Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Igaz, hogy a munkáltatók...

Igaz, hogy a munkáltatók manapság külső és nem tudás alapján válogatnak? Nem szánalmas ez? Ismertek olyan embert, aki fotó nélküli önéletrajzzal nyert felvételt?

Figyelt kérdés
Régen nem voltam már munkanélküli, nem tudom hogy megy ez manapság...

2014. jún. 4. 07:02
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem egyáltalán nem szánalmas. Fontos a tudás, de tény, hogy egy foto is sokat elmond. Én sem vennék fel fotó vagy személyes találka nélkül embert.
2014. jún. 4. 08:15
 12/42 anonim ***** válasza:
67%

Azért kell fotó az önéletrajz mellé, hogy tudják mennyire vagy igényes a saját külsődet illetően.

Az állásinterjún se Brad Pitt-et keresik benned, az érdekli őket, rendben tartod -e magad.

A nőknek viszont többek között azt is be kell nyelni, hogy nem csak munkatársként, hanem irodaidíszként tekintenek rájuk.

2014. jún. 4. 08:15
 13/42 anonim ***** válasza:
53%

Nem, nem egészen igaz.

A mai munkáltatók zöme Magyarországon - már nem csak ma, hanem 15 évvel ezelőtt is - kizárólag az alapján választ, hogy ki kinek a kije (nepotizmus), valamint politikai nézetek és az abszolút begyúrhatóság és röghözkötés alapján.

Magyarországon sem a képzettség, sem a tudás, sem a valódi tudás - ami sosem egyenlő holmi papirostudással - nem számít. Mi vagyunk a zsenik országa, az agyunk majd elpattan egy rakás színjeles kölyök miatt, akiből a szülő és az iskola kiveri az ötösöket, de ez mit sem ér, ha valaki nem csókos.

Nem a fotódat nézik, hanem a Facebook-oldaladat, a politikai hátteredet, a hitvallásodat, és azt, hogy mire tudnak használni - lehető legtöbb munkáért a lehető legkevesbbet fizetni persze.

A fotó csak a csajoknál számít, ahogyan a szülés-téma is.

Sajnálom, de ez így van. Ezért is élek és dolgozom Németországban.

2014. jún. 4. 08:22
 14/42 A kérdező kommentje:

De ebben az egészben az a legdurvább, hogy a fiatalok meg az idősek már nem is találnak munkát. Senki ne mondja már hogy automatikusan igénytelen, unszimpatikus lusta ember lesz aki eléri az 50-et. Egyszerűen mindenkiről azt feltételezik hogy már öreg és gyenge, meg túl sok fizetést akar mert tapasztalt - és persze ronda is, ezek szerint.

És akkor az is dögöljön éhen, aki fiatal, idős, cigány, vagy sebhely van a kezén, vagy tetoválás a karján...

Én se értem, hogy nem sül le a képükről a bőr, így is a legtöbben a munkaértékük alatt dolgoznak, megalázzák őket, átverik őket.

Visszafelé haladunk az evolúcióban?

2014. jún. 4. 08:28
 15/42 A kérdező kommentje:

Utolsó, ez elég szomorú, de sajnos elhiszem. Ezek szerint bele kell írni az önéletrajzomba hogy támogatom a 2/3ot? Akkor nagyobb eséllyel vesznek fel? De nem akarom benyalni magam a politika szerint, ez annyira undorító. De most hogy mondod eddig nem mis gondoltam erre...

Külföldön szeretnék élni én is, de most nincs annyi pénzem, hogy kiutazzak, azt se tudom mikor találok állást, spórolnom kell.

Vannak külföldi ismerőseim és szinte mindenhonnan csak jobbat mondanak mint itthonról...

2014. jún. 4. 08:32
 16/42 anonim ***** válasza:
93%

Szerintem nem így van. Illetve számít a külső, de nem úgy hogy ki a szebb.

Nyilván vannak olyan helyek, ahova direkt dekoratív munkatársat keresnek, pl. pultos vagy hostess.

Máshol inkább az számít, hogy milyen benyomást tesz az ember a felvételiztetőre és ebben beleszámít a megjelenés is. Nem a szépség! Hanem, hogy milyen ápolt, megfelelően van-e öltözve és hogy milyen a kisugárzása, szimpatikus-e.

Nyilván van olyan eset is, ahol konkrétan a külső számít, ha pl. főnöknek vannak egyéb tervei is a jelentkezővel :) De szerintem ez már egyre ritkább. Sokba kerül a munkaerő, ezért fontos a tudása, hozzáértése.

2014. jún. 4. 08:44
 17/42 anonim ***** válasza:
76%
A munkáltatók manapság elsősorban rokonság, ismeretség alapján vesznek fel embereket. A nagyon szívatós gürizős posztokat pedig lehetőleg buta, pályakezdő emberekkel töltik fel, akiket meg lehet vezetni, vagy félelemben tartani.
2014. jún. 4. 08:56
 18/42 anonim ***** válasza:
66%

én, mint munkáltató fényképpel emailcímre szoktam kérni a jelentkezést, ezzel lazán ki lehet szûrni azokat, akiknek már a vörös orrán látszik, hogy alkoholisták, ki lehet szûrni az írástudatlanokat, és azokat, akiknek a szeme sem áll jól. És nem utolsó sorban, nézzetek a lelketek méjére, és nehogy azt mondjátok, ha hatalmatokban állna megválasztani a munkatársaitokat, akkor, nem a szimpatikusabb embert választanátok...

(egy kõmûves)

2014. jún. 4. 08:56
 19/42 A kérdező kommentje:
Méjen írástudó kőműves. És persze mindenki más is felszínes mint te. Azt hiszem kezdem érteni. Csak azt nem értem, ilyen ostoba emberek hogy válnak munkáltatóvá? Ki az az ügyfél aki ostoba céggel üzletel?
2014. jún. 4. 09:06
 20/42 anonim ***** válasza:
45%

ha elküldöm az embert boltba, tüzépre stb stb nem árt, ha nem baxák át, ha tudja mennyi pénz van nála... nálam alap, hogy kell lennie kocsidnak és jogosítványodnak, ugyanis nem egyszer elõfordul, hogy 2 nap az ország 2 külön pontján dolgozunk.

A legtöbb munkám olyan emberek adják, akiknek a házába, nem engedhetek be akármilyen megbízhatatlan embert...

De nem is csodálkozom, hogy nem alkalmaznak téged, hiszen teljesen látatlanul, egy fórumon keresztül képes vagy, gusztustalan, modortalan képet festeni magadról, így aztán képzelem, milyen idvarias és szimpátia keltõ lehetsz élõben... Ha nem tetszik a rendszer, légy vállalkozó, én sem véletlenül lettem az.

2014. jún. 4. 09:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!