Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért nem alkalmaz senki?

Miért nem alkalmaz senki?

Figyelt kérdés
Egy éve végeztem az egyetemen. Folyamatosan jelentkezem állásokra, de soha senki nem ír/hív vissza. Már olyan reménytelen a helyzetem, hogy úgy döntöttem, vissza megyek tanulni, addig is kapok diákigazolványt és olcsóbb lesz az utazás, meg stb. Pénzem már nincs, sosem akartam, de most veszek fel diákhitelt. Elegem van au egészből, és azt se mondja senki, hogy külföldön könnyebb, vándoroljak ki, mert kint éltem egy évig és ott sem volt semmilyen munka. Úgy értem, normális, biztos munka, amire tudok alapozni. Á, **szom kivan már az egésszel. :(

2013. aug. 6. 17:07
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Valami kötelező nyári gyakorlatod vagy témába vágó nyári diákmelód nem volt az egyetemi évek alatt amit be lehetne írni(hátha,próbálkozni lehet)? Motivációs leveled is jó? Átdolgozod nagyjából, az adott cég profiljához?
2013. aug. 6. 17:31
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Félreértetted.

Hiába lesz biztos állásod, kitörölheted vele a segged. Nem tudom melyik országban élsz, de biztos tudod mi a helyzet itthon. Egy ház nem éppen az elérhető dolgok közé tartozik.

Abba ne menjünk bele, hogy kinek mi az élet értelme. Nekem nem az, hogy gyereket csináljak.

2013. aug. 6. 17:35
 13/29 anonim ***** válasza:
Ha tudnád, hány ember él így...
2013. aug. 6. 17:37
 14/29 A kérdező kommentje:
Van nyári gyakorlatom. Be is van írva. Motivációs levelem is jó, mivel az egyik szak, amit végeztem újságírás, szóval abból nagyon jó vagyok, nem hiszem, hogy azzal lenne a probléma. A másik szak pedig anglisztika. (És azért tanultam, hogy ne kelljen így élnem).
2013. aug. 6. 17:43
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

BIZTOS állás??? Nagyon nem akarlak elkeseríteni de ilyen utoljára a múlt rendszerben volt ilyen ma már nincs erre ne is apellálj. Minden állás bizonytalan csak az egyik kevésbé, mint a másik.

Mindenki biztosra vágyik de olyan már nincs a mai ingatag világban. Csak olyan helyek vannak, ahol tovább húzhatod de a mai fiatalok már nem onnan fognak vissza vonulni, ahol kezdték.

Egyébként értem mire célzol.

Szóval ne keseredj el egyszer el fogsz indulni te is a dogozók útján.

2013. aug. 6. 17:44
 16/29 anonim ***** válasza:
Az a HR-es csak egy önéletrajzot írt gondolom viszont minden álláshirdetésre más kell mert minden cégnek más a profilja mást preferál, máson van a hangsúly, mást vár el. Én ha jelentkezem valahová akkor lehetőség szerint megnézem a céget a neten ha tudom és rájuk szabom az önéletrajzomat.
2013. aug. 6. 17:46
 17/29 A kérdező kommentje:
Igen én is így szoktam. A Cover Letter-ben még kis is hangsúlyozom, hogy milyen állásra jelentkezem, miért lennék rá jó, miért vagyok én az ideális jelölt, beleírom a skill-jeimet, amik hasznosak lennének. stb stb Tehát teljesen "személyre" (cégre) szabom.
2013. aug. 6. 17:53
 18/29 anonim ***** válasza:
Milyen állásokra jelentkeztél eddig?
2013. aug. 6. 18:59
 19/29 A kérdező kommentje:
Magyarországon a szakmámban, főként újságírásban, mivel az anglisztikát ahol lakom eredetileg (Hajdú-Bihar) nem nagyon tudom használni. (Milyen jó, hogy 2 diplomám is van, nem? :( ) Azt leírtam miket végeztem. Angliában recepciós, adminisztrátor, konyhai kisegítő, szobalány, eladó, gyógyszertári asszisztens, tanársegéd, magyar nyelvű call centre ügynök. Kb ennyi talán, de ezekből már nagyon sokra. :)
2013. aug. 6. 19:41
 20/29 anonim ***** válasza:
újság írás: helyi ingyenes lap, vagy aprohirdetésekkel foglalkozó reklám újság. esetleg 24 óra és társai, az újság íráshoz viszont kell úgymond egy portfolió az eddigi munkáidból
2013. aug. 6. 20:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!