Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mekkora önbecsülése lehet...

Mekkora önbecsülése lehet annak az embernek akit a főnök felpofoz a munkahelyén és nem feljelenti visszapofozza felmond stb hanem kussol és dolgozik tovább?

Figyelt kérdés

Egy raktárban melózok, ahol alap hogy úgy beszélnek az emberrel mint a kutyával. Minimálbéres hely, papíron 8 órás meló, valóságban 10-12, túlórapénz egy fillér se, betegállomány, szabi nincs.

Szóval álom hely.

Főnök 10 ből 9x részeg, ordít, habzik a szája, élő fába is beleköt. Vitázni vele felesleges, mindig igaza van, és ha kötekedni akar (és azt akar) akkor van rajta sapka nincs rajta sapka esete forog fenn.

De olyat hogy valakit szó szerint felpofozott olyat még én se láttam.

Megtette. Az illető dolgozó mit tett? Visszaadta, feljelentette, felmondott? Dehogy. Semmit se tett. Összehúzta magát (még kisebbre) és remegve kussol és dolgozik tovább. Megnyikkanni se mer. Attól fél (jogosan egyébként) hogy röpülne azonnal. De innen amúgy is bárki bármikor röpülhet.

Önbecsülés meg ilyesmi az ilyennek vajon van?

2015. márc. 17. 21:37
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
58%

Velem tette volna, egy szép jobbossal az orrát törtem volna el. Aztán meg nem érdekel, hogy repülök e vagy sem..

Ha valami gondja van, akkor megfenyegetem hogy figyeljél már ember, fogom magam elmegyek és beperellek a papíron 8 óra, és a többi miatt.. Biztos meghúzná magát.

2015. márc. 17. 22:18
 12/40 anonim ***** válasza:
Én az essentra filter products kft nel voltam ott is ilyen helszetek uralkodnak, de persze mindenki tűr és húzza az igát.
2015. márc. 17. 22:18
 13/40 anonim ***** válasza:

Sajnos valóban rengeteg hely van, ahol 8 órára vannak bejelentve, és 12-t dolgoznak.. sőt jobbat mondok! Barátnőm édesanyja (más munkát találnia lehetetlen) 4 órára van bejelentve, és akad hogy 12-nél többet dolgozik! Rákos sejtként viselkedik az ember a föld belsejében, érezzétek szerencsésnek magatokat, hogy rendes munkahelyet találtatok.

Vannak főnökök akik ki sem fizetik a dolgozót, csak üvöltöznek, agresszívan viselkednek.. az hogy valaki nem hallott ilyenről, nem jelenti azt hogy nem létezik. Sőt! Tudjátok mi van évek óta ezen a bolygón? Háború! Több fegyveres konfliktus mint azelőtt száz éveken keresztül egybevéve. Lássatok, ne csak nézzetek..

Egyébként a kérdésre térve:

Vannak emberek akiknek nem sok lehetőségük van a jelenlegi helyzetükben, így nincs más választásuk, mint meghúzni magukat. Ettől függetlenül már százszor leszúrta a főnökét gondolatban, ez biztos.

2015. márc. 17. 23:38
 14/40 anonim ***** válasza:

Én se hallottam még ilyenről, hogy papíron 8 de ténylegesen 12 óra. De akkor minek a munkaszerződés? Mindezt minimálbérnél is kevesebbért?

Fel kell jelenteni az ilyet.

2015. márc. 18. 04:00
 15/40 anonim ***** válasza:

A Tiszántúlon megszokottnak számít, rengeteg család él ilyen "lehetőségek" árnyékában. Persze sokan fel is vettek valamilyen kesergő-önsorsrontó alapállást, de nehezen hibáztathatók. A betegségeiket tűrik, mert kirúgás a vége, ami után határozatlan ideig csak gyűlnek az adósságok. A fogászat is értelmetlen költekezés, miközben a gyerekeiknek sincs elég. Nem is esznek normálisan, így nehéz azon csodálkozni, hogy nem jár az eszük a sikeren és a szerencsén. Küzdenek ők is a hullámzó érzelmeikkel, aminek leginkább a tönkrement egészségük és a krónikus alultápláltságuk az oka. Aki nem hiszi, tegyen egy párnapos próbát, egyen napi 2-300 Ft-ból, az se elég a vidámsághoz, és annyi még jó, ha jut egy főre. Meg örülj, hogy van munkád. Az öröm szó érdekesebb jelentésárnyalata ugye.

A jelenség létezik, csak nem megy oda hozzád kéregetni az utcán.

2015. márc. 18. 07:22
 16/40 anonim ***** válasza:
Örülhet mindenki aki még nem hallott ilyesmirõl, de sok munkahely van ahol a túlórákat nem fizetik, többek között a postások tudnának errõl mit mondani, meg arról mi az ami papíron létezik, és mi a valóság
2015. márc. 18. 08:20
 17/40 A kérdező kommentje:

Elképesztően tudatlan az, aki még nem is hallott ilyen heylekről ahol nincs túlórapénz nincs szabi nincs betegállomány stb.

Rengeteg ilyen hely van, mint írják is.

És mit tehet az egysezrű dolgozó? Asztalt borít és megy? Dehogy megy. Hova menne. Örül hogy ez is van.

Ha meg talál mást, az is pont ilyen.

Hát befogja a kis száját tűr és tűr és tűr. Minimálbérért vagy annyiért se.

Aztán megdöglik.

És ez volt az élete.

Ennyi.

2015. márc. 18. 08:35
 18/40 anonim ***** válasza:
De miert nem költözik az ilyen pestre vagy külföldre? Lehet, hogy nekik így is jó és nem akarnak többet?
2015. márc. 18. 09:13
 19/40 anonim ***** válasza:

"Velem tette volna, egy szép jobbossal az orrát törtem volna el. Aztán meg nem érdekel, hogy repülök e vagy sem..

"

Persze, utana feljelent testi serelmezesert es az ugyvedje kiharcol egy tobbmillios karteritest amit fizethetsz eleted vegeig. Aztan szol a verolegenyeinek es rendszeresen osszetorik a csontjaidat.

"Ha valami gondja van, akkor megfenyegetem hogy figyeljél már ember, fogom magam elmegyek és beperellek a papíron 8 óra, és a többi miatt.. "

Az ugyvedei es politikus haverei szepen elsimitjak az ugyet, beloled meg peldat statual, lasd amit fentebb irtam.

Szerintem te meg sosem dolgoztal, meg mindig anyuci foz es mossa a ruhaidat, nem baj, majd valamikor csak kirugnak otthonrol es akkor majd megtanulod a helyed a vilagban.

2015. márc. 18. 09:17
 20/40 anonim ***** válasza:

Annyi a tanulság, hogy ha bánt ez és gondoltál már arra, hogy vállalkozol, akkor gyűjts ameddig kell és tedd meg! És amikor már üzemel a befektetés, fordíts figyelmet arra, hogy a lehetséges üzletfeleid hogy bánnak a dolgozóikkal! Ne állj szóba tetvekkel, gondolom kár ecsetelni, veled is simán kibabrálnak, nem is gondolnád milyen módokon. Találjuk meg egymást, és alkossunk olyan üzleti köröket, amik a korrektségből és egymás érdekében is működésből merítik fő erejüket!

Igazából létezik ilyesmi, vannak, akik kénytelenek emberségesek lenni, ha fenn akarnak maradni (leginkább szolgáltatók), és a kis réspiacokon mozgók is eléggé érdekeltek benne, hogy leszámoljanak a gyerekkori rossz beidegződéseikkel... Aztán akár el is szippanthatnánk szegény pórul jártakat a tébolyodottak sufnicégeitől és megbecsülhetnénk őket, amiért végtelenül hálásak lennének. És hálás lenne a haza is, mert egyre több család élne egyre nyugodtabban. Akkor szinte bármilyen kitalált párt kormányozhatna, míg nem balhézgat nagyhatalmakkal vagy ilyesmi...

2015. márc. 18. 09:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!