jól kell hazudozni és nyert ügyed van.
2015. szept. 3. 14:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!