Miért ilyen parasztok a munkáltatók?
Kedves utolsó.
Ezt te írtad
"2. nehogymár elkéssen minden reggel, mert jaj a vonat. "
Ekkora ostobaságot aki ezt kitalálta, nos szegény nem tehet róla, hogy ostoba..
Ugyanis ha volna egy kis esze, akkor hamar rájönne, hogy statisztikailag 100 budapesti lakosból 60 rendszeresen elkésik a munkahelyéről.
100 vidékiből 30 aki elkésik.
Arról nem is beszélve, hogy nagyon sokszor egy budapesti időben sokkal többet utazik a munkahelyére mint egy vidéki aki vonattal jár be.
Tudom, jó magam is megtapasztaltam, hogy budapestiként 40 perccel többet utaztam mint az aki vidékről jött.
De, hogy válaszoljak a kérdezőnek is:
Kedves kérdező. Azért nem érkezik sokszor még elutasító válasz sem, mert nincs rá idejük, vagy emberük aki ezzel foglalkozna. Nyilván azt hiszik, hogy mindenkinek világos tény az, hogy ha a felvételi időpont utolsó napjától 2 hétig nem kap semmi választ, akkor ő nem a szerencsés ember akit felvettek.
Egyébként külföldön ugyanez megy. Angliában 100 cégből jó ha 20 visszaír. A többi semmit nem reagál. De nem kell háborogni. Ha 2-3 hétig nem jön semmi válasz, akkor az az állás elúszott.
"...mert továbbtanultam, és így mindig van, volt, lesz munkám..."
Ha ennyire tanult, okos és tájékozott vagy, akkor azzal is tisztában lehetnél, hogy a továbbtanulásból még nem következik egyenesen a garantált munkahely. Sejtem az írásodból, hogy milyen ember is lehetsz te valójában, de nem akarok személyeskedni, úgyhogy inkább a kérdezőnek reagálnék...
Én is voltam munkanélküli, és az a helyzet, hogy bár tudja az ember, hogy a mai világban a megszedett, beképzelt, bunkó munkaadó úgy nyilvánul meg a munkavállaló irányába, ahogy akar (jelen esetben tudomást sem vesz róla), de azért maga a gesztus bizony jólesne az embernek. Az, hogy ha nem is felelt meg, de reagálnak az erőfeszítésére annyit, hogy "Sajnálattal értesítjük...". Tudom, hogy mit érzel, tudom, hogy azért sokat jelentene azokban a kínkeserves hónapokban, ha bármilyen visszajelzést kapnál, viszont én úgy gondolom, hogy sajnos az emberek ilyen tekintetben nem fognak változni. Ha kicsit beleképzeled magad az ő helyzetükbe, nekik csak az a céljuk, hogy az általuk meghirdetett posztra a jelentkező emberek (a szemükben akkor még csak adatok) közül kiválasszák a legmegfelelőbbet. Ha ez megtörtént, onnantól kezdve ők elégedetten hátradőlhetnek, mert hát sikerült végrehajtani a kitűzött célt. Az, hogy közben másik 100 ember reménykedve ül otthon és vár... puff neki, majd felfogják, hogy ha nem keresték, akkor nem kellenek a kutyának sem. :) Lényeg a lényeg: ne éld meg ezt olyan mélyen. Változni úgysem fog... Te add meg a kellő tiszteletet az embertársaidnak, mert hogy a jóérzés így diktálja, aztán hogy milyen embertelen, együttérzéstől mentes világban élünk üres lelkű munkáltatókkal, sz*rd le. :)
összeveszhetünk ezen, de tényleg így nézik a HR-esek, sőt, a szépeket is elválasztják a rondáktól, sőt...a szimpatikus hobbikat is nagyon jól megnézik, sőt, a linkedin profilt is, sőt a facebookot is.
Az a helyzet, hogy BÁRMI alapján válogathatsz, akkor is, ha az hülyeség...hiszen te vagy a főnök, és sok a fóka...nagyon sok.
Nekem az verte ki a balhét, mikor önkéntesnek jelentkeztem "diákmunkára", kértek önéletrajzot, de mondtam,hogy két hónapom van választani. Rendben, persze. Aztán persze nem írtak vissza, 2 hónap múlva megint felkerestem a hölgyet,hogy na most mi van?
Persze erre se válaszolt ...
15: Köszi, nem vagyok közgazdász és anyanyelvi szinten is csak magyarul beszélek.:)
És amúgy találtok? Mióta kerestek ilyen embert?
Mert ha valaki a magyaron kívül még 2 idegen nyelven beszél anyanyelvi szinten, akkor szerintem nem pályázgat ...:)
Vagy ha mégis, akkor elutasítják túlképzettség miatt.:DD
Egyébként az utóbbi időben megfejtettem, mit jelent ez a szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!