Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ti dolgoztatok már olyan...

Ti dolgoztatok már olyan helyen, ahol a kollégák irigykedtek rátok, és be is szólogattak, mert drágább fajta ételt ettetek a kajaszünetben?

Figyelt kérdés
Míg odahaza Mo.-n éltem, velem két munkahelyen is megesett. Hozzáteszem az egyik munkahelyen már azt irigyelte az egyik fél a másiktól, ha 1 forinttal többet keresett óránként. Érdekes módon a nyugat-európai mentalitás egészen más ilyen szempontból. Ők tudnak örülni a másik sikerének, és nem kívánják a halálba a másik felet, ha az jobban kijön anyagilag.
2014. dec. 14. 12:30
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
Mindenhol van irigyem. pl azért irigykednek, mert nincs senkim, aki elszórná a pénzemet és tudok spórolni, olyan dolgokat megvenni, amire nekik nem telik!
2015. nov. 1. 12:18
 32/52 anonim ***** válasza:
77%
Igen. Rendkívül buta, irigy és sokszor durva alakok voltak a főnökeim és a munaktársaim (kevés kivétellel). Ez is az egyik oka annak, hogy külfölre költöztem.
2016. febr. 9. 19:40
 33/52 anonim ***** válasza:
49%
Magyar mentalitás, komolyan betojok, ha még egy negatív tulajdonságra ráhúzzák, hogy magyar mentalitás. Ez nem magyar mentalitás, az a szép neve, hogy "irigység". Több munkahelyem volt, diákmelótól kezdve kuli munkán át irodai melóig, soha a büdös életbe nem szólt senki semmit a másik kajájára sőt még csak nem is hallottam ilyenről, amíg nem olvastam a kérdést... ja tipikus magyar jelenség, én meg üzbég vagyok, azért nem találkoztam vele.
2016. febr. 10. 19:34
 34/52 A kérdező kommentje:
33: Már ne haragudj, de attól hogy te valamivel nem találkoztál, az még nagyon is létező jelenség. Ez kábé olyan röhejes, mint amikor ismerősömék a romákat védik, mondván, beléjük még egy sem kötött soha életükben. Vagy például, engem még soha nem harapott meg kutya, akkor nem léteznek harapós kutyák?
2016. febr. 10. 19:43
 35/52 anonim ***** válasza:
60%
Nem azt állítja, hogy nem létezik. Azért, mert előfordul, még nem "magyar mentalitás". A többség nagyon nem ilyen. Más kérdés, hogy aki ezen beakad, az mérgében hajlamos ráhúzni "a" mindenkire felháborodása tárgyát... Ez már hamarabb titulálható valamiféle "mentalitásnak". Például legyen a neve MTI-híreken okosodott médiazombi mentalitás!
2016. febr. 13. 00:41
 36/52 anonim ***** válasza:
64%
Kérdező, drága barátom, te most saját magad ellen beszélsz. Te vagy az, aki egyszeri saját negatív tapasztalatod alapján általánosítasz. Biztos vagyok benne, hogy van olyan ember akit te itt leírtál, de én meg abban vagyok biztos, hogy ez nem általános és ezért baromság erre úgy hivatkozni mint magyar mentalitásra. Na csók.
2016. febr. 13. 01:17
 37/52 A kérdező kommentje:

36: Milyen egyszeri tapasztalat? Szerintem olvasd újra figyelmesen a kérdés kiegészítőt. És mint láthatod, mások is mesélnek itt hasonlóakat. Nem tudom, ismered-e a viccet:

Lucifer revíziót tart a pokolban, megfelelően gondoskodnak-e az ördögök a rájuk bízottakról.

Az első kondér alatt vígan lobog a tűz, a kondér mellett egy tábla:

NE MÁSSZ KI! Lucifer kérdésére az ördög így felel:

- Ezek itt a németek. Tüchtig nép, betartják a szabályokat.

A következő kondér is mintaszerű, ám tábla helyett itt egy géppisztolyos őr áll.

- Ezek itt az oroszok. Ha valamelyik megpróbál kimászni,

az őr a géppisztollyal visszakényszeríti.

A harmadik kondérnál is minden stimmel, de Lucifer felvonja szemöldökét:

- Nem látom az őrséget, és tábla sincs.

- Ide nem is kell, ezek a magyarok. Ha egy megpróbál kimászni a többi visszahúzza.

Tudod, van az a közmondás a zörgő haraszttal meg a fúvó széllel. Szerinted miért hírlik a magyarokról az, hogy irigyek? És ellenben vajon hogy van az, hogy például a nyugat-európai népek közül egyikről se rebesgetnek ilyet?

2016. febr. 13. 16:02
 38/52 anonim ***** válasza:
59%

Te valami hihetetlenül h...lye vagy. Ugye vágod, hogy Romániában a románok folyton azt mondják hogy "a magyarok milyen széthúzóak, a magyarok meg hogy összetartanak!". Itthon mit mondanak? "A románok hogy összetartanak, mi meg ahányan vagyunk annyifelé szakadnánk." A németek azt mondják, hogy a hollandok a fa..szagyerekek, maguk meg hülyék, a hollandok fordítva, a belgáknak ez, a másikaknak meg az. És most itt enném meg a kalapom ha ez a vicc nem létezne még körülbelül 45 változatban, csak más nép húzná vissza a sajátjait.

És milyen egyszeri tapasztalat? Bocs, kétszeri. "Míg odahaza Mo.-n éltem, velem két munkahelyen is megesett."

Aztamindenit. Ez már valami. Én meg már láttam féltucat olyan németet, aki nem tudott viselkedni és egész nap részeg volt, nyilván az összes ilyen. A városunkban meg van 3 arab orvos, nyilván az összes zseni. Olyan sötét vagy mint egy verem, de komolyan. Tipikusan az olyanok jönnek mindig ezzel a nyugat-európai vs magyar mentalitás dumával, akik életükben 2x jártak más országban, esetleg akik kint élnek valahol 2 hónapja és sz..rt se láttak.

2016. febr. 13. 16:24
 39/52 A kérdező kommentje:

38:

"a románok folyton azt mondják hogy "a magyarok milyen széthúzóak, a magyarok meg hogy összetartanak!"."

Írni sem tudsz, és akkor én vagyok a h..lye.

"És milyen egyszeri tapasztalat? Bocs, kétszeri. "Míg odahaza Mo.-n éltem, velem két munkahelyen is megesett." "

Mint írom, láthatod, hogy mások is számolnak be itt a válaszadók között hasonló esetkeről. Erre érdekes mód semmit nem reagálsz.

"Tipikusan az olyanok jönnek mindig ezzel a nyugat-európai vs magyar mentalitás dumával, akik életükben 2x jártak más országban, esetleg akik kint élnek valahol 2 hónapja és sz..rt se láttak."

Talán meghesszelhetnéd, hogy mikori a kérdésem. Szeretem néha kiemelni, mert jönnek érdekes válaszok. És megsúgom, már nyolcadik éve Hollandban élek. Eleget láttam ahhoz, hogy legyen összevetésem. És itt nem kell feltétlenül az irígységet venni, elég ha azt nézem, boltokban és ilyesmi helyeken mennyire normálisak a vásárlókkal, ügyfelekkel.

De gondolom, erre is lesz válaszod.

2016. febr. 13. 17:24
 40/52 anonim ***** válasza:
18%

"Írni sem tudsz, és akkor én vagyok a h..lye. "

Bocs félreírtam. Gondolom nagyon nehéz lett volna összerakni mit akartam írni, ugye?

"Mint írom, láthatod, hogy mások is számolnak be itt a válaszadók között hasonló esetkeről. Erre érdekes mód semmit nem reagálsz. "

Anyád p...csáját nem reagáltam te agyatlan. (Meg akkor még mindig ugyan ott vagyunk: ha ezt 10-en leírják, akkor mindegy magyar ilyen? Azok is akik leírták? Ha 20-an meg azt írják hogy nem, az le van szarva?)

"Talán meghesszelhetnéd, hogy mikori a kérdésem. Szeretem néha kiemelni, mert jönnek érdekes válaszok. És megsúgom, már nyolcadik éve Hollandban élek."

Mi a f...sznak emeled ki ha jött már rá válasz? Ráadásul ez nem is egy kérdés, neked előre eldöntött véleményed van. Én meg amúgy kétszáztizenharmadik éve élek a Marson.

"Eleget láttam ahhoz, hogy legyen összevetésem."

Nem. Igen, ennyi az indoklásom. Nem. Te mint egyszeri gyalog a nagyvilágban, 80 éves korodra sem fogsz annyit látni, hogy legyen... "összevetésed"? Ez mit jelent?

"És itt nem kell feltétlenül az irígységet venni, elég ha azt nézem, boltokban és ilyesmi helyeken mennyire normálisak a vásárlókkal, ügyfelekkel.

De gondolom, erre is lesz válaszod."

Ja, engem minden boltból páros lábbal rugdosnak ki, de csakis Magyarországon. Bárhová megyek, nem. Fura.... te ezeket komolyan gondolod amúgy?

Éééés?

2016. febr. 13. 17:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!