Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkakeresés hogyan?

Munkakeresés hogyan?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Úgy alakult, hogy 13 év után elvesztettem a munkámat. 3 évet dolgoztam diákként utána 10 évet dolgoztam az előző helyemen, problémám volt vele, így hosszas idő után sikerült a váltás másik helyre, ott azonban 1,5 hónap próbaidő után elküldtek. A munkahely abszolút szabálytalan módon működött, olyan dolgokat követeltek meg, amihez nem volt képzettségem, valamint másnak maradandó kárt okozhattam volna vele. Valószínűleg az elbocsátás hátterében ez állt, hogy ezekben a folyamatokban nem voltam partner. Jelenleg minden lehetséges pozíciót megpályázok professionon, vagy ahol épp találok. Megtakarítással nem rendelkezem így mielőbb kell valamit találjak. Ti mit javasoltok? Nekem a professionnel nem volt jó tapasztalatom korábban. Egy külsős HR ismerős átnézte az önéletrajzom, ami elvileg megfelel a mai formai követelményeknek. Ennek ellenére korábban sem nagyon kaptam megkeresést. Mi a további lépés? Hol és hogyan keressek? Már állásbörzére is feliratkoztam, tehát nincs az, hogy ülök a langyos pocsolyában és várom mi legyen, mert számomra ez az egész helyzet kellemetlen és megalázó révén, hogy sosem jártam így. Diplomám ugyan nincs, de érettségim, illetve középfokú végzettségem van. Annyi, hogy Komárom Esztergom megyében élek, de nyitott vagyok a jelenlegi körülményekre való tekintettel felingázni Pestre vagy akár Győr irányába is, csak legyen valami.
ma 08:43
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Mindenképp odaadom a páromnak, amit ő intéz, ez nekem nem is volt kérdés! Nálam nem elvárás van csak, hogy más megoldja a gondjaim. Szegény párom eddig volt munkanélküli, tavaly nyár óta keresett, mostanra sikerült neki. Én díjaztam volna, ha ez a gyökér hely legalább megvárja a hó végét, de majd túléljük valahogy.
ma 09:49
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Indeed-et is érdemes figyelni, ott is szép számmal jelennek meg álláshirdetések.

Sok sikert kívánok, kérdező! Küldd el az önéletrajzod minél több helyre, és azonnal, ha neked tetsző állást találsz. Egyre több helyről hallom, hogy csak küldd és küldd, hátha lesz, aki visszajelez.

Nagyon nehéz most munkát találni, ezt hatványozottan érzem is, pályakezdőként, szóval tényleg szurkolok, hogy sikerrel járj. Meg mindenki más is, aki szintén munkát keres.

ma 09:56
 13/17 anonim ***** válasza:
88%

Az, hogy formailag helyes az önéletrajzod kb. a nulladik, alapelvárás. A HR-es ismerős nem mondta meg, hogy amúgy mit kellene változtatnod?

Recesszióban a gazdaság, durván, az uatóipar meg pláne, szóval az az időszak elmúlt, amikor be lehetett durrantani, hogy a hely autóalkatrész gyárban sorra bármikor elmehetsz.

Meg kell nézni milyen tudásod van, mihez értesz, mennyi releváns tapasztalaod van és milyen terülten, ez mennyire cseng össze egymással. Hány nyelvet, milyen szinten bezsélsz, ami "mindenre pályázok, amire csak lehet" valójában mit is jelent. stb stb.

ma 11:35
 14/17 anonim ***** válasza:
Multiknak küldd el önéletrajzodat vagy jelentkezz. Lehet kezdetben legalsó szinten leszel: gyártósori összeszerelő, operátor, de hamar feljebb lehet onnan lépni, ha látják, értelmes, kitartó é szorgalmas munkaerő vagy. Anno én is így kezdtem a legalsó szintről,aztán közben nekiálltam tanulni, 9 év alatt mérnök lettem az szalagmunkásból, persze előtte lettem meos, technikus, stb. . utána meg tapasztalattal a hátam mögött léptem egy másik munkahelyre majdnem dupla bérért.
ma 14:57
 15/17 A kérdező kommentje:
#13as manapság ma nagyon nehéz formailag megfelelő önéletrajzot írni már csak a bekerülés végett is. Nekem eleve 2 fajta önéletrajzom van. Érettségim és elektronikai végzettségem van (OKJ). Utóbbiban egy percet sem dolgoztam, hála a multiknak, hogy minden folyamatra külön csoportot csinálnak. Én sori gépbeállító és karbantartó voltam 4 évig, utána 5,5 évig minőségügyi technikus. Ezekre nyilván egy komolyabb önéletrajzot tartogatok, amiben minden részletesen ki van dolgozva. De most a szükség nagyúr, nem tudok hónapokat várni, míg történik valami, így futárnak, gyorsétterembe, operátornak, benzinkutasnak is jelentkeztem mellette a korábbi tapasztalataimból fakadó munkakörökre is! Nyilván egy operátori munkakörre nem fogom beküldeni azt az önéletrajzot, amin szerepel, hogy minőségügyi technikus voltam, mert profilból elutasítanak, hogy hát mit akar ez itt? Tuti nem maradna sokáig stb stb és nem dolgozna 250-300 ezrekért! Sajnos ma ilyen a felvételiztetés! El kell titkolni, ha képzett vagy, mert ha az vagy baj, ha nem, az is. Szóval kicsit nehéz jót csinálni. Arról meg nem is beszélve, hogy a jelenlegi helyzetben és amennyi munkanélküli van Magyarországon, ide külföldi munkaerőt nem kellene behordani, akkor sem, ha a számuk limitált. Mert sajnos őket elszállásolni etetni, utaztatni szerintem drágább, mint embereket tanítattni. Szóval ezért macera a jelenlegi helyzet.
ma 15:23
 16/17 anonim ***** válasza:

#15: Mi a nehéz benne, hogy formailag jó önéletrajzot írj?

Már egy profession, linkedin stb megcsinálja helyetted, ha még ahhoz is hülye vagy, hogy a Word-ben 2 hasábot tudj csinálni.

A többit inkább hagyjuk is, összehallgatod a hülyeséget az M1-ről, költesz hozzá még, aztán kicsavarod az egész gondolatmenetet.

ma 16:42
 17/17 A kérdező kommentje:
#16 meg van csinálva az önéletrajz, az hogy egy szakaszt kiemeltél és a többit nem értelmezted, nem az én gondom.
ma 17:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!