Ti dolgoztatok már olyan helyen, ahol a kollégák irigykedtek rátok, és be is szólogattak, mert drágább fajta ételt ettetek a kajaszünetben?
11: Irodában dolgozni, vagy jólmenő vállalatnál szellemi tevékenységet végezni nyilván más tészta. Nyilván nem ilyen helyeken dolgozik az alja. De gyárban vagy közmunkában ömlesztve vannak az effélék.
Amúgy a tipikus magyar (tisztelet a kivételeknek) csak akkor nem irígy, ha felvitte az Isten a dolgát. Egy hányattatott sorsú, rossz anyagi helyzetű átlagban csak utálni tudja a sikeresebbeket, meg azokat akiknek módjuk van feltörni.
aszt hiszem :(
de mindig les.z.@.r.tam őket,
jó nem voltam kiközösítve meg ilyenek, csak ott ahol dolgoztam nálam úgymond alacsonyabb IQ-val megáldott emberek voltak, 4-8 osztályos végzettséggel, nekem meg van 3 szakmám, és ku.r.v.ára nem tudtam bennük elhelyezkedni így elmentem erre a helyre dolgozni, full alpári munka volt (nem írom le hogy mi meg hogy hol mert még a végén valamelyik felfedezi a neten)
az a lényeg hogy reggel a boltba nem úgy indítottam hogy 3 sör, meg két feles, meg 2 liter koccintós napközre, hanem megvettem a kis kajámat aztán kész. sosem ittam velük, persze ez már nem volt jó pont, meg nem szívtam ócska sodort cigit ahogy ők , persze ez is "probléma" volt.
igen a kajáért is be be szólogattak Pl: ha vettem szezámmagos kiflit vagy kenyeret, akkor már ment a bökdösődés, ha nem a legócskább szalámit vettem meg már akkor is hallgattam a dumát, (gazdagéknál jól megy, meg hasonló fa.s.z.s.ágok)
aztán mindig jó pofiztam egyet utána és kész.
Nem álltam le velük vitatkozni mert tudtam hogy totál felesleges.
na igen, itt is ment ezerrel hogy ki mennyi pénzt keresett, ha ő meg csak ennyit akkor a pista meg mér annyit stb..
akkor dolgoztam olyan helyen ahol csak szinte 45-től fölfele volt a korosztály ott meg a fiatalokat (ha volt elvétve egy kettő) szét szo.p.@.a.tták az idősek, ott is az ment nézd má hogy néz ki, miből vette ezt, miből vette azt, nem néztem volna semmit ki belőle, meg hasonló agymenések...
egyébként Mo.-on szerintem teljesen, vagy majdnem teljesen, minden munka helyen ez van, egymást b@.s.z.t.a.tják, kibeszélik az embert a háta mögött, szemtől szembe meg jó pofiznak,undorító egy mentalitás
de nem csak munkahelyen(helyeken) tapasztaltam ezt hanem a mindennapi életben is.
Van még egy példám:
ha egy "újonc" be kerül egy munka helyre akkor annak nem hogy segítenek vagy segítenének hanem kóstolgatják, próbálgatják ha valamit el ront akkor
megy a duma hogy "megmutattam má nem hogy hogy kő " aztán meg nevetnek rajta, ilyet már párszor személyesen láttam, és halottam. és ilyenkor elfelejtik hogy nekik sem 1 nap volt a betanulási idő.
de az egészet összegezve, a Magyar ember nem bírja elviselni ha a másiknak ha ( csak egy picit is) jobb, és most nem arról beszélek hogy a vízvezeték szerelő karcsi bácsi nem bírja elviselni hogy szétlopják az országot a politikusok, és nem tudja hogy egyáltalán lesz-e nyugdíja míg orbán apánk épített a haverokkal megint milliárdokért egy stadiont,hanem az átlag emberről.
teljesen igaz a mondás. ha nekem megdöglött dögöljön a szomszéd tehene is.
13: Valamennyi általad leírt dologgal egyetértek. Én még kiegészíteném, hogy az első munkahelyemen már azért is utáltak, mert hogy én megengedhettem magamnak, hogy felutazgassak Pestre rendezvényekre. És tényleg volt olyan eset is, hogy két dolgozó közül az egyik berágott a másikra, és többé nem is köszönt neki, mert megtudta, hogy 1 forinttal több az órabére. Nekem nincs gátlásom ilyen téren, leírom, a szegedi gyufagyár volt ez a hely.
A másik magyar munkahelyem a közmunka volt, ahova behívtak segélyről. Ott egyes kisebbségi munkatársak szemében az is rossz pont volt, hogy engem ebéddel várnak otthon.
Ahogy a tapasztalatokat olvasom, és belegondolok, az efféle mentalitás elsősorban a minimális végzettséget igénylő munkakörökre jellemző.
Ezt a magyar emntalitás szöveget unjátok má meg, míg nem jártatok a világ többi szegény részén, lövésetek nem lehet, ott milyen a hozzáállás. Kétlem, hogy idehaza nyírnák egymást a zemberek ilyesmi miatt.
Dolgoztam amúgy már nem egy helyen, iskolába is mindig vittem anno szendvicset, soha senki nem állt le ilyesmin szarrágni, lehet mert nem alja munkára mentem el, ahol a dolgozók együttes értelmi szintje SEM üti meg az átlagos szintet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!