Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A NAV elnöke egy szót se...

A NAV elnöke egy szót se beszél angolul? Ilyen beosztásban? Én csak egy mezei recepiós vagyok, de fluent englisht várnak el, különben ki vagyok rúgva.

Figyelt kérdés

Nem tud a posta Vida Ildikó leveléről

[link]

Az amerikai ügyvivővel csak tolmács útján tudott kommunikálni, mert egy szót se beszél angolul.

????

Mi van?

Egy hatóság első embere NEM TUD angolul (se)?

Már egy sima mezei bolti eladótól is elvárás az angol.

Én csak egy mezei recepiós vagyok, de fluent english volt a munkakör betöltésének feltétele.

Keresetem? Havi nettó 80.

???

Egy ilyen ember mit keres ott?

2014. nov. 11. 08:32
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
Lehet hogy mas idegennyelven beszel, pl oroszul.
2014. nov. 11. 08:42
 2/30 anonim ***** válasza:
63%

Igazad van, elég égő :)

Felmerül a kérdés, hogyan olvas nemzetközi sajtót, esetleg szakmai cikkeket a munkájával kapcsolatban? Ha talál egy érdekes ötletet külföldi ugyanilyen cégnél, annak a részleteire hogyan kérdez rá?

Miközben egy Bsc-s szakdoga esetében meg sem kérdezik, tudsz-e angolul, hanem küldi a konzulens a legalább 50-70%-ban angol nyelvű források linkjeit, hogy na akkor ebből lehet tájékozódni a témában...

PhD hallgatókkal szemben pedig alapvető elvárás, hogy a külföldi eredményekkel is naprakészen tisztában legyenek. Mindezt nettó 90-ért, mert ha pályázatot nyer, abból a villanyszámlát kell kifizetni...

2014. nov. 11. 08:43
 3/30 Koplárovics Béci ***** válasza:
53%

Neki nem az a feladata, hogy egész nap külföldiekkel társalogjon. Sőt, többnyire egy szót sem kell hozzájuk szólnia. Így tulajdonképpen fölösleges. Tegyük fel, hogy nem teljesen véletlen került oda, ahol van, tehát mondjuk valamiféle gazdasági végzettsége és tapasztalata van. Sőt még az is lehet, hogy valamilyen idegen nyelven ő is teljesen jól tud beszélni, legyen az német, francia, orosz vagy szuahéli, tulajdonképpen mindegy is. Miért PONT angolul kellene neki?

Nem védeni akarom őt, csak szeretném ha elgondolkodnál ezen. Ha nem érted, amit írok, akkor azon gondolkozz el, hogy miért lehet az, hogy te 80-at gürizel össze havonta, ő meg egy rosszab napon gyűjt annyit (ha a vádak igazak).

2014. nov. 11. 08:46
 4/30 anonim ***** válasza:
61%

Persze, hogy kell tudnod angolul, mivel recepciós vagy!

De a NAV elnökhöz nem járnak külföldi vendégek, ügyfelek :D

És honnan tudod, hogy nem beszél pl. franciául, németül vagy más nyelven.

2014. nov. 11. 08:49
 5/30 anonim ***** válasza:
82%
Vida Ildiko Simicska embere. Ez az egyetlen fontos tulajdonsaga, a tobbi nem lenyeg.
2014. nov. 11. 09:06
 6/30 Andizsuzsi ***** válasza:
73%
Ebben az ügyben nem az a legelszomorítóbb, hogy nem beszél angolul, hanem, hogy komolyan gondolta, hogy egy hivatalba, annak vezetőjéhez csak úgy odasétál, minden előzetes bejelentkezés nélkül, tolmács nélkül. Vajon ha én most veszem a kabátomat, és bekopogok a NAV ajtaján, hogy vele szeretnék beszélni, fogadna? Ráadásul rendkívül bunkó módon a hozzá beszélő ügyvivőnek hátat fordít, pofákat vág.
2014. nov. 11. 09:07
 7/30 anonim ***** válasza:
Welcome in Corruption Land:D
2014. nov. 11. 09:34
 8/30 A kérdező kommentje:

1.

Akik angolul nem tud, az mindegy hogy még mit tud. Ha angolul nem tud, semmit se tud.

2. Tényleg nem tudom milyen nyelven beszél, mert a szakmai életrajza amiből ez kiderül(ne) az ugye ki nem adható, titkos, mert "nem közérdekű adat". Ugye.

ld. a NAV hivatalos közlése

[link]

Titok Vida Ildikó NAV-elnök szakmai önéletrajza

s honnan tudod, hogy nem beszél pl. franciául, németül vagy más nyelven.

2014. nov. 11. 10:51
 9/30 anonim ***** válasza:
22%

Ó, bocs, nem tudtam, hogy aki angolul nem beszél, az már nem is ember :)

Kíváncsi lennék, hogy hányan beszélnek!

Én igen, de mégsem nézek le így senkit sem, ha nem beszél nyelveket, vagy nem olyan iskolái, végzettségei vannak, mint nekem.

Minek tanul az, aki csak nagyképűbb lesz tőle?

2014. nov. 11. 11:56
 10/30 A kérdező kommentje:

Ne arra legyél kíváncsi madárkám, hogy hányan beszélnek, hanem arra hogy ilyen szintű beosztásban hányan NEM beszélnek!

Ha elmész egy multihoz, a legutolsó telefonos repeciós kislány is tud angolul, különben fel se vennék.

Voltam nyáron a mémeteknék, egy utcai osztogatós újságárus folyékonyan bezsélt angolul a turistákkal.

Egy századrangú átlagsenki, aki még német se volt, úgy ránézésre török vendégmunkás lehetett.

Nálunk meg a NAV elnöknek angol tolmács kell.

!!!

Orbanisztán.

>>>Kíváncsi lennék, hogy hányan beszélnek!

2014. nov. 11. 12:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!