Szabályos-e/sem ha eltérő munkakörben alkalmaznak egy közmunkára kiközvetített személyt, mint ami a hivatalos iraton szerepel? Megengedett-e, hogy orvosi javaslattal ellentétes munkát bíznak a dolgozóra? + a munkaszerződés nem stimmel.
Tanácsot kérnék, hová fordulhatok bizalommal,a következő problémával.
Regisztráltattam magam a munk.ügy.kzpt-ban azzal a célzattal, hogy ha esélyem van rá, részt vehessek egy államilag finanszírozott továbbképzésen (saját zsebből ez nem menne). Tehát nem kértem semmilyen segélyt, nem ez volt a célom.
A tanulmányi osztályon kedves hölgy fogadott, azt mondta nagyon jó, augusztusban indul olyan képzés ami engem is érdekelne.
Alig pár napon belül, ki is utaltak közmunkára, amit lakóhelyemen végezhetek. Munkáltató, a polgármester. Papírforma szerint szállítmányozás és szolgáltatás a feladatkör. (Egyéb részlet nincs.) Orvosi szakvélemény szerint tartós kényszertesthelyzetet (hajolgatás, görnyedés, gugolás, nehéz súly mozgatása)igénylő munkát nem végezhetek. Egyértelmű- nyitott csigolyával.
A valóságban a feladatom, kapálás és hasonlók. Kérdéses, hogy ez miként tartozhat a szállítmányozás-szolgáltatáshoz. A kapálás tartós kényszertesthelyzetet igényel. Aki valaha is csinálta, tudja. Tehát ezen munka pont azt igényli, amit az orvosi vélemény kizár.
Valamint, a valóságban érettségivel rendelkezem(ezért is szeretnék továbbképzésben részt venni), azonban a munkaszerződésemen 8 általános szerepel. Munkáltatóm szerint, az elvégzendő munka szempontjából ennek nincs jelentősége, így nincs szükség adatváltoztatásra. Tartok tőle, ha ez így marad, a későbbiekeben nem reklamálhatok amikor szükség lenne rá.
Ezek ellentmondások és egyszerűen csak szeretnék tisztán látni, hogy mi-miként fair.
Pikantéria: a szerződésem április végéig szól. Ezután pont három 3 hónapom lesz a kezdődő képzésekig. A polgármester kapva-kap az ingyen munkaerő után. Ha ismételten kiutalnak és elutasítom, automatikusan törölnek a rendszerből. Ha elfogadom, ismét foglalkoztatottá válok. Mindkét esetben elesek a képzés lehetőségétől.
Mit tehetnék?
S, hogy még pikánsabb legyen a dolog: polgármesterné asszony megsértődött, amiért én a gyermekemet átmenekítettem a helyi államilag fenntartott iskolából egy alapítványiba. Így nem sok jóindulatra számíthatok lakóhelyem vezetőitől, a továbbjutásomat illetően.
Aki hasznos információval tud szolgálni az idevonatkozó jogokat, lehetőségeket, tanácsokat illetően, kérem. jelezzen!
Ennyire komoly gond lenne?
Reméltem, hogy nem kell ilyen komoly lépéseket tennem azért, hogy ne legyenek ellentmondások a jelenlegi helyzetemben és értelmét lássam ennek a két hónap közmunkának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!