Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mekkora önbecsülése lehet...

Mekkora önbecsülése lehet annak az embernek akit a főnök felpofoz a munkahelyén és nem feljelenti visszapofozza felmond stb hanem kussol és dolgozik tovább?

Figyelt kérdés

Egy raktárban melózok, ahol alap hogy úgy beszélnek az emberrel mint a kutyával. Minimálbéres hely, papíron 8 órás meló, valóságban 10-12, túlórapénz egy fillér se, betegállomány, szabi nincs.

Szóval álom hely.

Főnök 10 ből 9x részeg, ordít, habzik a szája, élő fába is beleköt. Vitázni vele felesleges, mindig igaza van, és ha kötekedni akar (és azt akar) akkor van rajta sapka nincs rajta sapka esete forog fenn.

De olyat hogy valakit szó szerint felpofozott olyat még én se láttam.

Megtette. Az illető dolgozó mit tett? Visszaadta, feljelentette, felmondott? Dehogy. Semmit se tett. Összehúzta magát (még kisebbre) és remegve kussol és dolgozik tovább. Megnyikkanni se mer. Attól fél (jogosan egyébként) hogy röpülne azonnal. De innen amúgy is bárki bármikor röpülhet.

Önbecsülés meg ilyesmi az ilyennek vajon van?

2015. márc. 17. 21:37
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:

Irigylem azokat, akik még nem hallottak a 8 óra bejelentett helyett tizenórákat való dolgoztatásról. Ahol én dolgozok, egyik munkatársam napi 8 órára van bejelentve, de van, hogy 12-13 órát is dolgozik.

A kérdésre visszatérve: először rávágtam volna, hogy visszapofozok, és felmondanék változatos szitokszókkal illetve az emberileg nulla főnököt, de jobban belegondolva, mi lesz ha nem talál munkát? Ha van családja, egy fizetés kiesése hatalmas hátrány, ha nincs, akkor a munkakeresési segély (vagy mi a neve, nem tudom pontosan) semmire sem elég.

Az emberek hetek óta a vasárnapi nyitva-nemtartáson lovagolnak, de vannak ennél sokkal nagyobb problémák is, mint a fenti eset például. Ezekkel ki törődik?

2015. márc. 18. 09:24
 22/40 anonim ***** válasza:
6%

"Elképesztően tudatlan az, aki még nem is hallott ilyen heylekről ahol nincs túlórapénz nincs szabi nincs betegállomány stb. "

Ne forgasd ki a szavaimat, kisköcsög. Olyanról nem hallottam ahol a részeg főnök habzó szájjal üvölt egész nap, és kedve szerint felpofozza az alkalmazottat ha kedve tartja.

Ez nem tudom milyen vállalkozás lehet. Ha ő is alkalmazott, akkor nincs főnöke, akinek szólni lehet? Vagy ő a tulaj? Mégis milyen vállalkozást lehet így vinni? Teljesen valószerűtlen az egész.

Amúgy az ilyen embernek a legkönnyebb "kitörni a nyakát", rendőrség, munkaügyi bíróság, aztán meglátjuk mekkora legény lesz ezekkel a nyakában. Azt nem hiszem hogy mindenkinek ez az utolsó mentsvára, enélkül mindenki meghalna ott. Ilyen nincs.

2015. márc. 18. 09:41
 23/40 A kérdező kommentje:

Nem egész nap. Van hogy olyan részeg hogy üvölteni se tud már.

De olyan is van hogy eltűnik egy hétre a kis családjával mondjuk kiruccannak Egyiptomba Tunéziába üdülni.

Pénz az van, mert amit a dolgozókon megspórolnak ill ellopnak tőlük az mind szabad préda nekik.

De ha eddig nem is hallottál ilyen helyről, hát most már hallottál ilyenről is.

Látod, segítettem neked épülni, gyarapodni tudásban.

És lehet mondani, hogy "nem igaz hogy egy sincs a dolgozók között". Hát, de bizony igaz.

Persze van aki elmegy felmond.

De olyan is van aki felmond, aztán később visszajön.Mert még ez a hely is jobb mint a semmi, még a minimálbér is jobb mint a kukákban kotorászni.

"Olyanról nem hallottam ahol a részeg főnök habzó szájjal üvölt egész nap"

2015. márc. 18. 10:58
 24/40 anonim ***** válasza:
33%
Nem bánom ha lepontoztok - egyébként sincs értelme a pontozásnak - de az a helyzet, hogy én nem tudom megsajnálni az ilyeneket. Ha volt rá lehetősége hogy tanuljon, elköltözzön, szerezzen egy olyan szakmát, amivel el lehet helyezkedni, az ő hibája, hogy nem tette meg és ilyen munkahely jutott csak neki. Ha olyan rossz körülmények között nőtt fel, hogy tanulásra se volt lehetősége, akkor meg a szülei hibája, minek csinálnak gyereket olyanok akiknek még saját magukra sincs elég pénzük. Amíg az előbb említett emberek vannak, addig ilyen munkahelyek is lesznek, mert az alkoholista főnök is jól tudja, hogy ezekkel az emberekkel úgy lehet bánni, mint a gépekkel, mindenféle következmény nélkül.
2015. márc. 18. 11:18
 25/40 A kérdező kommentje:

Ühüm. És mi a helyzet mondjuk azon diplomás akár több diplomás emberrel aki itt dolgozik? Az aztán tanult és mire ment vele?

És mi a helyzet azon diplomás tanárnővel aki itt dolgozik aki simán el tudna helyezkedni tanárként HA nem lenne olyan betegsége amely betegség miatt (idegrendszeri) alkalmatlanná vált a tanult pályájára?

Hm?

"elköltözzön, szerezzen egy olyan szakmát,"

2015. márc. 18. 11:35
 26/40 anonim ***** válasza:
Több diplomás minimálbéres? Ráadásul ilyen rossz helyen? Valami nem stimmel. Kamu kérdés?
2015. márc. 18. 13:44
 27/40 A kérdező kommentje:

javaslo tanulmányozni a google ban a diplomás közmunkás keresőre adott találatokat és akkor rájössz h marhára nem kamu. még a minimálbéres meló is jobb ennél.

és igen nálunk van több diplomás. itt és ennyiért.

és örül hogy ez is van!

pl

[link]

Egyszerre mindjárt három, felsőfokú végzettséggel rendelkező közmunkást is foglalkoztatott. Volt köztük tanár, bölcsész és egy PhD-fokozattal rendelkező egyetemi oktató is.

Együttesen összeszedtek hét diplomát és négy nyelvvizsgát, de mindez csak ahhoz volt elég, hogy egy állami szervezetnél portaszolgálatot lássanak el, meg a postára járjanak.

[link]

Olvasni tanuló diplomás közmunkás

2013. december 13., péntek 17:00 | Szerkesztőség

Budapest. A magyar közmunkaprogram keretében diplomásokat tanítanak írni-olvasni, ötig számolni, s ha nem vesznek részt a tanfolyamokon, akkor nem kapják meg a 49 ezer forintos közmunkás munkabért.

[link]

Két diplomám van, három nyelven beszélek, közmunkás vagyok

SARKADI ZSOLT2013. 11. 14. 07:00

2015. márc. 18. 13:56
 28/40 anonim ***** válasza:
18%
Ja, ezek a büfészakot végzettek, akik anyuciék pénzén szépen felkészültek minden vizsgára a piacképtelen tananyagból. Lehet, hogy volt szorgalmuk tanulni vizsgákra (mondjuk amilyen tömegképzés folyik sok helyen, nem kell nagyon törjék magukat, hogy meglegyen az átmenőjegy), de nincs meg egy minimális életképesség.
2015. márc. 18. 14:04
 29/40 A kérdező kommentje:

De akkor ne mondjuk , hogy "bezzeg ha tanultak volna"

Tanultak. És?

2015. márc. 18. 14:09
 30/40 A kérdező kommentje:

Építészmérnök, gépész, jogász, biológus is büfészak egyébként?

Mert ilyen közmunkás is van ám.

Tessék csak elolvasni.

Mert k**va könnyű ráfogni a művszerv szakra pl hogy az büfé. Bezzeg a mérnök, meg a jogász. Na tessék, építészmérnök és gereblyéz a nyolc általánost végzettekkel.

Sokra ment vele.

2015. márc. 18. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!