Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van itt Pizzafutár?

Van itt Pizzafutár?

Figyelt kérdés
Amikor rendelnek tőled egy panelház bármely emeletéről,te felviszed vagy lehívod a megrendelőt?
2015. márc. 14. 12:20
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

utolsó ez azért változó.

én például csupán 190 Ft/cím-et kapok, meg a borravalót és kész. nem fizetik az üzemanyagot sem, plusz mi vagyunk 6-an futárok, tehát nem is dolgozok minden nap.

meg míg a pizzafutár a TE kajádat viszi ki akár 2-3 vagy mégtöbb km-re, addig egy árufeltöltő csak az áruház cuccait rendezgeti. nyilván te nem adsz neki borravalót, pláne amikor az van ugye nekik kiadva, hogy hetente pakolják át máshova a cuccokat, nehogy a vásárló megszokja :D

2015. márc. 23. 13:54
 12/22 anonim ***** válasza:
Utolsó tehát te is egyetértesz, hogy a futárnak ugyanúgy nem jár ahogy a más minimálbéresnek sem?
2015. márc. 23. 13:59
 13/22 anonim ***** válasza:

nem, egy pizzafutár nem feltétlenül keresi meg a minimálbért még úgy sem, hogy nem is adózik a jövedelme után, mert nincs bejelentve.

én esetemben is ha dolgozok 1 hónapban 10-12 hónapot, akkor jó, ha összekeresek 55-60ezret, ha a borravalót nem nézzük, akkor ebből kellene az üzemanyagot fizetni, meg ha esetleg gond van a járművel, és a maradélból éljünk meg :D

én nem hasonlítanám össze ezeket a legális munkákkal, ahol a minimálbér mellé még jár ilyen-olyan cafeteria-s juttatások is, és nem is tartozik a munkájához, hogy saját zsebből elfogyasszon egy csomó üzemanyagot.

2015. márc. 23. 18:33
 14/22 anonim ***** válasza:
*10-12 napot.
2015. márc. 23. 18:34
 15/22 anonim ***** válasza:
kicsit sántit a történet, mert 50-60 ezerből nem tudsz kocsit fenntartani és megélni...
2015. márc. 23. 21:10
 16/22 A kérdező kommentje:

Az én párom pizza futár napi 12óra

Nincs bejelentve.

Saját kocsi.

Napi 3500ft +boravaló 1500-2000

Szóval nekem nem gyanus,hogy ilyen keveset kap egy futár....

2015. márc. 24. 09:41
 17/22 anonim ***** válasza:

De minek csinálja? Így veszteséges ha a kocsi amortizációt is számoljuk.

És mi van ha a NAV rendel pizzát? Akkor mit csinál a fekete munkás?

2015. márc. 24. 10:19
 18/22 anonim ***** válasza:

a NAV-os dologtól én is parázok, meg gondolom a legtöbb futár is, volt már rá példa többször, hogy volt próbavásárlás, és ugye amellett, hogy a céget jól megbüntetik, a futárt is, hiszen az sem adózik a jövedelme után, de azért az sem lehet véletlen, hogy a vendéglátás óriási része feketén dolgozik/foglalkoztat, mégis csak elvétve vannak lebukások. ameddig megvesztegethetőek a szervek, addig nem igazán tesznek fenyegető lépéseket. a kis büfés az simán lebukik, ha nem ad blokkot, de egy nagyvendéglátós, aki már bennevan a szakmában x évtizede, és azt is bátran lehet mondani, hogy a zsebében vannak a hatósági személyek, azok mindig megússzák.

visszatérve én motorozok egyébként, szóval valamelyest olcsóbb, mint autóval, de nálunk például van egy srác, touring bmw-vel hordja a pizzát, ami ráadásul még dízeles is...szóval érthetetlen, hogy jó ez így neki...:D

de pont ezért mondom, hogy HA nem lenne borravaló, mert másnak se jár, akkor abból a havi 40-50ezerből kellene mindent fedezni, ami ezzel jár. borravalóval már szépen mellé lehet keresni 30-40ezret egy hónapban 10-15 napi 12 órás kemény munkával.

valaki persze kiegészítésnek csinálja, és van rendes bejelentett munkája, de van, akinek meg mondjuk nincs más lehetősége.

én egyébként igyekszem kiérdemelni a borravalót, tehát átlagosan ha 40 perc alatt mindenképpen ki kell vinni a pizzát, akkor igyekszem 20 perc alatt, ez este simán megcsúszik, amikor beesik 20 rendelés, szóval a legtöbb futár azért elég sokat kockáztat csupán a megrendelő kedvéért.

2015. márc. 24. 16:17
 19/22 A kérdező kommentje:

17

Van amikor a NAV rendel,akkor természetesen ott a számla is.Egyébként senki nem kap számlát.

2015. márc. 24. 17:23
 20/22 A kérdező kommentje:
A futárt meg úgysem ellenőrzi az aki kaját rendel.
2015. márc. 24. 17:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!