Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Azt a munkát csináljátok,...

Azt a munkát csináljátok, amit szerettetek volna, vagy máshogy alakult az életetek ilyen szempontból?

Figyelt kérdés

ma 09:48
A kérdező szavazást indított:
Igen, abban dolgozom, amit eleve szerettem volna, és úgy érzem, jól döntöttem.
Nem azt dolgozom, ami az elképzelésem volt, de többé-kevésbé megszerettem, amit csinálok.
Azt dolgozom, amit eleve szerettem volna, de mára már megbántam.
Nem abban dolgozok, ami az elképzelésem volt, és nem is szeretem csinálni, amiben jelenleg dolgozok.
25 szavazat
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
75%

Gyerekként orvos akartam lenni, de örülök, hogy nem az lettem. Kegyetlen stresszes és megterhelő meló, kevés és kiszámíthatatlan szabadidővel.

Irodai munkám lett, ahol nyelveket kell használni, nagyon szeretem, rugalmas, kényelmes és jól is fizet (persze nem annyira, mint az orvosi pálya, de nem is megyek tönkre benne).

ma 09:58
 2/16 anonim ***** válasza:
75%

Én irodalommal és művészettörténettel akartam foglalkozni, aztán valahogy pénzügyes lett belőlem.

Néha hiányzik a művészi közeg, és bár szeretem a munkámat, azért a pénzügyért nem tudok úgy rajongani, mint annó az irodalomért. Cserébe kétszer, háromszor annyit keresek, amit azok a barátaim, akik a humán pályán maradtak.

ma 10:18
 3/16 anonim ***** válasza:
75%
Azt dolgozom amit akrtam, csak nem olyan mint elképzeltem.
ma 10:28
 4/16 anonim ***** válasza:
86%
Nekem fogalmam sem volt, hogy mi akarok lenni. Mentem egy általános úton, azon végeztem is, és abban dolgozom. Nincs nagy baj, de most már tudom, hogy nem ez kellett volna, hogy az én utam legyen.
ma 10:34
 5/16 anonim ***** válasza:
80%
Én semmilyen munkát nemszeretek sajnos
ma 10:34
 6/16 Metionin ***** válasza:
75%
Igen is meg nem is. Volt álmom gyerekkoromban, állatorvos akartam lenni de elég hamar kiderült, hogy az anyagi helyzetünk miatt el kell engednem. Mivel érdekelt a biosz, a kutatás, így biosz szakon végeztem végül de csak rövid ideig tudtam dolgozni benne. Megszűnt a munkahelyem és nem találtam időben másikat. Az a szerencsém, hogy több minden érdekelt, már suliban is nagyon jól mentek a nyelvek, a nyelvi logika, de akkor még nem gondoltam, hogy ilyesmiből meg lehet élni, elég kevés infó jutott el hozzám. De végül a hirtelen megoldásként elvégzett nyelvészeti szakommal találtam munkát és egy napot sem voltam munkanélküli. Szeretem is csinálni, a mostani helyen jól is keresek, szóval végül jóra fordultak a dolgok de ettől függetlenül sajnálom, hogy a gyerekkori álmomat veszni kellett hagynom. Ha visszamehetnék az időben a jelenlegi tudásommal a dolgokról, szerintem nem engedném lebeszélni magam róla. Csak akkor még internet és ismerősök híján ami információ rendelkezésre állt, abból az tűnt logikusnak ha elengedem az álmot.
ma 10:43
 7/16 anonim ***** válasza:
67%
Miota megtudtam mi az, programozni akartam. Ezt is csinalom evtizedek ota, szeretem. De mast is szivesen csinalnek, pl ugyved is lennek, de ahhoz kene egy masik elet. Vagy valami egyszerubb, mondjuk asztalos, arra meg esely is van.
ma 10:58
 8/16 anonim ***** válasza:
67%

Sok minden érdekel mai napig.

Huszonéves koromban körvonalazódott, hogyan tudnám kombinálva vállalkozásba átvinni ezeket.

Mondjuk úgy, hogy alapjai mindig is bennem voltak, de későbbre alakult ki. Így végül pedig azokat csinálom, amiket szeretek.

De az ide vezető úton 8-9évig olyanokban dolgoztam, amik egyáltalán nem hozzámvalók voltak s nem is szerettem azokat.

ma 10:58
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Sajnis a barom apám kiírtotta belőlem az érdeklődést bármi iránt

Mindenre amit csináltam azt mondta hogy ez szar az szar és emiatt már nem is akarok csinálni semmit

ma 11:00
 10/16 anonim ***** válasza:
68%

Szálloda iparban szerettem volna general manager pozícióban dolgozni, még úgy is, hogy már akkor is tudtam, ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni, felelősséggel jár és véletlenül sem egyszerű pozíció. Tisztában voltam az erősségeimmel és a gyengeségeimmel, és még így is reálisnak éreztem ezt az elképzelést.

De az élet megmutatta, hogy mégsem volt az. Végül egy ilyen vezető asszisztense lettem, és hiába bírtam, kaptam remek visszajelzéseket, sajnos, kiderült, hogy ebben elég hamar kiégtem volna, ha tovább ott maradok. Lehet, egy nap mégis összejön, de ezt most még nem érzem így.

Jelenleg adminisztrációval foglalkozom, viszont azt is érzem, hogy 1) ez nem az igazi, 2) komolyan nem leszólásból és lenézésből: több van bennem annál, mint amennyit most dolgozom.

ma 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!