Mit kezdjek a hanyag kolléganőmmel? Már nagyon kezd elegem lenni belőle.
Kicsit hosszú lesz, de megpróbálom összeszedni a lényeget.
Kis üzletről van szó, olyan, ahol élelmiszerrel foglalkozunk, nem csomagoltakkal. Váltásban vagyunk, én 5 napot dolgozom itt egy héten, ő 2-t, amikor én szabadnapos vagyok. Kis egyszemélyes üzlet.
Ő már több, mint 2 éve dolgozik itt, én fél éve.
A problémák vele a következők:
- este sz@rik rá, hogy kivegye a pultból a selejtet, aminek aznap járt le a szavatossága, és másnap már nem lehet a pultban. (Én csinálom ezt meg másnap reggel, ezért jövök be majdnem 1 órával korábban, mint kellene) Ha eladom a lejártat, nemhogy megbüntetnek, de a vevő nekem fog visszajönni anyázni.
- a kasszát sokszor nem pontosan 15.000 Ft váltóval hagyja itt, ahogy kellene, hanem hiányzik belőle 5-25 Ft.
- volt már, hogy a mosogatóban hagyta a mosatlan edényeket
- nem takarít ki maga után
- nem tölti fel a kifogyó árut
És ez csak pár apróság. A főnök tudja, hogy milyen, állítólag eléggé rezeg a léc a csajnál, és esélyes a kirúgásra. A selejtezés miatt én is szóltam már neki nem egyszer, a főnök is cseszte már le többször. Egyedül miatta kell takarítási naplóban vezetni, hogy ki mikor takarított, de az elmúlt 2 hónapban neki egyetlen bejegyzése sincs, pedig minden nap kell takarítani.
Egy szó, mint száz, ezredszerre kértem én is, ezredszerre figyelmeztette a főnök is, mégis sz@rik bele.
Én mindig szépen, tisztán rendezetten hagyom itt neki az üzletet.
Nem látom értelmét századik kérésnek, de kicsit félek a főnökhöz is fordulni ezzel, mert mi van, ha pont miattam fogják kirúgni? Nem vagyok egy beköpős szemétláda, meg amúgy emberileg teljesen jófej a csaj, beszélgettünk sokat, így tök normális. Viszont amit az üzletben művel az igénytelen és felháborító.
Ti mit tennétek a helyemben?
Én megpróbálnák vele még egyszer utoljára beszélni, ha nem reagál rá, akkor a főnökkel ülj le és beszéld meg vele. Nem te cseszel ki vele, ha ezért kirúgják, mert már te is szóltál neki, a főnök is szólt neki. A kirúgatás szemét módon szerintem csak annyit jelent, hogy a háta mögött szó nélkül egyből a főnökhöz mész panaszkodni és ő is szó nélkül kirúgja. De így, hogy már szóltak neki többször is, ne vedd magadra, ha kirúgják.
Én először vele beszélnél, elmondanám, hogy mi a helyzet, szeretném,ha jobban odafigyelne... ha nem változik a helyzet akkor a főnökhöz mennék beszélgetni.
Vagy... türelmes leszel és majd kirúgja magától a főnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!