Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy reagálnátok, ha a munkahe...

Hogy reagálnátok, ha a munkahelyeteken egy új kolléga rögtön az első napján a bemutatkozáskor kerek perec közölné, hogy senkivel semmilyen mértékben nem kíván haverkodni?

Figyelt kérdés

Tehát kaptok egy új kollégát. Eljön az első munkanapja. A főnök bemutatja, majd magára hagy vele titeket. Ekkor az illető valamennyiőtök figyelmét kéri. Közli, hogy rögtön az elején tisztába akarja tenni, hogy senkivel nem kíván haverkodni és közvetlenkedni, főképp nem magánéletet megosztani, a legkisebb mértékben sem, csak dolgozni akar bejárni. Tehát ne is próbálkozzatok nála ilyesmivel. A legjobban annak örülne, ha csak és kizárólag akkor szólnátok hozzá, ha azt a munka megkívánja, ő is így fog tenni. Majd hozzáteszi, a félreértések elkerülése végett, hogy ez nem a személyetek ellen van, senkivel nincs semmi baja, senkit nem néz le, vagy ilyesmi, ő általában véve mindig ilyen a kollégákkal a munkahelyen, ahol dolgozik. Ahogy ezeket elmondta, szól, hogy akkor indulhat a munka, kezdődhet a betanítása.

Hogy viszonyulnátok hozzá?

ma 10:50
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
50%
Rég láttam ilyen lepontozás-kommandót ezen az oldalon, főleg ennyire nem radikális témában. :D Mi bánt ennyire titeket?
ma 11:39
 22/40 A kérdező kommentje:
20: De ha azt mondod, hogy nem kívánsz róla beszélni, akkor beindulhatnak a pletykák. Én amikor a "Baratnőd van?" kérdésre azt feleltem, hogy nem kívánok róla beszélni, nálam ez tabutéma, kapásból azt kezdték terjeszteni, hogy meleg vagyok.
ma 11:40
 23/40 anonim ***** válasza:
50%

22. Figyelj, az emberek MINDIG pletykálni fognak. Ha nincs senkid és elmondod, akkor lúzernek bélyegeznek és havonta megkérdezik, van-e már változás. Ha van valakid és elmondod, akkor róla kezdenek kérdezősködni, mikor lesz az esküvő, mikor jön a gyerek, mikor költöztök össze stb.

Aki van annyira ostoba, hogy melegnek tituláljon amiatt, hogy nem teregeted ki a magánéletedet, az annyit se érdemel, hogy foglalkozz vele. Hadd pletykáljanak, majd megunják.

ma 11:45
 24/40 anonim ***** válasza:
34%
21, itt a jogszabályt is lepontozzák (más téma), ezen tényleg csak nevetni tudok.
ma 11:47
 25/40 anonim ***** válasza:
70%
Igaza van. Munkahely nem barátkozásra való. Arra van, hogy mindenki elvégezze a munkát. Az ilyen "családias hangulat", meg ilyen szlogeneket nem szabad benyelni, szirupos hazugság.. Akik ilyenekkel csalogatják a munkavállókat, épp azok a legnagyobb álszent kígyók. Ha amúgy nem bunkó, csak közönyös, engem nem zavar.
ma 11:49
 26/40 anonim ***** válasza:
70%
Most barátkozni megyünk oda, vagy dolgozni? A munkahely nem magánélet kiteregetésére való. Ettől függetlenül nem szabad bunkónak lenni a másikkal. Szerintem nem barátkozni kell, az elég lenne, ha nem bunkóznánk a másikkal.
ma 11:54
 27/40 anonim ***** válasza:
50%
21 Nyugi, ugyanaz pontoz le több accountról. A vélemények ha megnézed egyöntetűek.
ma 11:55
 28/40 anonim ***** válasza:
17%

"legjobban annak örülne, ha csak és kizárólag akkor szólnátok hozzá, ha azt a munka megkívánja"

Én is. Akkor miért is nem hagy minket dolgozni?

ma 11:58
 29/40 anonim ***** válasza:
50%
Nekem volt olyan osztályom, ahol kiutálták volna rögtön, mert egy dolog, hogy ők se nagyon beszéltek egymással, de azt nem viselték volna el, hogy szembesítve legyenek vele, hogy most más se fog velük.
ma 11:59
 30/40 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem így kezdeni nem szerencsés, mert sokan azt feltételezhetik, hogy az illető mufurc, és nem is biztos, hogy kérdezősködnének róla. Van sok olyan hely, ahol nem divat a magánéletről beszélni. Ráér akkor is elmondani ezt a "monológot", amikor beindul a kíváncsiskodás.
ma 12:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!