Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mekkora önbecsülése lehet...

Mekkora önbecsülése lehet annak az embernek akit a főnök felpofoz a munkahelyén és nem feljelenti visszapofozza felmond stb hanem kussol és dolgozik tovább?

Figyelt kérdés

Egy raktárban melózok, ahol alap hogy úgy beszélnek az emberrel mint a kutyával. Minimálbéres hely, papíron 8 órás meló, valóságban 10-12, túlórapénz egy fillér se, betegállomány, szabi nincs.

Szóval álom hely.

Főnök 10 ből 9x részeg, ordít, habzik a szája, élő fába is beleköt. Vitázni vele felesleges, mindig igaza van, és ha kötekedni akar (és azt akar) akkor van rajta sapka nincs rajta sapka esete forog fenn.

De olyat hogy valakit szó szerint felpofozott olyat még én se láttam.

Megtette. Az illető dolgozó mit tett? Visszaadta, feljelentette, felmondott? Dehogy. Semmit se tett. Összehúzta magát (még kisebbre) és remegve kussol és dolgozik tovább. Megnyikkanni se mer. Attól fél (jogosan egyébként) hogy röpülne azonnal. De innen amúgy is bárki bármikor röpülhet.

Önbecsülés meg ilyesmi az ilyennek vajon van?

2015. márc. 17. 21:37
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Jaaajj ne foglalkozzatok már vele, ez a marha mindennap feltesz ide, valami hülye kamukérdést. Egy óramúlva sztem valami olyasmi iskolás kérdést fog feltenni, hogy a kis c tipusu tanítványai, az orra elött vették ki a pénztárcáját a táskájából. Tud valamit tenni? Dehogy is!! Jön az egész család és kifordítják a belét! Mit tud tenni? Semmit, ellopták a kis pénzét, ami amúgy is 20 rugóval kevesebb, mert megszavaztatta vele az igazgató aki mindig részeg, és kamubizonyítványokkal üzletel.
2015. márc. 18. 14:21
 32/40 anonim ***** válasza:
72%

Hánynom kell azoktól, akik itt is csak fölényeskednek, fényezik magukat, és osztják a szerencsétlenebb sorsú embereket. Sok szerencsés barom, aki azt képzeli, mindent magának köszönhet. Ti biztos Calcutta nyomornegyedeiből is rohadt nagy karriert csináltatok volna, mi? Öntelt, pöffeszkedő állatok...

Kérdező, szerintem meg ilyenkor kellene egységesen föllépnie az összes alkalmazottnak. HA az egyiket lepofozza a főnök, másnap lepofozhatja a másikat is. Húszan kellene odamenni hozzá, és közölni, hogy ti nagyon szeretitek és tisztelitek őt, de van egy határ, amit ha nem tart be, mindnyájan egyszerre pereltek és följelentitek. Plusz nem ártana mostantól hang- és videofelvételeket készíteni a munkakörülményekről, hogy legyen valami a kezetekben.

2015. márc. 18. 16:18
 33/40 anonim ***** válasza:

szép nagy utálkozás lett ezen a kérdésen :D

tulajdonképpen most miről is vitatkoztok még mindig?

2015. márc. 18. 16:21
 34/40 anonim ***** válasza:
#30 az se mindegy, hogy hol szerezte a diplomáját. BME építészmérnök és a sokadik névtelen vidéki egyetem között azért elég nagy a különbség. Van olyan egyetem, ahol ezeket a szakokat is "büfé szinten" tanítják.
2015. márc. 18. 16:44
 35/40 A kérdező kommentje:

Akkor már akár mind a 60-an akik itt vagyunk? Az éjszakás műszak is (akik olyan "szerencsések" hogy a főnököt sose látják, csak épp éjszaka melózhatnak).

"Húszan kellene odamenni hozzá"

2015. márc. 18. 17:28
 36/40 anonim ***** válasza:

Minél többen, annál jobb, akár mindannyian.

És lehetőleg úgy, hogy legyen valami bizonyíték a kezetekben a törvénytelenségekre meg erre a fajta bánásmódra, amiért egyébként szintén büntethetik. Ha vannak veszélyes munkakörülmények a cégnél (munkavédelmi, higiénés stb. előírások be nem tartása), arról is csináljatok fényképet, mert egy ilyen vizsgálattal és hatósági fellépéssel örökre tönkre lehet tenni a céget, és ezt nyilván a főnök is tudja.

Emberileg viszont azt mondanám, sarokba szorítani nem kell, csak ráijeszteni, hogy lássa, túllépte a határt. Az nyilván nem az érdeke senkinek, hogy mondjuk a végén egy rakás feljelentés nyomán megszűnjön a cég.

2015. márc. 18. 17:43
 37/40 A kérdező kommentje:

Dolgozott itt adminként egy ember. Azt mondta hogy a nála lévő laptopon annyi adat van, hogy ha azzal bemenne az adóhatósághoz, a főnök másnap bilincsben lenne, a cég meg bezárna.

És az jó lenne, kérdezte? AKkor mi lenne pl vele is?

Nem tett semmit inkább hallgatott.

2015. márc. 18. 17:46
 38/40 TamásTóth ***** válasza:
54%

Amit tehetett volna: feljelenti/bepereli/visszaüt. Én ezt tettem volna, akkor is ha utána kukázni kell menjek. Ez embertől függ ki mennyit tür el és miért.

Irod a példáidat, hogy igy diplomás közmunkás meg úgy. Én is diplomás vagyok és közgazdász, sokan mondják rá, hogy büfé szak és hogy Dunát lehetne rekeszteni a közgazdászokkal, még igy is rögtön találtam munkát diploma után és pályekzdőként a minimálbér majdnem 3-szorosát keresem, úgy hogy minden törvényesen be van tartva. (betegszabit megkapom, szabnapokat megkapom, túlórát ha lenne fizetnék)

És valóban ahogyan valaki korábban említette minnél nagyobb egy cég, annál inkább megfelelnek a törvényes előírásoknak. (én egy nagy multinál dolgozom, a 100-as Forbes listában benne van)

Az a baj, hogy te kérdező (ha az a személy vagy, akire gondolok) mindig csak rinyálsz valamiről, amire a többi ember mondja a logikusan követendő dolgot. (Tanulj, menj külföldre, menj másik céghez) Amire te meg mindig mondod, hogy:

-"Dehát vannak diplomás közmunkások, fölösleges tanulni"

-"Itt nincsen munka csak ez, ide jönnek vissza az emberek"

-"Feljelenteni nem lehet, mert elveszted a munkád rögtön"

Nem, nem fölösleges tanulni. Statisztikailag lehet hogy vannak olyan diplomások akik közmunkáznak még is a diplomások körében jóval nagyobb az átlagfizetés, mint a tanulatlan gyári munkások között.

Azt is eltudom képzelni, hogy tényleg ilyen szörnyű a helyzeted, de azt értsd meg, hogy csak te tudsz magadon segíteni. Ha te nem akarsz jobb életet magadnak, akkor ki küzdene érted? És az, hogy vannak negatív példák, mint, amiket te mondasz itt GYK-n, az nem jelenti azt, hogy az egész országban/ az egész világon mindenhol szar az élet.

Én, hogy a saját példámat kifejtsem kifejezetten jól élek, a munkámat is szeretem, és van jövőképem is.

Az is nagyon fontos, hogy legyen az embernek egy jövőképe, egy célja, hogy mit akar elérni és Ő személy szerint tegyen azért, hogy elérje. Ne mindig mástól várjuk a megoldást.

2015. márc. 19. 15:04
 39/40 anonim ***** válasza:

11-es válaszoló vagyok, és a 19-esnek szól.

De, én is dolgozom csak nekem rendes munkahelyem van, rendes főnökkel.

Ha már itt tartunk, nekem is van komoly ügyvédem ha kell.

Aztán jöhetne a verőlegényivel, nekem is vannak forrásaim :)

2015. márc. 19. 23:10
 40/40 anonim ***** válasza:
100%

" Nem tett semmit inkább hallgatott."

Meg is érdemlitek a sorsotok akkor.

Azon nem gondolkoztál még, hogy a saját érdekeiért megfelelően kiálló életképes emberek miért találnak valami munkát mégis mindig?

A hozzátok hasonló pedig mindig csak nyöszörög, hogy a pofont is tűrni kell mert szerintetek úgysincs más.

2015. márc. 20. 01:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!