Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem alkalmaz senki?

Miért nem alkalmaz senki?

Figyelt kérdés
Egy éve végeztem az egyetemen. Folyamatosan jelentkezem állásokra, de soha senki nem ír/hív vissza. Már olyan reménytelen a helyzetem, hogy úgy döntöttem, vissza megyek tanulni, addig is kapok diákigazolványt és olcsóbb lesz az utazás, meg stb. Pénzem már nincs, sosem akartam, de most veszek fel diákhitelt. Elegem van au egészből, és azt se mondja senki, hogy külföldön könnyebb, vándoroljak ki, mert kint éltem egy évig és ott sem volt semmilyen munka. Úgy értem, normális, biztos munka, amire tudok alapozni. Á, **szom kivan már az egésszel. :(

2013. aug. 6. 17:07
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:

Anglisztika és újságírás?

Hát, utólag okos az ember persze, de szerintem nem volt ez egy igazén jó választás.

Az újságíráshoz kapcsolatok (protekció) kellenek, angolul meg ma már minden második ember tud.

Röviden ez a válasz a kérdésedre.

2013. aug. 6. 21:28
 22/29 A kérdező kommentje:
Portfólióm van és vagy 300 cikkem. 50 novellám (10 angolul) plusz 3 regényem, egyik félig le is van fordítva angolra. Tudom, hogy nem volt jó választás, de ez az egy dolog érdekelt (érdekel még most is) és semmi másban nem voltam jó, viszont ezt a két szakot kitűnővel végeztem. Reál tárgyak nem mennek sajnos. Töri magyar szakos gimobe jártam, aztán 2. év végén felvettem a pszichológia faktot, szóval az újságírás alap volt, hogy arra megyek. Az angol meg... hát már barátom akkor kint volt és főleg itt tanultam meg kint az angolt és imádom, az is alap volt. :(
2013. aug. 7. 00:02
 23/29 A kérdező kommentje:
*gimibe
2013. aug. 7. 00:03
 24/29 A kérdező kommentje:
Most párom maradt Angliában, én itthon vagyok. Elmegyek a támopos Spanyolra. Ha elég ügyes vagyok 4 hónap alatt megvan egy középfok. Hátha tudok vele kezdeni valamit, mert már nem tudom mit csináljak. Ingyenesen írok több laphoz is, hogy legyen referenciám, meg angolt tanítok ismerősöknek. Ha újra Angliában leszek (a tanfolyam után) akkor pedig megpróbálom hasznosítani a spanyolt. :/ Eddig ez a terv. Átgondoltam és a diákhitel, újabb egyetem kilőve. A végén meg az lesz a baj, hogy túl sok iskolám van. :(
2013. aug. 7. 00:08
 25/29 anonim ***** válasza:

Igen, sajnos épp ezért írtam, hogy az újságírás nagyon protekciófüggő dolog. :(

De drukkolok, hogy ennyi referenciával sikerüljön állást találnod! :)

2013. aug. 7. 00:12
 26/29 anonim válasza:

Talán az arcodból kéne visszavenni és alázatosabbnak lenni,az sokat segíthet!

"A sok piszkos,büdös,angolul nem tudó ember között"!

Ma már mindenki beszél angolul,ettől nem vagy különb! Én is gyárban dolgozom pénzügy és számviteli diplomával, (5-ösre végeztem!) de eszembe sem jutna a munkatársaimról így beszélni!

2013. aug. 7. 09:02
 27/29 A kérdező kommentje:
Ez nem az arcom. Pakisztáni bevándorlók és egy szót sem tudnak angolul, nem értik az utasításokat, és piszkosak meg büdösek és még csak meg se tudom tőlük kérdezni, h mit kell csinálni, mert nem beszélik a nyelvet. Tudtam, hogy valaki beleköt anélkül, hogy tudná, hogy mi van a betűk mögött. Angolul meg mindenki tud, csak nem mindegy, hogy milyen szintetn.
2013. aug. 7. 10:58
 28/29 anonim ***** válasza:
Nem mindenki, én például nem tudok. Ellenben németül igen:)
2013. aug. 7. 22:13
 29/29 anonim ***** válasza:
Szerintem akármeddig is tart ez az időszak, ami többlet szabadidőd van, használd ki arra, amit szeretsz csinálni. Gondolom az újságírás ilyen. Egy sima blog, álmaid témaköreit tálalva úgy, ahogy csak te tudod, tökéletes. Javaslom, ne fedd fel a kilétedet, csak csináld. Ha jó lesz, akkor sokan szeretik majd, és ad egy jó erős belső lökést, ami már nem szorul rá, hogy kicsit is fennhéjázó legyen (ne haragudj, ez van). És ha megint kérdik, van-e saját kocsid, nyugodtan mondd, hogy igen. Aztán ha rákérdeznek később, hogy és hol van, akkor kölcsönadtad, lerobbant, el kellett adni, mert olyan rohadt gyenge ez a fizetés, tudod.
2013. aug. 7. 22:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!