Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Másnak is ilyen kínkeservesen...

Másnak is ilyen kínkeservesen zajlik a munkakeresés?

Figyelt kérdés
Három éve dolgozom gyárban, mert pályakezdőként nem tudtam elhelyezkedni. Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző végzettségem van, habár kezdek rájönni hogy nem sokat ér. Ezen kívül B2 angol, valamint nem régen csináltam meg a jogosítványt (habár saját autóm nincs). Szeretnék végre, ha nem is a szakmámban, de valami irodában elhelyezkedni mert a jelenlegi munkahelyemre már gyomorgörccsel járok be. Április óta jelentkezek folyamatosan és mindössze 3 helyről jeleztek vissza. Állásinterjún fűt-fát ígértek meg ment a jópofizás, persze nem lett belőle semmi. Már tényleg nem tudom mit csináljak, az állásportálokon kívül rengeteg cégnek küldtem el a jelentkezésem. Pedig nem mucsaröcsögén lakom ahol nincs lehetőség (Fejér megye amúgy), de lassan már ott tartok hogy beadom pesti cégekhez is a jelentkezésem, csak kicsit tartok az ingázástól (vagyis inkább a rendszeres vonat késésektől).

2024. jún. 24. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Igen
2024. jún. 24. 15:29
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, én olyan fél évvel ezelőtt feladtam, pályakezdőként csak olyan helyen lehet elhelyezkedni ahol nevetségesen alacsony a fizetés.
2024. jún. 24. 15:35
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem taszít a pedagógia, végezz el egy pedagógiai asszisztens képzést. Nem fizet sokat, de kb. fix, hogy felvesznek és nem is olyan megerőltető. A szabi meg több, mint egy hónap nyáron. Szerintem sokkal jobb a gyárnál.
2024. jún. 24. 15:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, - Magyarország ennyire képes 2024-ben!

Mindenkinek urai a "politikusok", háeresek, a városoké pedig a taxisok és a rolleresek, kerékpárosok, kutyatartók.

A saját szalonnáján túl senki nem lát, a munkakeresést pedig tudományos szintre emelt nyomozati tevékenységgé, embert alázó múltban kotorászássá, jövőt ellehetetlenítő jelenné "fejlesztették" munkahelyükön lebetonozott állatok, akik köszönik, jól elszemétkednek mindenkivel a törvényi felhatalmazás, biztatás árnyékában.

Magyarország előre megy - a lenini úton - és nem hátra!

2024. jún. 24. 15:36
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem, de nem csak helyben keresek.

Van, hogy napi 5-6 óra ingázás lesz belőle.

Kocsival meglenne 4 óra alatt de vonaton tudok aludni.

2024. jún. 24. 17:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen. 4 éve keresek már lassan munkát, miután letettem az angol B2 nyelvvizsgát. Informatikai Rendszerüzemeltető középfokúm van, illetve CCNA routing & switching vizsgára készültem erősen. Legutóbb a telefonban beszéltetett az ügyintéző majdnem 10 percet angolul egy infós álláshoz és azóta semmi hír. De engem még máshonnam nem is nagyon hívtak fel, konkrétan többszáz CV és semmi pedig nemcsak a szakmámban keresek.
2024. jún. 24. 18:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Bizony..
2024. jún. 24. 22:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, és pályakezdőként még kilátástalanabbnak látom a helyzetet. A környezetemben is ez megy, az egyedüli kivételek azok, akik protekcióval jutnak be az adott hely, adott pozíciójára, vagy eleve duális képzésen voltak az egyetemen.

A jéghegy csúcsa az volt, amikor pár napja olyan diákmunkaként meghirdetett diákmunkát találtam, ahol már tapasztalattal kerestek munkaerőt.

2024. jún. 25. 12:44
 9/10 A kérdező kommentje:
Na igen, pályakezdőként legyen már 10 év tapasztalatod...
2024. jún. 25. 13:09
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Én a bérigényt már el is engedtem, elfogadom, amennyit ajánlanak, és néhanapján behívnak interjúra, de szinte kizárólag olyan helyre, amikről csupa szörnyűséget olvasni a munkaportálokon és hatalmas a fluktuáció.

Olyan munkahelyekre, ahol az érdeklődési körömből adódóan szívesen dolgoznék és papíron is megfelelnék az elvárásoknak, ráadásul van több évnyi releváns tapasztalatom vissza sem hívnak vagy kapásból jön az elutasító e-mail.

Ilyenkor sosem értem, hogy mi lehet a gond: az, hogy túl messze lakom, van az önéletrajzomban valami red flag (pl. lyuk egy félbehagyott egyetem miatt, túl sokáig voltam egyetlen, nem túl nívós munkahelyen), esetleg az előző munkáltatóm személyesen ismeri a főnököt és kitálalta az összes hibámat, passz.

És szintén nem csak a saját városomon belül nézelődök (itt helyben csak diplomás mérnököket keresnek több évnyi tapasztalattal), hanem bevállalva a napi ingázást budapesti állásokra is jelentkezek.

Egyrészt a választék is nagyobb, ráadásul onnan legalább az esetek felében-negyedében eljutok az interjúig. Igaz, itt az első kérdésük felém egyből az, hogy mikor tudok felköltözni? (Majd ha lesz munkám és pénzem.)

Mindenesetre lényeg, ami lényeg, most sokkal nehezebb munkát találni, mint az elmúlt időszakban bármikor. Korábban is próbáltam többször dobbantani a munkahelyemről, és akkor kétszer-háromszor ennyi választék volt számomra releváns helyekből. Most meg kb. semmi.

A nyári szabadságok miatt lehet ez?

Augusztus-szeptembertől van rá esély, hogy fellendül valamelyest a munkaerőpiac?

2024. jún. 27. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!