Jelentsem, kérjek fizetés emelést vagy sem? ( több. lent )
A napokban láttam az egyik kollégámat a munkahelyen hogy valamit dugdosott a mellénye alatt , amikor pedig mentünk hazafele besípolt a kontroll kapunál.
A kérdésem az lenne hogy jelentsem a főnökömnek és kérjek cserebe ha megmondom fizetés emelést vagy sem ?
Valószínűleg ha vissza nézik abban az időpontban a kamerákat ki derül hogy mit lopott ! Ti hogyan járnátok el ebben az esetben ? Ha elkapjak van esélyem hogy kapjak emelést vagy csak egy premiumot ?
Ilyenért nem adnak fizetés emelést. Nem is értem, hogy jutott eszedbe.
Nem tudom, hogy jelenteném-e. Nehéz helyzet. Utálom, ha valaki lop. De spicli sem lennék szívesen.
De ha besípolt a kontroll kapu, akkor hogy hogy nem történt semmi?
Nem gondolod komolyan , hogy ilyenért fizetésemelést kapsz remélem.
Másrészt én nem szólnék.
"Szóval itt mindenki a tolvajt védi ?"
Az, hogy valaki tolvaj, nincs rendben, de leleplezni nem a munkatárs dolga, hanem a biztonsági őröké.
De elég nagy a különbség aközött, hogy valaki elkölcsileg felháborodik a lopáson, meg aközött, hogy AZÉRT beárulja, hogy ebböl neki haszna legyen. EZ ugyanis legalább annyira elítélendö, mint a lopás.
A helyedben minden TISZTESSÉGES ember négyszemközt szólna a munkatársnak, hogy ne lopjon, mert te is észrevetted és legközelebb könnyen elkapják, de NEM árulná be az illetöt.
Amit viszont nem értek, ha sípolt a kontroll, akkor hogyhogy nem kapták el?
Az, hogy jelented vagy sem, a te dolgod, bár ha nem valami nagy dolgot vitt el, én annyiban hagynám, hidd el, a fejesek többet lopnak. :D
De abban is biztos lehetsz, hogy a spiclik nem népszerűek se a kollégák között, se a feletteseknél, fizetésemelést inkább azzal próbálj elérni, hogy jobban teljesítesz a szakmádban a többieknél, több bevételt, üzletet szerzel a cégnek, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!