Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg tud segíteni az...

Tényleg tud segíteni az egyház munkakereséssel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Kijöttem külföldre szerencsét próbálni és felemésztettem a tartalékaimat. Nem bezsélem a nyelvet, semmi érdemi munkatapasztalatom sincs. Ha nem találok munkát akkor kénytelen leszek hazamenni, mert segélyt nem kapok. MUnkát meg ugye nem találtam, az égvilágon sehol sem alkalmaznak.

Anyám és nagyanyám azzal nyaggat minden nap, hogy menjek be a paphoz és az egyházhoz, mert azok fix adnak valamit lakhatásért cserébe. Legrosszabb esetben biblia poroló leszek de Ő szerinteük 100% hogy ha megyek nekik nyavalyogni, hogy mindjárt hajléktalan leszek és éhen fogok halni, akkor adnak valamit. Ez tényleg működő képes taktika?

okt. 23. 17:50
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Addig fognak nyaggatni anyámék, amíg oda nem megyek.. Ha pedig azt hazudom, hogy voltam akkor úgy is veszik a blöfföt és tovább fognak ezzel nyaggatni. És igen, nem vagyok vallálos, sőt ők sem azok csak egyszer, még 1980-ban valamelyik ismerősüket kisegítette a bajból a pap.
okt. 23. 18:24
 12/28 anonim ***** válasza:
94%
Ja biztos majd egy teljesen vadidegen, a nyelvet nem beszélő, szakmával nem rendelkező embert fognak felvenni templomba, plébániára bármit csinálni és még szállást is adnak.
okt. 23. 18:46
 13/28 anonim ***** válasza:
93%

1980 években teljesen más politikai rendszer működött, mint ami most van jelen. A Svédek elég erősen ragaszkodnak a sajátnyelvükhöz, főleg ha valaki ott szeretne élni közöttük. Próbáld meg a rokonokat, hogy segíteni tudnak, ha nem akkor jöhetsz haza Magyarországra.

Nincsen sok választási lehetőséged!

Nyelv és szakma nélkül külföldön, TE egy semmire kellő ember vagy!!!

okt. 23. 18:48
 14/28 A kérdező kommentje:

#12 Anyám és nagyanyám szerint márpedig ez így van, mert az egyház nem gahyja, hogy utcára kerüljön és éhezzen a "hívő" (álcázott hívőként menjek be szerintük...).

#13 Ugyanezt mondom nekik, de nem hiszik el. Apám 1970-ben ment ki NSZK-ba és eltartotta a német állam. Szerinte valahogy most is megtudnám ezt oldani, de nem adnak semmit... Anyám 1990-ben ment ki az NSZK-ba és kapott instant AU Pair állást amint besétált pár helyre az önéletrajzával. (igen, 20 év korkülönbség van köztük, ott találkoztak).

Szerintük nincs az az isten, hogy egy országban ahol 99% beszéli az angolt akkor a nyelv az baj lenne és szerintük csak kifogásokat gyártok és biztos tele van Svédország angol munkákkal, csak menjek az önéletrajommal be mindenhova. Nem hiszik el, hogy nem találok semmit. Rokonok nem tudnak segíteni anyagilag.

okt. 23. 18:56
 15/28 A kérdező kommentje:
*nem hagyja
okt. 23. 18:57
 16/28 anonim ***** válasza:
49%

Ha a rokonok nem tudnak segíteni és szüleid is csak a nagy semmit tudják hajkurászni, hogy anno 40 éve jobb volt, akkor meg is van a válasz.

Jöhetsz haza, vagy maradsz kint Svédországban, mint hajléktalan.

Részemről ezt a témakört lezártam, 1-es és 13-as voltam.

Hali....

okt. 23. 21:48
 17/28 anonim ***** válasza:
91%
Bocs, de így csupasz s3ggel mit vártál??? Gyerek haza, dolgozz valahol, közben tanulj és képezd magad...
okt. 24. 07:58
 18/28 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon buták a felmenőid. Egyetemre jaratnak, és arra biztatnak, hogy könyöradományból élj, meg menjél koldulni. Szerintem addig gyere haza, amíg van pénzed a repülőjegyre. Nagyon sok.a naiv ember, aki.azt hiszi, hogy nyugaton (északon) minden könnyebb. Hát te most a saját bőrödön tapasztaltad meg, hogy nem így van. Ez is értékes élettapasztalat. Mondd a szüleidnek, ha nyaggatnak, hogy voltál a papnál, de csak menekülteket segítenek meg. De lehetőleg, ha hazamész, próbálj a saját lábadra állni, mert nagyon buta és felelőtlen családod van, nem szabad rájuk alapoznod. Ha jól értem, 2 hónapja vagy egyetemista, nem veszitesz semmit, ha idejében hazamész.
nov. 7. 07:39
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

[link]

még a saját emberüket sem veszik fel.

nov. 7. 08:13
 20/28 Kései Sirató ***** válasza:
50%
Adjál le havonta vérplazmát, azt mindenhol jól megfizetik, egy ismerősöm ezt tette külföldön, míg tanult.
nov. 7. 08:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!