Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy reagálnátok, ha a munkahe...

Hogy reagálnátok, ha a munkahelyeteken egy új kolléga rögtön az első napján a bemutatkozáskor kerek perec közölné, hogy senkivel semmilyen mértékben nem kíván haverkodni?

Figyelt kérdés

Tehát kaptok egy új kollégát. Eljön az első munkanapja. A főnök bemutatja, majd magára hagy vele titeket. Ekkor az illető valamennyiőtök figyelmét kéri. Közli, hogy rögtön az elején tisztába akarja tenni, hogy senkivel nem kíván haverkodni és közvetlenkedni, főképp nem magánéletet megosztani, a legkisebb mértékben sem, csak dolgozni akar bejárni. Tehát ne is próbálkozzatok nála ilyesmivel. A legjobban annak örülne, ha csak és kizárólag akkor szólnátok hozzá, ha azt a munka megkívánja, ő is így fog tenni. Majd hozzáteszi, a félreértések elkerülése végett, hogy ez nem a személyetek ellen van, senkivel nincs semmi baja, senkit nem néz le, vagy ilyesmi, ő általában véve mindig ilyen a kollégákkal a munkahelyen, ahol dolgozik. Ahogy ezeket elmondta, szól, hogy akkor indulhat a munka, kezdődhet a betanítása.

Hogy viszonyulnátok hozzá?

jan. 31. 10:50
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/81 anonim ***** válasza:
100%

Ezek a "pofán röhögném" kommentek pont jól bemutatják azt az embertípust, aki miatt nem akarunk barátkozni munkahelyen.

Olyanok, mint a sértett ovisok, valaki "beszólt" nekik.

Normális embernek, ha ilyet mondanak, nem különösebben izgatja, tudomásul veszi, esetleg felfogja, hogy az illető vagy introvertált vagy nincs mivel dicsekednie az életben vagy nem szeretne, így nem akar céltábla lenni.

Intelligensebb munkahelyen ezen nem akadnak fenn emberek, de egy gyárban, ahol 8 általánosból van rengeteg, ők az alapvető intelligenciával sem rendelkeznek.

Amúgy kérdező érdemes inkább valamit kamuzni, ha a magánéletedről kérdeznek.

Pl, ha szülőkkel laksz, lehet ferdíteni kicsit, hogy nagy, családi házban laktok, külön bejárattal.

Vagy ha nincs párod vagy soha nem volt vagy nem szeretnél, azt kell mondani, hogy most vagy túl egy kapcsolaton, és most egyedül szeretnél lenni.

Ezzel kivéded a pletykákat, és kérdezni sem fognak egy darabig, lehet addigra már nem is dolgozol ott, mire újra szóba kerül.

Sajnos sok ember nem tudja felfogni, hogy nem mindenki szeretné mással megosztani az életüket vagy nem úgy képzelik el az életet, ahogy ők.

Értelmes ember eleve nem nyit ilyen dolgokkal, hanem kialakít egy bizalmi viszonyt, és megvárja, hogy a másik oszt meg magáról infót, ha akar.

febr. 4. 15:52
 72/81 anonim ***** válasza:
Utolsó, teljesen egyetértek. Fogalmam sincs, miért lett ennyire természetes, hogy automatikusan megbízunk és bizalmas infókat osztunk meg bárkivel csak azért, mert a kollégánk lett. Hát honnan kéne tudnom, milyen ember és mit kezd a kapott információval? Nekem volt olyan kolléganőm, aki vérig sértődött, amikor arra a kérdésre, hogy miért nincs férjem és gyerekem 34 évesen, és amúgy hogy hívják a volt páromat, mert "lecsekkolná" facebookon, azt mondtam, hogy "én sem kérdezek tőled ilyesmit, kérlek, te is tartsd tiszteletben a privát szférámat". Néhány ember elképesztően szégyentelen, amikor ki akar szedni valamit a másikból, ezért légy óvatos, kérdező, ha esetleg ilyen helyzetbe kerülsz valaha.
febr. 4. 16:38
 73/81 anonim ***** válasza:
0%
"Intelligensebb munkahelyen...érdemes inkább valamit kamuzni..." - külön köszönöm, hogy ilyen embertípus nem akar barátkozni velem. :)
febr. 4. 16:50
 74/81 anonim ***** válasza:

Azért ehhez már pofa kell.

Szerencsére már facen is be lehet állítani, hogy mit láthatnak és mit nem.

Húgom óvónő, és megkérte az óvodában a szülőket, hogy a privát facebook oldalán ne jelöljék be, hanem ha bárki gondjuk van, a zárt csoportba írjanak neki, ami pont erre lett kitalálva.

Sokan rohadt pofátlanok és nem tartják tiszteletben más privát szféráját vagy csak annyira buta szegény, hogy nem érti ez miért gáz.

febr. 4. 16:54
 75/81 anonim ***** válasza:
#74 Igen, pont az volt a baja annak az illetőnek, hogy mivel "ennyire titkolózom facebookon", nem tudja kideríteni az exem nevét a profilomon keresztül, ezért kérdezett rá. Azt hittem, lefordulok a székről, hogy valaki merészel ennyire belemászni a másik életébe és még ő van megsértődve, ha elhajtom a fenébe.
febr. 4. 17:31
 76/81 A kérdező kommentje:
75: Amikor én utoljára olyan helyen dolgoztam, ahol alpárian tapintatlan módon faggatóztak a magánéletről, még nem annyira voltak elterjedve az okostelefonok. Így engem, miután azt feleltem, hogy van csajom, csak hirtelen keresztkérdésekkel teszteltek, hogy igazat mondok-e. Manapság viszont már simán el tudom képzelni, hogy ilyenkor kérik azt is az illetőtől, hogy mutasson róla fényképet. És ha nem hajlandó, akkor úgy könyvelik el, hogy csak kamuzik, és nincs is senkije, jóllehet nem is volt soha.
febr. 4. 17:56
 77/81 Kólauborkával ***** válasza:
0%
Te voltál valaha emberek kôzôtt? Olyanokat képzelődsz, ami nem is létezik, vagy megmondod, hogy: “Közöd?!)
febr. 4. 18:07
 78/81 anonim ***** válasza:
#76 Felháborító az ilyen. Ami nekem bevált, hogy ilyenkor visszakérdezek, hogy "miért szeretnéd tudni?" Ha azt mondja, csak úgy érdeklődik, akkor annyit mondok rá, hogy "ja, értem", majd témát váltok. Aki ezek után még keresztkérdésekkel zaklatna, annak lelkiismeret-furdalás nélkül megmondanám, hogy "semmi közöd az életemhez".
febr. 4. 18:10
 79/81 anonim ***** válasza:
76, akkor most gondold végig, ezek az emberek vajon mit reagálnának az általad megálmodott hegyibeszédre?
febr. 4. 18:11
 80/81 A kérdező kommentje:
79: Ahogy a 4-esemben írtam, munkahelytípus függvénye, hogy hol hogyan reagálnának. Mindenesetre, ha már az elején beközli nekik az illető, hogy nem akar magáról semmit megosztani, akkor csak nem kezdik faggatni. Hiszen nyilván feltételeznék, hogy csak az lenne a reakciója, hogy emlékezteti őket az általa korábban elmondottakra.🤔
febr. 4. 18:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!