Ti dolgoztatok már olyan helyen, ahol a kollégák irigykedtek rátok, és be is szólogattak, mert drágább fajta ételt ettetek a kajaszünetben?
Az egyik munkahelyen a jó kedvemre is voltak már irigyek.
Egyébként igaza van! https://www.youtube.com/watch?v=8B8jHZKHJ8o
"Amúgy a tipikus magyar (tisztelet a kivételeknek) csak akkor nem irígy, ha felvitte az Isten a dolgát. Egy hányattatott sorsú, rossz anyagi helyzetű átlagban csak utálni tudja a sikeresebbeket, meg azokat akiknek módjuk van feltörni."
Amúgy az meg a másik "Magyar mentalitás" hogy akinek meg egy kicsit is több van, elkezdi rá verni magát, és pökhendi módon viselkedik anélkül, hogy ezt észrevenné.
Ilyenkor első reakció a szegényekre, hogy: "bittos me irigy"
Nem, nem irigy, csak idegesítik a kivagyi, nagyképű sznob(sine nobilitate) emberkék.
Igen, jelenlegi munkahelyem ilyen. Nem csak a kajámat szólják meg, hanem a tupperware edényemet is amiben viszem.
Egyszer mikor úgy vittem csokit, hogy előttük ettem meg, szinte meglincseltek, hogy elvettem a gyerek elől ?!
Nagyon lelombozóak az ilyen emberek.
23: De itt viszont képbe jön a kérdés: Kinek mi számít nagyképűsködésnek? Oké az kétségkívül az, mikor valaki ilyesmit ad elő: "Tejben-vajban úszom, nektek erre sose lesz pénzetek, he-he-he!" De ami helyeken én dolgoztam otthon (gyár, közmunka), ott már önmagában a kajás eset is nagyképűsködésnek számított. Valamint az is, amikor fizetésnaphoz közeledve a hó eleji bevásárlásokról beszélgettünk, és én megjegyeztem, hogy majd megengedek magamnak egy üveg Jack Daniels-t. Külföldre utazni, majd arról be is számolni pedig aztán az ordenáré nagyképűség netovábbja az efféle helyeken.
Mondom, igazad van, egyesek tényleg verik magukat, de inkább jellemző, hogy a nehezebb sorsúak ráhúzzák valamire, hogy nagyképűsködés.
ne is haragudj, de ha mindeki átlagban megkeresne csak nettó 150et havonta, akkor biztosra veszem, hogy 'magyar mentalitásról' mint olyanról, nem beszélnénk. Ebből a pénzből a mai viszonyok között, ha nem is fényűzve, de teljes anyagi biztosngban le lehetne élni egy életet. Lehetne szó olyanról, mint évente párnapos nyaralás, hosszúhétvégés kirándulás :)
nyugat európában ez alap, és ugye 'ott más is a mentalitás'...lehet az angol vagy amerikai 'white trash' nem csak beszólogatna, de egymás nyakának is esnének, ha ilyen anyagi körülmények (és stressz)között kellene leélnie az életüket, holott semmivel sem érnek többet, mint a magyar közmunkás, de ez az élet egyik igazságtalansága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!