Munkahelyen mi és mennyi a megengedett pihenés?
Első munkahelyem, de még nem kezdtem el dolgozni.
Fél 5-ig tart a munkaidő, szóval fél óra kaja/pihi megengedett. Gondolom...
8 óra azonban elég sok idő, főleg ha túlóra is van. Ezt végig koncentrálni azt hiszem nem lesz egyszerű.
Hogyan lehet/érdemes munkahelyen pihenni? Mi az amit nem kell titkolni pl a főnök elől, mi az amit kell?
Saját irodám, számítógépem lesz, tehát pl a közösségi oldalak megnézése megoldott, de ezt nem találom "extra felüdítő" dolognak.
Kimégy főzöl egy kávét, délbe ki is lehet menni a munkahelyről.
Óránként 10 perc pihenő jár neked. Nem kell görcsölni. Felállsz, kimégy lazítasz. Sokan cigizni mennek ki.
"Óránként 10 perc pihenő jár neked."
BOCS, de ezt HONNAN szedted? Mert ilyen nincs, a munkaidöt le kell doglozni, fél óra ebédidö jár, több nem.
Ez teljesen munkahelyfüggő. Attól is függ, hogy ledolgozzátok, vagy munkaidőn felül van szünet.
Mi 9 órát vagyunk bent összesen, ebből egy óra ebédszünet, így nem dolgozzuk le. Képernyő előtt dolgozóknak óránként 5 percet ír a törvény.
Törvény szerint:
A munkavállaló részére, ha a beosztás szerinti napi munkaidő tartama
a) a hat órát meghaladja, húsz perc,
b) a kilenc órát meghaladja, TOVÁBBI huszonöT
perc munkaközi szünetet kell biztosítani.
A felek megállapodása a munkavállalók számára legfeljebb hatvan perc munkaközi szünetet biztosíthat.
A munkaközi szünetet legalább három, legfeljebb hat óra munkavégzést követően kell kiadni.
A munkaközi szünetet a munkáltató jogosult több részletben is kiadni. Ebben az esetben a fentiektől eltérhet, …
Szóval legjobb, ha megkérdezed a főnöködet, hogy ott mi a szokás.
Egyébként meg a fenti törvényeket kell betartani
Igazából ez a munkahelytől függ (szóval valóban jobb, ha megkérdezed, hogy mi a szokás). Én mérnökként dolgozok és igazából egész nap azt csinálok amit akarok amíg megvan minden csinálva, amit kérnek tőlem.
Általában fél négykor már úgy megyek haza, mint akit puskából lőttek ki, viszont cserébe néha előfordul, hogy ötig is bent vagyok. Ha akarnék, akkor délben bemehetnék a városba enni akár egy órára is (csak én nem akarok) és még csak ledolgozni sem kell.
Én egyébként úgy csinálom, hogy reggel bemegyek, nekiállok a dolgomnak és ha már kezd elegem lenni, akkor kimegyek egyet WC-re, vagy reggelizek. Aztán később megint... Egy nap így legalább 3/4 órát ellébecolok (de általában többet), de kell is; nem lehet ennyit figyelni 8 órán keresztül.
7: Azért egy pöttyet más a szellemi munka, mint a könnyű fizikai. Amikor gyárban 12 óráztam, én is jobban bírtam a dolgot, mert nem kellett annyit gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!