Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Van itt Pizzafutár?

Van itt Pizzafutár?

Figyelt kérdés
Amikor rendelnek tőled egy panelház bármely emeletéről,te felviszed vagy lehívod a megrendelőt?
2015. márc. 14. 12:20
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Helyzettől függően valaki mondja hogy lejön, valaki meg sokat sejtetően "nyitom". Mondjuk ha az 5 emeletes lift nélküli panelba felcipelteti akkor legalább valami aprót adhatna...
2015. márc. 14. 12:34
 2/22 A kérdező kommentje:
És ha nem add?
2015. márc. 14. 12:38
 3/22 anonim ***** válasza:
54%
Amikor nem adok, akkor szimplán köszönés nélkül elmegy.
2015. márc. 14. 12:41
 4/22 anonim ***** válasza:

Bár nem vagyok pizzafutár, de gyakran szoktam pizzát rendelni (panel második emeletére).

Eddig mindig felhozták (felcsenget, beengedem, feljön lifttel, kifizetem, kap kb 500 forint borravalót, aztán elmegy).

2015. márc. 14. 12:47
 5/22 anonim ***** válasza:
500
2015. márc. 14. 15:03
 6/22 anonim ***** válasza:
84%

500 kicsit soknak tűnik nekem, ha egy pizza 2-3 ezer.

Olyan meg nincs, h. a futár lehívja a megrendelőt, a vásárló nem a futár csicskája. A futár dolga leszállítani a pizzát, amiért fizetést kap, a vevő kifizeti a pizza árát. Ezen felül a vevő adhat borravalót, ha úgy ítéli meg, hogy az jár. Én szoktam adni, mert méltányolom, h a futár felcaplat hozzám a harmadikra.

2015. márc. 14. 22:46
 7/22 A kérdező kommentje:

6

Azt mondod,ha úgy ítéli meg,hogy jár?

A legtöbb ember már oda készíti a borravalót nem hiszem,hogy megítélné...

Én amúgy 300 szoktam.

2015. márc. 14. 23:23
 8/22 anonim ***** válasza:

"Azt mondod,ha úgy ítéli meg,hogy jár? "

Én pl. azt gondolom, hogy a pizza ára annyi amennyi. Írjanak magasabb árat, ha úgy gondolják, de ne kelljen külön fizetgetni. Annál is inkább, mert kártyával fizetem a neten a pizzát, akkor hogyan is kéne borravalót adni?

2015. márc. 14. 23:44
 9/22 anonim ***** válasza:
6-os vagyok, és igen, minden vendéglátós helyzetnél egyedileg döntök, hogy jár vagy nem jár. az étel ára fix, a személyzet pedig kap fizetést. ha kapok vmi pluszt, van borravaló, különben nincs. én akkor sem kapok plusz pénzt, ha jobban hajtok, a fizum elég száni, gyanús, hogy a futár/pincér többet keres, mint én, úgyhogy én sem szórom két kézzel.
2015. márc. 17. 02:22
 10/22 anonim ***** válasza:

" gyanús,

hogy a futár/pincér többet keres,

mint én, úgyhogy én sem szórom két

kézzel."

Szerintem lényegtelen, hogy ki mennyit keres. A tesco árufeltöltő is minimálbért keres mégse kap senkitől borravalót. Neki miért nem jár?

2015. márc. 17. 09:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!