Velem van a baj (főnök probléma)?
Egyetemistaként részmunkaidőben dolgozom, de főként tapasztalatszerzés céljából. Nem is fizet annyit, hogy megélnék belőle, és nem fontos, hogy most vállaljak munkát, de szerettem volna.
Nos a főnökeim úgy vettek fel, hogy beajánlottak ehhez a céghez, én meg elfogadtam. Megbeszéltük a munkaidőmet, az is le lett fixálva, hogy mikorra és hogyan járok dolgozni, mert meglebegtették, hogy néha megbeszélések miatt munkaidőn kívül is be kell majd jönnöm. Mondom jó, egy-két hiányzás ok a suliban. Havi 20 óra mellett kb ugyanannyit tanulok, a barátaimmal este van időm találkozni, családommal szintén.
Nos nyilván követtem el hibákat én is, közben új főnököm is lett, aki nem a hibáimat hányta szememre, hanem azt, hogy szerinte nem végzem elég lelkesen a munkámat, és hogy túl sok mindent csinálok egyszerre. Az az igazság, hogy valóban telítettek a napjaim, de ha van munka, az prioritás, ha éppen üresjárat van, szólok, hogy még terhelhető vagyok, nyugodtan adjanak még munkát. A munkarendemtől csak a vizsgák miatt tértem el, de többször is volt, hogy túlórában besegítettem, így úgy érzem ez így korrekt volt.
Na hát a gondom a főnökömmel van:
Egyrészt folyamatosan megkapom tőle, hogy nem végzem elég lelkesen a munkámat, és hogy nem törődök eléggé a munkahellyel (nem emberekkel dolgozunk a lelkes alatt azt érti, hogy ha nincs munka, találjam fel magam, hogy mégis legyen, és legyenek ötleteim a céggel kapcsolatban-> ugyanakkor amikor ezeket előhozom megbeszélésem, simán lehurrogja).
Illetve, hogy szerinte azért törődök annyit a céggel, és nem vagyok lelkes munkaerő, mert nagyon kötöm magam a munkaóráimhoz.
Tanulok, gyakorlataim vannak, nagyon keveset tudok csak hiányozni, de a következő két hétben 3 olyan alkalom is van, hogy fél napokat kell hiányoznom, és munkaidőn kívül töltenem, ráadásul hétvégén még segítsek be alkalomadtán.
Tény, hogy nagyon rendesek és toleránsak, pl. vizsgaidőszak alatt is, de gond az, hogy én jobban meg akarom húzni a határokat, mint ők?
Nem segít a helyzetemen, hogy hasonló helyzetben lévő kolléganőm sokkal mobilisebb, könnyebben igent mond egy munkaidőn kívüli időpontra, így szerintem önkéntelenül is összehasonlítanak vele...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!