Tényleg tud segíteni az egyház munkakereséssel kapcsolatban?
Kijöttem külföldre szerencsét próbálni és felemésztettem a tartalékaimat. Nem bezsélem a nyelvet, semmi érdemi munkatapasztalatom sincs. Ha nem találok munkát akkor kénytelen leszek hazamenni, mert segélyt nem kapok. MUnkát meg ugye nem találtam, az égvilágon sehol sem alkalmaznak.
Anyám és nagyanyám azzal nyaggat minden nap, hogy menjek be a paphoz és az egyházhoz, mert azok fix adnak valamit lakhatásért cserébe. Legrosszabb esetben biblia poroló leszek de Ő szerinteük 100% hogy ha megyek nekik nyavalyogni, hogy mindjárt hajléktalan leszek és éhen fogok halni, akkor adnak valamit. Ez tényleg működő képes taktika?
Kedves Kérdező!
Ott rontottad el a külföldre költözést, hogy nem beszéled az adott ország nyelvét, és nincsen semmilyen ütő szakma és tapasztalat a zsebedben.
Nem szeretném megbántani a szüleidet, de elment az eszük!
Az egyház általában kérni szokott, de adni szinte SOHA!
------------------------
Tanuljál nyelvet és legyen valamilyen szakma a kezedben, mellette tapasztalattal, hogy eltudjál helyezkedni.
Sok sikert!
Egyetemistaként jöttem ki mert felvételt nyertem ide egyetemre, de az egyetemmel hiába beszéltem, nem tudnak segíteni. A helyiek is szenvednek a munkakereséssel és alig van diákmunka lehetőség, főleg külföldieknek kb. 0.
A legtöbb nemzetközi diáktársamat eltartják a szülei és/vagy már alapból itt dolgoztak, mielőtt elkezdték az egyetem (esetleg home office munkájuk van). Diákhitelt pedig külföldiként csak akkor vehetek fel, ha már munkában állok itt legalább részidőben.
Kb. én vagyok az egyetlen aki a semmivel a háta mögött jött ki ide tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!