Munkahely vs iskola? Melyik volt a jobb?
Akinek jó munkahelye van az úgy sem gyakorizik, hanem egy tengerparton sütteti a fenekét.
Végül is munkahely a neve, a munka pedig rossz, fárasztó, unalmas dolog. Már ha nem tartozol abba az 1%-ba akit érdekel a munkája, majd azoknak is a maradék 1%-ba akiket 1 hónap múlva is érdekel a munkájuk.
Iskola és iskola között is van különbség ahogy munkahely és munkahely között is. Én már voltam olyan munkahelyen amilyen az első gimnáziumom volt (borzasztó), és olyanon is ahol úgy éreztem folytatom a 13. osztályt.
Ha tényleg normális, jó a munkahely, a munka, meg lehet belőle élni, nem éjt nappallá téve dolgozol, ha jó a kollektíva, akkor egyértelműen a munkahely.
Most pl. iskolakezdéskor szinte az összes munkatársam sajnálkozott a gyerekeken, hogy de rossz lehet most nekik, ők bizony nem szeretnének már visszaülni az iskolapadba.
Az iskolának talán az az előnye a munkahellyel szemben, hogy ott a sok szünet. :)
Iskola jobb volt.
Munkában sokkal nagyobb a felelősség. Sokkal komolyabbak a következmények, ha valami nem jól sikerül.
Egy átlagos munkahelyen heti 40 órát kell dolgozni. Ez a napi 8 órás munkarend. Ehhez még hozzájön az ebédidő, korábban ott kell lenni. Szóval napi 9 óra minimum. És ez csak kevés, szerencsés embernek adatik meg.
Sokan napi 12 órákat dolgoznak, vagy több műszakban dolgoznak.
Plusz ott van még a túlóra.
Ha szereted, ami a munkád, akkor is sokkal komolyabb, felelősségteljesebb és több odafigyelést igényel, mint az iskola.
én még senkitől sem hallottam, hogy visszasírná a sulit
végzős technikus vagyok, nemsokára nekem is itt a munka, kíváncsi vagyok milyen lesz
nyáron kellett menjek gyakorlatra, ott kicsit belekóstoltam a munkáséletbe, végülis nem olyan rossz
ahhoz képest, hogy 10 órát dolgoztunk (11 órát töltöttünk a munakhelyen 2xfél óra kajaszünet) egy nap és a munkatársak közül is egy kettő elég nehéz eset volt, nem volt rossz
jól esett, hogy felnőttként kezelik az embert, még engem is aki 20 évesen iskolásként gyakszin voltam ott
ja és 500 Ft-os órabér nekem, többieknek jóval feljebb
egyszóval tetszett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!