Ha egy pizzafutár hoz egy pizzát, vagy jogom azt mondani, hogy mutassa meg a hivatalos nyugtát is?
Tehát:
Egy helyről hetente kb 1x rendelni szoktam pizzát, de a legutóbbi 5 rendelésből csak 2x volt valódi (AP számmal ellátott) nyugta a pizza mellé (a többi alkalommal csak egy hőpapírra nyomtatott "értesítő", amin csak a nevem és a címem van a rendelt terméken kívül)...
--> tehát 5-ből 3-szor nem hivatalos pizza eladás történt--> azaz hivatalosan meg sem történtek az eladások...
Van jogom ahhoz, mint adófizető állampolgárnak, hogy azt mondjam a pizzafutárnak, hogy:
mutassa meg a nyugtát, mielőtt fizetek a megrendelt áruért?
És ha nincs nyugta, akkor mit tehetek?
(mivel nem NAV ellenőr vagyok, így kiegyeznék néhány ingyen pizzával is).
--> Ebbe talán belemennének, vagy esélytelen a dolog?
Ez esetben a nyugta adás többszörös, azaz rendszeres elmulasztása körülbelül milyen bírsággal járna a cég számára?
#7:
itt úgy müködik a nyugta adás, hogy:
- egy reklám papírra rátűzik a futárnak szóló hőpapírra nyomtatott valamit (amin CSAK a címem, nevem, és a rendelt áru van --> AP szám vagy bármi más hivatalos szám semmi... )
Na, mármost szerintem nem kötelességem kérni egy nyugtát, ami a magyar jogszabályok szerint minden vásárláskor jár az adófizető magyar állampolgárnak---> alanyi jogon, kérés nélkül...
Tehát ha ez a hivatalos (NAV által is látott (AP számos) nyugta) nincs a reklám és a futárnak tűzött szállítási értesítő közé tűzve, akkor ez a vásárlás hivatalosan meg sem történt...
Elhiszem, hogy 10-ből 9 embert hidegen hagy a dolog, amikor meglát egy hőpapírt, de azért engem nem hagy hidegen, amikor tudom, hogy ez a hőpapírra nyomtatott valami csak egy 'figyelem elterelés' -e az emberek nagy részének...
De valójában ez után a rendelés után semmilyen adó nem volt fizetve ---> azaz hivatalosan meg sem történt...
Ez esetben azonban nem csak engem (és téged), hanem MINDENKIT loptak meg--> és fognak a továbbiakban is...
nyugtát kell adni minden vásárlás után. ebben nincs vita.
ha viszont nekiállsz okoskodni, majd jönnek a megköpdösött, hashajtózott ételek.
ez egy bizalmi dolog. ne rúgd fel a játékszabályokat!
Most őszintén mért fáj Neked ez? Inkább tömnéd a politikusok zsebét?
Számold ki mennyi a pizza árának 25%-a majd oszd el körülbelül 6 millióval, ennyi az adófizetők száma... na milyen hatalmas összeg jött ki?
Bár mondjuk tudom, vannak olyan emberek, akik, ha kijelentik, hogy illegális szellenteni, rögtön jelentenék fel fél szomszédságot.
15-ös
Már ne haragudj,de nem híszem,hogy a kérdezőt az érdekli,hogy inkább a politikusok zsebét tömje.Szerintem igaza van a kérdezőnek mert ezt a törvény bünteti!
És hidd el én ismerek ilyet pizzériát a fönök alig add fizetést,de a családjával ide-oda utazgat,A házukról meg nem beszélek..Sunyi disznó.
Ez most olyan dolog, hogy a pizza finom volt, ízlett? Innentől szerintem ennyi a lényeg. Most, hogy éppen mennyit tesz zsebre az teljesen a saját dolga, évtizedek alatt nem fog annyit elrakni mint némelyik politikus pár hónap alatt.
Amúgy érdemes elmenni a boltokba bárhol, mennyi blokk hever szanaszét a pénztárak után... ugye mennyien foglalkoznak vele, hogy épp kapott-e vagy nem nyugtát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!