Ha egy pizzafutár hoz egy pizzát, vagy jogom azt mondani, hogy mutassa meg a hivatalos nyugtát is?
Tehát:
Egy helyről hetente kb 1x rendelni szoktam pizzát, de a legutóbbi 5 rendelésből csak 2x volt valódi (AP számmal ellátott) nyugta a pizza mellé (a többi alkalommal csak egy hőpapírra nyomtatott "értesítő", amin csak a nevem és a címem van a rendelt terméken kívül)...
--> tehát 5-ből 3-szor nem hivatalos pizza eladás történt--> azaz hivatalosan meg sem történtek az eladások...
Van jogom ahhoz, mint adófizető állampolgárnak, hogy azt mondjam a pizzafutárnak, hogy:
mutassa meg a nyugtát, mielőtt fizetek a megrendelt áruért?
És ha nincs nyugta, akkor mit tehetek?
(mivel nem NAV ellenőr vagyok, így kiegyeznék néhány ingyen pizzával is).
--> Ebbe talán belemennének, vagy esélytelen a dolog?
Ez esetben a nyugta adás többszörös, azaz rendszeres elmulasztása körülbelül milyen bírsággal járna a cég számára?
Természetesen kérheted a nyugtát, nekik kötelességük lenne adni. Ez adócsalás, bárhogy is szépítjük.
Bejelentést tehetsz a NAV-nál, ők valszeg ellenőrzést, próbavásárlást tartanak a cégnél.
Ingyen pizzát nem kérnék, ennek zsarolás szaga van.
Nem tudom, milyen bírságot szabnának ki.
Mellesleg megjegyezném így utólag, hogy az LEGELSŐ elmulasztott nyugtaadásuk után is írtam nekik visszajelzésben, hogy nem volt nyugta.
Ekkor a következő alkalommal jött egy hivatalos (AP számmal ellátott plusz nyugta), majd a pár nappal későbbi rendelésemkor ismét semmi...
Tehát amikor megjegyeztem, hogy hiányoltam a hivatalos 'visszajelzést', akkor a következő alkalommal küldtek, majd utána elfelejtették az egészet, és megint "feketére váltottak"...
Ezt akárhogy is nézzük, szinte üzletszerű visszaélés (mivel kétlem, hogy csak nekem 'felejtettek el' nyugtát adni a vásárlások döntő többséégben.
Ige, ez sajna adócsalásnak tűnik, de lehet nem szokta odaadni mert nem kéred és ilyenkor könnyítenek, nem adnak mindenkinek.
Kérheted, de lehet legközelebb a pizzás beleköpik a pizzába és belekeni az izéjét.
"Szerintem ne próbálkozz vele. A pizzafutárok nem szoktak szarozni."
Miért mit csinál?
Pofán vág a pizzával?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!