Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahely vs iskola? Melyik...

Munkahely vs iskola? Melyik volt a jobb?

Figyelt kérdés
Nekem jelenleg 36 tanórából áll egy hét. Nehezen hiszem el hogy normális munkahely esetén rosszabb lenne mint most.
2014. okt. 29. 17:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
90%

Ilyen formában ennek a kérdésnek annyi értelme van, mint ha azt kérdezném meg: enni jobb vagy inni?

Persze, az egyik kötelező, a másik nem. Az egyikért kapsz pénzt, a másikért nem. Ha ezeket is belevesszük, nem összehasonlítható a két dolog.

Annak már van értelme megkérdezni, hogy melyik kellemesebb, vagy melyik fárasztóbb? Melyik kényelmesebb és miben?

Nos, az emberek nagy többsége szerint az iskola sokkal jobb, mint a munka. (Persze ez nagyban függ az adott iskoláktól és munkahelyektől, most úgy nagy általánosságban beszélek.) Ez teljesen érthető, ha belegondolsz. Azért a napi 6-7 tanóra mégsem napi 8×60 perc. Az iskola sokkal lazább, mint egy munkahely. 45 percenként szünet van, és ha valamit elszúrsz, egy ejnyebejnyén, vagy nagyon rossz esetben egy elégtelenen kívül semmi retorzióra nem számíthatsz. Míg ha a munkahelyen elbénázol valamit, azért van, hogy az állásoddal fizetsz. Nagyságrendekkel nagyobb ott a felelősség. Na meg ha valaki fizikai munkát végez, az evidens, hogy fizikailag is jóval megterhelőbb, mint az iskolában csücsülni.

Mondjuk én a jelenlegi munkámat jobban szeretem, mint iskolába járni, de ez inkább abból adódott, hogy rendkívül balfék iskolákat fogtam ki. Általánosban úgy, ahogy szerettem lenni, gimiben már kevésbé, köszönhető mind a színvonaltalan tanároknak, na meg a sznob tahó osztálytársaknak. A főiskolát meg egyszerűen gyűlöltem. Ezekhez képest a mostani rendszergazda munkaköröm sokkal jobb. Bár az továbbra is tény, hogy sokkal nagyobb a felelősség, és itt már nem lehet hibázni úgy, mint az iskolában.

2014. okt. 29. 19:41
 12/15 anonim ***** válasza:
90%

Attól függ, hogy milyen munka. Én szívesebben visszamennék az iskolába, ha lehetne. Ott egész nap csak ülni kell a padban és unatkozni. Persze időnként van 1-2 dolgozat, azokra tanulni kell (vagy aki lusta, az puskázik), de ennyi az egész. A munkahelyem sokkal rosszabb. Itt minden egyes nap stresszben vagyok, mert sz.arok a munkatársak, a főnök, a munkakörülmények, és ráadásul a minimálbér töredékét kapom teljes munkaidős állásban. Fizikailag és szellemileg is teljesen le vagyok robbanva minden munkanap után. Nem egyszer sírva indultam el otthonról reggel tudván, hogy hova kell bemennem dolgozni... Szóval nekem egyértelmű az iskola a jobb.

De ha olyan embert kérdezel, akinek jó munkahelye van és meg is fizetik, akkor ő biztos nem fogja visszasírni a tanulást.

2014. okt. 29. 21:43
 13/15 anonim ***** válasza:
93%

Én már szörnyen utálom az egyetemet, legszívesebben itt hagynám a fenébe, csak hát már annyi pénzt beleöltünk, hogy nem szabad abbahagynom. Unalmas, stresszes, és mint kiderült, valószínűleg nem is fog nekem semmit érni(munkahely alig van, ami ehhez kapcsolódik, és mint kiderült, nem tetszene, amit dolgoznék).

A gyakorlataimon meg azt utáltam, hogy ott kellett lenni ugye a 8 órában, de NEM CSINÁLTUNK SEMMIT. Ezt gyűlölöm. Adjanak valamit, amit csinálhatok...

2014. okt. 29. 21:48
 14/15 anonim ***** válasza:
90%

Iskolában dolgozom, tanári diplomával jelenleg irodai közfoglalkoztatott vagyok, szar a fizetés, szar a munkaidő, szar a munka, sosem tudni lesz-e új szerződés, ha lejár az előző, bár lassan már azt sem bánnám, ha nem, annyira utálom, kezdek frusztrált és depressziós lenni.

Dolgozni annak jó, akinek jó a munkája, megfelelőek a munkakörülmények, jók a munkatársak, megél és félre is tud rakni a fizetéséből, az enyém nem ilyen, meg sok ismerősömé sem. Ilyenkor a boldog és gondtalan diákévek hiányoznak.

2014. okt. 30. 15:11
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Ezt nem lehet szerintem így megítélni. Részemről a munkahely jobb, de csak azért mert azzal foglalkozom amivel mindig is szerettem volna, jó a légkör, akkor állok fel az irodából amikor szeretnék, akkor eszem/iszom amikor szeretnék, és "nem érzem azt hogy dolgoznék", pont azért mert azzal foglalkozom amit szeretek, így egyben a munkám a hobbim is. Plusz ugye a munkáért pénzt kapsz. A középiskolát utáltam, mivel nem volt minden tárgy a kedvencem, rossz volt a közeg, némely óra baromi unalmas volt, viszont haza értem 2 órakkor, tanultam 4ig, aztán enyém volt a nap többi része, ott volt ugye a sok szünet, ami ugye munkahelyen nincs, csak az az évi 25 nap szabadság, nem volt rajtam középsuliban felelősség, most viszont hogy dolgozom, igaz hogy fél8tól 4-5ig tart a munkaidő, de sokszor éjszakáig folytatom itthon a haza hozott munkát, csak ebből áll az életem. Szóval rengeteg pro- és kontra van, de ha mindent összevetve kéne választanom akkor azt mondanám hogy a munka jobb.
2014. okt. 31. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!